Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy egyre...

Mi az oka annak, hogy egyre inkább növekedőben van azon emberek száma, akik nek vágynak a gyerekvállalásra?

Figyelt kérdés
Egyre több helyen látom, hogy nagyon sokan nem vágynak a gyerekvállalásra. Nem ítélkezem én senki felett, csupán az okokat keresem, hogy miért tapasztalható ez a jelenség. Mi lehet a dolog hátterében? Miért tapasztalható egyre szélesebb körben, hogy a 20-as, 30-as éveikben levő emberek nem vágynak gyerekre?

2022. aug. 10. 16:41
 1/7 anonim ***** válasza:
85%

Egyre kevésbé törődnek az emberek a társadalmi elvárásokkal, merik a saját vágyaikat követni.

Egy részük a saját rossz családi tapasztalatai miatt nem akar gyereket. Feldolgozatlan gyerekkori traumák, szülőkkel való rossz kapcsolat.

Vannak, akik a bizonytalan jövőkép miatt nem akarnak.

Eleve kitolódott a gyerekvállalás, valaki egyszerűen addig vár az ideális helyzetre, míg késő lesz.

Egy biztos: bárki is dönt így, tiszteletben kell tartani. Ez az erőszakos "szüljél már!" kampány, ami az országban megy a CSOK bevezetése óta, szerintem kontraproduktív.

2022. aug. 10. 16:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A nehéz, bizonytalan anyagi helyzet és jövő miatt főleg szerintem. De van olyan is, akik egyszerűen nem akarják feladni a megszokott, kényelmes életüket.
2022. aug. 10. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
74%
Már nem a középkorban élünk, hogy mindenkinek kötelező legyen elleni, aki nem áll apácának
2022. aug. 10. 19:24
 4/7 anonim ***** válasza:
96%

Nehéz lakáshoz jutni annak, aki nem rögtön akarja a gyereket (és a házasságot). A fiatalok nagy hányada szeretne egy-két évet együtt élni, mielőtt szintet lépnek a kapcsolatban. Ezzel szemben a kormány csak azokat támogatja, akik már a gólyát várják.

Az életszínvonal visszaesik gyerek mellett. Kiesik az egyik szülő jövedelme és később sem biztos hogy ugyanúgy visszatér. (Nem veszik vissza és csak roszabb állást talál/ Nem is mehet vissza mert betegen született a gyerek.)

Sok a stresz. Legyél jó szülő, de jó munkaerő is, hobbiról, pihenésről már ne is álmodj.

2022. aug. 10. 20:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Régen is sokan "nem akartak", csak nem tudtad, mert nem volt internet, ahova kiirják a véleményüket. Amúgy maga a "gyerek akarás" önmagában nem igazán létezik, az általában nem úgy működik, hogy elkezdesz gyereket akarni. Hanem találsz valakit, akitől akarsz. Én sem tudtam elképzelni, hogy valaha lesz, nem is vágytam rá, mig meg nem ismertem a férjemet. Aztán mégis lett. De ha használtam volna napi szinten közösségi oldalakat a megismerkedésünk előtti időben, vagy blogoltam volna, talán en is írtam volna olyanokat, hogy nem akarok gyereket.
2022. aug. 11. 11:23
 6/7 anonim válasza:

Az öcsém és köztem elég nagy korkülönbség van,így volt alkalmam látni ahogy felnő.Egy borzasztóan hiperaktív gyerek,és anyukám egy veszélyes műtéten is keresztül esett a születése miatt.Persze nem az öcsém hibája,de ijesztő volt látni ahogy anyukám olyan állapotba került.Ha nem esik át rajta ki tudja mi lett volna a vége.És így az évek alatt jöttem rá,hogy én képtelen lennék felnevelni így egy gyereket.Borzasztó nehéz,főleg egy örökmozgó fajtával :D

Sőt a szüleim elváltak,és nem akarnám hogy a gyerekem ilyen helyzetbe kerüljön.Az igazira pedig várni kell.Nehezen engedek másokat a bizalmamba,így nehéz lesz megtalálnom azt a valakit akinek gyereket is szülnék.Viszont rendkìvűl jóba vagyok a szüleimmel/nevelőapámmal és a későbbiekben szeretnék egy hasonló kapcsolatatot a "saját véremmel".Nem áll tőlem nagyon a gyereknevelés de egyenlőre nem tudom magam elképzelni egy gyerekkel.

2022. aug. 22. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:

31 F vagyok

Sose akartam gyereket,nincs is, remélem nekem nem is lesz.

Van autóm,lakásom,van egy kis hétvégi házam vidéken, ahová hétvégente ki tudok szabadulni a városból.

Szerencsés vagyok,mert nincs hitelem.

Szeretem,élvezem az életemet,hogy szabad vagyok azt tehetek amit csak akarok,kötöttségek nélkül utazhatok.

Ismerőseim közül is sokan megkérdezik,hogy miért van ez?

Ugyan azt fogom neked is válaszolni.

Nem mindenki vágyik ugyanarra,nem vagyunk egyformák.

2022. aug. 24. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!