Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire változott meg a...

Mennyire változott meg a gyerekkel az életetek?

Figyelt kérdés

Gondolok itt a mindennapokra, teljesen felfordult vagy csak annyi, hogy eggyel többen letettek a családban? Programokat mennyire tudtok csinálni, mennyire más minden mint gyerek nélkül volt?

Nagyon vágyom már gyerekre de félek a nagy változástól, hogy tudjuk-e az életünket majd folytatni, mintha semmi se történt volna.

2022. júl. 28. 18:09
A kérdező szavazást indított:
Nagyon megváltozott az élet
Ugyanaz, csak már hárman vagyunk.
83 szavazat
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
92%
Teljesen.
2022. júl. 28. 18:13
 2/37 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen szintén.
2022. júl. 28. 18:13
 3/37 A kérdező kommentje:

Nekem eddig a gyerekes ismerőseim azt mondták, hogy semmi sem változott, ugyanúgy élik az életüket, mint eddig. Vagy ez kamu, ilyet nem lehet elérni?

(Igaz a baba 3 napos korától saját szobában alszik és 4 hónaposan ment bölcsibe, előtte, meg most a fennmardó időben babysitter/nagyik).

2022. júl. 28. 18:17
 4/37 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon megváltozott,pedig az első gyerekem 3,5 órákat aludt egyhuzamban.(A második hasfájós volt, ő egyfolytában sírt!).Amit én éreztem: fáradtság,kételkedés,félelem,aggódás.Minden olyan lassú lett,egyforma napok (pedig sétáltunk meg elmentünk babás programokra -mig meg nem fogalmaztam magamban hogy ezeket nem bírom). Barátaim eltávolodtak, vagy én tőlük,mert már nem volt erőm vacsizni,bulizni,néha még kávézni sem. Nagy váltás lesz,de majd megszokod :)
2022. júl. 28. 18:19
 5/37 anonim ***** válasza:
92%

Nem, biztosan nem tudjátok úgy folytatni az életeteket, mint eddig. A gondolat is képtelen.

Először nem is az élet, hanem a nő változik meg, már terhesség alatt. Ez a változás is hatalmas és gyökeres. Ha megszületik a baba, onnan pedig folyamatos változás.

Ha gyereket szeretnél, tudatosítanod kell magadban, hogy minden megváltozik. Az életetek, kapcsolatotok is, a gondolkodásod főleg neked. Egy gyerek sok lemondás, főleg az anya részéről.

2022. júl. 28. 18:21
 6/37 anonim ***** válasza:
79%

5# Így igaz. Ezért van az hogy egyre több nő nem szeretne gyereket.

Lassan feloszlik a rózsaszín köd ami a gyermekvállalást övezte.

2022. júl. 28. 18:23
 7/37 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek az hogy lehet, amit az előző hsz-ban írtam? Kamuzik az ismerősöm?
2022. júl. 28. 18:25
 8/37 anonim ***** válasza:
83%
7# Kanuzik az ismerősöd plusz lepasszolja a babát.
2022. júl. 28. 18:27
 9/37 anonim ***** válasza:
82%

Az ismerősöd gyakorlatilag nem nevel gyereket csak megszülte a nagyiknak, a szittereknek és 4! hónaposan lepasszolta bölcsibe. Így azért annyira nem borítja meg az ember életét, ha csak kelléknek van a gyerek.

Normális családokban foglalkoznak a gyerekkel és már a terhességtől új időszámítás kezdődik, minden tejesen más lesz.

2022. júl. 28. 18:33
 10/37 anonim ***** válasza:
89%

Ilyen buta kérdést, egyértelmű, hogy a gyerek előtti életmód megszűnik a gyerek érkezésével.Én például mióta megvan a kislányom még egy napot se pihentem át, hogy csak fekszek a kanapén és filmezünk a férjemmel, mint anno szabi alatt, vagy hétvégén, sőt ha este néznénk egy filmet azt se tudom nyugodtan, mert van hogy többször felsír a gyerek és megyek be hozzá megnyugtatni. 0-24-es évi 365 napos folyamatos ügyelet, gondoskodás, törődés. Jó lenne aludni is már egy nagyot😅

16 hónapos kislány anyukája

2022. júl. 28. 18:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!