Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek nem túl nagy...

Szerintetek nem túl nagy kockázat erre a világra gyereket vállalni ?

Figyelt kérdés
2022. júl. 13. 18:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

20

Feladom. Buta is vagy,mint a tök. Kettőnk közül,szerintem te hazudsz. Mellesleg teljesen nyugodt vagyok,egy bolha miatt nem jövök ki a sodromból,ahhoz sokkal több kell. Egy szón meg felakadni cikibb,kb.ovis szint. Tovabbi jó arcoskodást,de a jókívánságomat visszaszívom. Majd a karma elintéz, aranyom. :D

2022. júl. 15. 12:41
 22/32 anonim ***** válasza:
0%

“ egy bolha miatt nem jövök ki a sodromból,ahhoz sokkal több kell.”

Ne zavarjon, hogy fél napja ontod magadból a zavarodott kommentekre, csak mert valaki le merte írni, hogy egyetem alatt dolgozott, spórolt, tepert majd 30 évesen házat épített :)

Csúnya dolgokat művel az ostobaság és az irigység az emberrel, de legalább ne hazudoznál

2022. júl. 15. 12:54
 23/32 anonim ***** válasza:

Tényleg minden egyes nap megkérdezi ezt valaki.

Szerintem nem túl kockázatos, annyit vállalok, amennyit fel tudok nevelni érzelmileg, anyagilag megfelelően.

A gyerekem úgy fog lakáshoz jutni, hogy majd én és a nagyszülei segítünk neki. Van plusz ingatlan a családon belül, oda majd beköltözhet ha akar (nálunk mindig a kevesebb gyerek és több szülői támogatás volt a divat). De egyelőre ez még odébb van, előbb szülessen meg.

Az ökológiai katasztrófa egy másik kérdés. Nem vagyok elég kompetens a témában, mivel a tudósok, kutatók is csak vitakoznak, hogy mi lesz, mi nem. De akárhogy is lesz, az nem segít, ha rettegnek az emberek. Persze ma divat a klíma para, de a legtöbb ember egy tisztességes ökológiai témájú tanulmányt vagy szakértői interjút nem olvasott el életében, csak felül az újságok figyelemfelkeltő címeinek, a kontextusból kiragadott tartalmaknak.

2022. júl. 15. 16:02
 24/32 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, amikor azt látni, hogy a meglévő embereknek sem jut már rendes mennyiségben és elérhető áron élelmiszer és energiahordozó akkor a megoldás rá nem biztos hogy az ha többen leszünk.
2022. júl. 15. 17:32
 25/32 anonim ***** válasza:
52%

És ezt látni? A hírekben igen, de én a magam részéről nagyon jókat eszem, és ülök a klímás lakásban.

Nyilván ha szegénységben élnék, nem vállalnék. De egy gyereket anyagilag akkor is fel tudok nevelni, ha mindennek sokszoros ára lesz. Többet meg amúgy sem akarok.

2022. júl. 16. 11:36
 26/32 anonim ***** válasza:
37%

"egy gyereket anyagilag akkor is fel tudok nevelni, ha mindennek sokszoros ára lesz"

Nem az a baj, hogy drága, hanem hogy előbb utóbb elfogy! Az országok háborúzni fognak a maradék energiahordozókért. Pont annyira lesz jó a pénzed, hogy kitöröld vele a segged.

2022. júl. 16. 12:01
 27/32 anonim ***** válasza:
40%

#26 Ok, forrás? (Valami olyan, ami tudományos színvonalú, tehát nem Index vagy Blikk cikk vagy ilyesmi). Csak mert vicces olyasmit teljes bizonyossággal állítani, amin a világ legnagyobb ökológusai is csak vitatkoznak és találgatnak.

Random rémhíreket nem hiszek el. Értem, hogy miért megy most ennyire a klíma para, de sokan sokszor megírták már, hogy apokalipszist vizionálni teljesen káros és kontraproduktív. A klíma mindig is változott, a világ energia felhasználása mindig is változott. Az nyilvánvaló, hogy ebben a formában a dolog tarthatatlan. De szerintem meg fogja oldani az emberiség. Igen, lesznek ahol komolyan bajok lesznek, azokon a földrészeken, ahol már most is szívnak, hiszen már évtizedek óta szárazság és szegénység van. De Európában egyelőre szó sincs ilyesmiről. Bízom a tudósokban, hogy majd alternatív energiaforrásokkal megoldják.

Az cuki utópia, hogy a pénzzel majd ki lehet törölni a seggünket, de azért ezzel nem éri meg senkinek áltatnia magát, akinek egy kis józan esze van, belátja, hogy ez max egy gyengécske Facebook önigazolásnak elég. Nyilvánvaló, hogy a jómódú országok (Mo világszinten annak számít) jómódú állampolgárai sokkal kevesebbet fognak ebből megérezni. Szüleimnek pl napelemmel és geotermikus energiával működő háza van. Hagyományos megoldásnak meg van kanadallójuk, ami rá van kötve a rendszerre, így az abból származó hő is kering a lakásban. Van kútjuk, csomó minden arról megy. A kertben meg szintén megterem sok minden. Namost, ez pl mind kizárólag csak pénz kérdése. És egy ilyen házban máris könnyebb a túlélés. Bízom benne, hogy ezek a technológiák előbb-utóbb olcsóbbak lesznek, és egyre többen engedhetik meg maguknak. És hogy a civilizációnk végső soron megmenekül. Lehet, hogy nem így lesz, de semmivel nem valószínűtlennebb, mint a mindmeghalunk ajvékolás.

Azt meg pláne nem értem, hogy aki tényleg teljes rettegésben éli a napjait, az minek jár ide stresszelni a kismamákat. Keressetek akkor valami hasznos elfoglaltságot, építsetek bunkert, ültessetek fát, ássatok kutat, tanuljatok meg tüzet csiholni. De teljesen szánalmas napi szinten többször feltenni ezt a kérdést ebben a rovatban. Tényleg csak tömény rosszindulat. Van amúgy Tudomány témakör is, ott is lehetne erről a témáról beszélgetni, aki tényleg érdeklődik, és nem csak károgni akar a kismamáknak.

2022. júl. 16. 13:36
 28/32 A kérdező kommentje:

Most lapoztam végig a témakört. Nem találtam meg ugyan ezt a kérdést 20 oldalon keresztül így feladtam.

Örülök neki, hogy a szüleidnek ilyen jó és élhető otthonuk van. Sajnos ez nem mindenkinek adatik meg.

Nem lenne jó, ha mindenki élhetne így ? Nem kellene nélkülözni.

Ki kellene, hogy ez megvalósúlhasson ?

Rengeteg új építési terület ahova az emberek a lakásokból kiköltözve családi házakban élhetnének ahol full napelem a tető és a geotermikus energia is rendelkezésre állna ha a kandalló mellett meg kellene egy kis plusz ami segít a fűtésben.

Namost ennyi építési terület ezen a bolygón nincs így marad a másik megoldás.

A közel 8 milliárd lélekszámot kellene kicsit kordában tartani.

2022. júl. 16. 13:52
 30/32 anonim ***** válasza:
94%
Már értem honnan van háza 30 évesen. Nem mindenkit indítanak a szülei kezdőtőkével. Attól, hogy letagadod még tény marad.
2022. júl. 16. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!