Miért jó ilyen nagyon későn gyereket vállalni?
Egyrészt amíg neked nem kell a gyerek eltartásába beleszállnod addig semmi közöd ahhoz, hogy ki mikor szül gyereket,lesz apa.
A 40 feletti ,,drasztikus" fogyatékosság konkrétan 1% mérhető.Ennek megfelelően egy 40 év feletti nőknél jobban oda is figyelnek a lehetséges genetikai problémákra.Több vizsgálatot ajánlanak.
Ismerek 18 évesen szült lányt akinek a gyereke agyvérzést kapott szülés közben és fogyatékos lett, ahogy ismerek olyan 40 felett szülő nőt akinek teljesen egészséges a gyereke.A fogyatékosság nem korfüggő.
Az szerinted rendben van, hogy egy fiatal anyának még nem való lány megszüli a gyerekét aztán lelkileg nyomorítja azáltal, hogy képtelen megfelelő támasza lenni az életben,képtelen felelősségteljesen nevelni és elhanyagolja a gyereket, akit aztán a nagymama meg a nagypapa nevel, mert az anyuka rájön, hogy élni akar?Mennyivel lesz jobb az ilyen gyereknek, mintha valaki 40 felett vállal gyereket?
És igen, én bőven 40 alatt szültem mert szerencsém volt.Azt sem állítom, hogy 50 környékén szülni rendben való dolog, sőt az már valóban késői és én magam nem is mernék ilyenben gondolkodni.Viszont nem rágódom ilyen dolgokon.:D
Nem mindenkinek úgy jön ám ki a lépés, ahogy azt előre eltervezte. Egy csomó mindent nem lehet előre tudni. Unokatesóm felesége 53 éves, a kisgyerek 2 éves, már volt neki 2 gyereke másik kapcsolatból, de mit csináljanak, ha későn találkoztak össze az unokatesómmal, és szerettek volna közös gyereket. Mivel unokatesóm 15 évvel fiatalabb, megegyeztek, hogy ha bármi történne az anyával az apa fogja nevelni, és belevágtak, azóta is nagyon boldogok. Nem így tervezték, de attól még így lett.
Én 20 éves korom körül szerettem volna az első gyerekemet. 35 vagyok, és még nincs egy se, mert nem úgy alakult az életem, csak most kezdhetünk próbálkozni. Mit lehet erre mondani? Nem így terveztem, de így lesz és kész.
Imádom az ilyen embereket, mint a kérdező.
Nem "ilyen jó" későn gyereket vállalni, hanem ezerféle emberi sors van.
Rengeteg a válás, újraházasodás. Ha a férfinek második házassága, a nőnek meg első, és neki nincs gyereke, érthető, ha vállalnak, akkor is, ha a férfi már 50 körül van. De általában véve, ha szeretik egymást, akkor érthető, ha közös gyerekre vágynak.
Aztán sokan egyszerűen későn találnak párra. Rengeteg ember kínlódik a társkereséssel, szerintem ez ma egy nagyon súlyos, de elhallgatott társadalmi probléma. Egy hölgy ismerősöm 35 éves hajadon volt, amikor későbbi férjét megismerte. Aki akkor 45 éves és nőtlen volt. Két év múlva házasodtak össze. Nekik pl. össze sem jött a gyerek, pedig járt a hölgy meddőségi centrumba.
Nyilván normális ember mérlegeli a gyerekvállalás kockázatát. De pont az a tény, hogy döntő többségben így is egészséges gyerekek születnek, ez pont ellenérv az efféle károgással szemben.
Minek neked ilyen öreg feleség???
Jó isten. Anyakomplexus?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!