Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért jó ilyen nagyon későn...

Miért jó ilyen nagyon későn gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Több olyan esetet is hallok mostanában, hogy 45-50 évesen vállalnak gyereket, nők, férfiak. Vélemènyem szerint nem kell mindenkinek gyereket vállalni, nem mindenki alkalmas rá. De az nem jó a gyerekeknek, hogy mèg 20 évesek sincsenek, az anyjuk, apjuk meg már 60 feletti öregember. Nem beszélve arról, hogy egy bizonyos, kor felett drasztikusan megnő arra az esély, hogy fogyatékos lesz a gyerek, az pedig senkinek nem jó, se a gyereknek, se a szülőknek se a társadalomnak. Így véleményem szerint itt nem érvényesül a jobb későn mint soha elve. Azt el lehet nèzni, hogy nagyon fiatalon lesz gyerek, mert a fiatalok sokszor még nincsenek tisztában a várható következményekkel. Itt az anyagiak okozhatnak problèmát. De felnőtt, érett, középkorú embereknél ilyenről már nem lehet szó.

2019. dec. 2. 10:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%

10!

Ott az indok: "nagyon gazdag hölgy" Kis selyemfiúka a kérdezőnk.

2019. dec. 2. 12:48
 12/20 anonim ***** válasza:
86%
Igazából engem nem érdekel, hogy ki,mikor vállal gyereket,mert ez a közös saját döntésük és nem feltétlenül gond,ha valaki idős szülő,ha fejben fiatal. Nagyapám nagynéném születésénél 52 éves volt, akkor már volt egy 30 és 21 éves fia az egyik édesapám. Nagyapám megélte 5 unokája(két felnőtt,1 tizenéves,és 2 két év alatti és 1 dédunokája (9 hónapos)születését(az én kislányom). 85 éves jelenleg,de jól elvan a kicsikkel és bármikor rá lehetne bízni őket. Én fiatalon szültem 23 évesen viszont a kislányom apukája 42 volt, amikor született és még szeretnénk 1 gyereket a 45. születésnapja előtt. Nem azért nem vállalt hamarabb gyereket,mert nem akart volna,hanem,mert nem találta meg azt a nőt,akivel szívesen családot alapított volna. Én meg amúgy is fiatal anyuka szerettem volna lenni és mivel minden adott volt így bele is vágtunk. Nagyon jó apa és jó társ. Türelmes, törődő és a lánya a mindene. Egy nyugodt kiegyensúlyozott ember,aki hatalmas támasz számomra.Érett férfi,aki helyén kezeli a dolgokat és mi vagyunk neki mindig az elsők. Azt mondta, hogy neki bőven volt elég ideje élni,azt csinálni,amit szeret,de nem adná semmiért a családi életünket és semmi sem olyan fontos neki,mint a családja. Mivel még én fiatal vagyok teljesen megérti,ha kell egy kis kikapcsolódás a barátnőkkel vagy elmegyek edzeni. Addig is szervez valami programot a kislányunkal vagy itthon vannak és játszik vele. Nem korfüggő szerintem ez a gyerekvállalás. Fiatalon is meglehet halni sajnos akármikor. Szerintem ő sokkal jobban csinálja férfi létére a dolgokat,mint én. Egyébként mindketten sérült gyerekekkel dolgozunk csak ő már 20 éve van a szakmában így jóval több a tapasztalata is és minden necces helyzetet jól kezel. Volt ideje rá a 20 év alatt, hogy lássa,hogy milyen egy sérült/egészséges gyerek. Fejben egyáltalán nem mondanám 43 évesnek,azon kívül, hogy felelősségteljes.
2019. dec. 2. 13:04
 13/20 anonim ***** válasza:
24%

Nem jó, egyáltalán. 35 evesen szültem és már az is későn volt. Se annyi türelem, se annyi energia nincs már, es egy kisgyerek mellé kell ám, mert pörögnek ezerrel.

Talán az, hogy több eszem volt már a gyerekneveléshez, az az egy előnye volt a késői anyaságnak és az, hogy tudtam nem maradok már le semmiről, buli, szórakozás, utazás megvolt még a gyerek előtt. És nem így terveztem, de így alakult az élet. 30 felett már nem is akartam szülni. :-(

2019. dec. 4. 10:39
 14/20 A kérdező kommentje:
Én is így làtom, de látod itt még 50 évesen is szülni akarnak, egyes korukba belenyugodni nem tudó mamikàk.
2019. dec. 4. 10:44
 15/20 anonim ***** válasza:
93%
Mert az a mamika, aki 65 éves és egy 33 éves fickoval dugatja magat, az ugye bele tudott nyugodni a korába, ugye.
2019. dec. 4. 10:48
 16/20 A kérdező kommentje:
De ő cserèbe biztosít is valamit, anyagi jólétet, amit a nyelvtanári fozetèsemből nem tudnék.
2019. dec. 4. 11:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Férfi gold digger.

Ezt is megértük. :DDDD

2019. dec. 4. 11:34
 18/20 anonim ***** válasza:
91%
Ah, valóban? A 40-50es szülő meg biztosítja a hátteret a gyerekenek.
2019. dec. 4. 12:15
 19/20 apuka4 válasza:
81%

Szia! Szerintem ha szeretettel várjátok a babát, akkor úgy is érzed hol a határ az életkorban!

Mi 45 évesen vállaltunk 23 év házasság után, az ötödik gyermeket! De ez házaspár kölcsönös szeretetén múlik minden!!

2019. dec. 16. 21:06
 20/20 anonim ***** válasza:
25%

Hű, anyám, neked aztán több van a számládon, mint annak, aki 87 éves korában akarna gyereket vállalni.

Egy dologra kérlek: mindig szigorúan védekezz, bárhány éves emberi lénnyel párosodsz, mert valóban nem kellene megörökíteni a génjeid.

Sok nehéz, problémás sors van, nem úgy szokták a nők késleltetni a gyerekvállalást, mint a magömlést, hogy annál nagyobb élvezet legyen, hanem pl.nem találnak megfelelő embert, ha meg találnak, akkor az nem akar gyereket. És az utcára nem fogok lemenni megdgtni magam csak azért, hogy 30 alatt szüljek már egy gyereket.

2022. ápr. 22. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!