Autizmussal/asperger szindromával élö nöként merjek_e gyereket vállalni, illetve mekkora a kockázat, hogy az állapot öröklödik?
Figyelt kérdés
2018. máj. 9. 19:17
1/9 anonim válasza:
Genetikussal beszelj. Ne laikusokat kerdezz. Nem is ertem
2/9 anonim válasza:
Az Asperger-autizmus nem örökletes.
4/9 anonim válasza:
Nagy százalékban genetikai okai vannak és öröklődhet.
5/9 anonim válasza:
Nem ártana inkább aktuális véleményeketfigyelembe venni és nem elavultakat!
6/9 anonim válasza:
Ne csak az öröklődést vedd figyelembe, hanem azt is, hogy képes vagy-e olyan nevelést nyújtani a gyereknek, hogy testileg és lelkileg is egészséges és kiegyensúlyozott felnőtt váljon belőle. Én nem vállalnék a helyedben, mint ahogyan magam sem vállaltam, pedig "csak" szorongásos betegségem van.
7/9 anonim válasza:
Már nem azért de rengeteg papíron egészséges ember van aki borzalmas szülő, nem hiszem, hogy ha egy aspergeres úgy dönt, hogy gyereket vállal, akkor rosszabb lenne ezeknél.
8/9 anonim válasza:
Egy nagy àllami cégnél vagyok, a főosztàlyvezetőmnek aspergere van. Normális, értelmes ember 3 gyerekkel....
9/9 anonim válasza:
Van ismerősöm aki rajta van a spektrumon és van két gyereke. Szerintem jó anya, valamint az egyik gyereke is rajta van a spektrumon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!