Kombinált-teszten voltam a Down kórt nézték, Közepes kockázat ami 1:268 . van félni valom?
1 a 268-hoz félnivalód van.
Talán mégse felesleges tárgy a matek?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe..
Itt olvasgass, sokan irtak tapasztalatot.
1:250-nél küldenek tovább. De én a helyetekben mennék azonnal további vizsgálatokra (prena, vagy nifty tesztet, vagy amniocentézis). Nekem nagyon alacsony ez az érték. Nem valami bíztató.
Bízom benne, hogy nem lesz gond!
268 ilyen eredménnyel rendelkező nő közül 267-nek egészséges, 1-nek beteg a babája. Ez durván 4 ezrelék. Dönts el, vállalható kockázat-e szerinted.
Viszont a "csak meg kell ismételni" a 18-20. héten nem ennyire egyszerű dolog, mert ha a 18. héten kiderül, hogy te vagy az az egy, akinek pechje van, az már nagyon durva dolog. Ha mindenképp megtartanád, akkor mindegy, de ha a beteg babát elvetetnéd, akkor késő, abból a szempontból, hogy akkor már érzed mozogni, és az abortusz sem altatásos műtét, hanem szülés.
Tehát ha nem tartanád meg, szerintem is érdemes tovább vizsgálódni MOST, nem hetek múlva.
1:302-nél nem csináltak volna amnio-t TB alapon, csak 1:250 alatt, Nifty lett belőle, minden OK volt.
Nem rossz arány annyira, de jóval jobb is lehetne. Döntsd el, hogy megtartanád-e.
Nekem 1:777 lett, nem mentem tovabbi vizsgalatra, megnezettem Hajdu Krisztinaval, azt mondta minden rendben es igy is lett :-)
Baratnomnek 1:7 lett, csinaltatott amniot, es egeszseges, mostmar 3 eves gyonyoru kisfiu.
En prena tesztet csinaltatnek, mostmar "csak" 75 ezer down kor-ra.
De amugy tuti, h egeszseges a babad, de megertem , h nyugtalanit az eredmeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!