Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El tudnád fogadni, ha a...

El tudnád fogadni, ha a gyereked homoszexuális lenne?

Figyelt kérdés

Hogyan reagálnál a "bejelentésre"?

Kellene idő, hogy feldolgozd, vagy egyből elfogadnád?

2022. júl. 11. 16:23
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
81%
Elfogadnám persze, hiszen én is biszex vagyok.
2022. júl. 11. 16:50
 12/45 anonim ***** válasza:
77%

Semmi gondot nem okozna.

Nyilván, minden viszonyítási alap kérdése is, de irigylésre méltó, akinek ennyi az össz problémája, komolyan.

2 fiam van, egy neurotipikus, átlagos (oké, jó képességű, jelenleg egyetemista) és egy "eltérő fejlődésű", autizmussal él, hiperaktív, extrém kis súlyú (1 kiló alatti) volt koraszülött. Sosem lesz önálló életvitelre képes.

Mindezekhez viszonyítva, a szexuális orientáció egyáltalán nem releváns tényező, de akkor sem volna az, ha mindkettő egészségesen születik, mindenféle komplikáció nélkül. Nem csinálnék problémát ott is, ahol nincsen...

2022. júl. 11. 16:51
 13/45 anonim ***** válasza:
51%
Én őszinte leszek: biztosan elsőre nem tudnám elfogadni. Persze megpróbálnám, de a tudat, hogy mennyien fogják bántani, nem hagyna nyugodni. Biztos vagyok benne, hogy sok sérelem érné. Azért ezt nem könnyű elfogadni. Nem szeretném egyáltalán, hogy ez bekövetkezzen. Semmi bajom azokkal akik ilyenek. De a mi környezetünkben ezzel együttélni borzalmas lenne az egész családnak. Nyilván nem zavarnám el itthonról vagy bármi ilyesmi. Attól a gyerekem marad. De nem tudnék örülni. Ez az igazság. Ettől nem tartom magam szar anyának.
2022. júl. 11. 17:02
 14/45 anonim ***** válasza:
36%
Nem, de ő ezt nem tudná. A kapcsolatunkon semmit nem változtatna, de belül szomorú lennék, hogy nem lesznek unokáim, nem úgy alakul az életem öreg koromra, ahogy azt elképzeltem.
2022. júl. 11. 17:05
 15/45 anonim ***** válasza:
58%
Természetesen igen, felé semmilyen rossz érzést nem mutatnék, de titkon belül egy ideig biztos fájna, mert szeretem az "átlagos" családmodellt.
2022. júl. 11. 17:09
 16/45 anonim ***** válasza:
37%
14.Elég gáz vagy...akkor se biztos, hogy lennének unokáid ha full hetero lenne és emiatt szomorkodni...meg azt úgy érted hogy öreg korodra, hogy gondoltad lesz majd cseléded aki gondoskodik rólat és ahogy TE ELKÉPZELTED?:..jézus...
2022. júl. 11. 17:17
 17/45 anonim ***** válasza:
42%
Én sem értem az unoka-dolgot... Múltkor azt mondta nekem a két és fél éves lányom, hogy egyszer majd felnőtt lesz, és ő is anyuka lesz. Én pedig azt válaszoltam, hogy ha szeretnéd, lehetsz anyuka, de nem muszáj. 🤷🏼‍♀️ Sőt, nem tudom milyen lesz a világ, de lehet jobban jár, ha ő már nem szül.
2022. júl. 11. 17:24
 18/45 anonim ***** válasza:
89%
Meleg, bi, a, pán, amit akarsz. De nagyon nehezen menne a transzneműséget elfogadni, és ennek nem az az oka, hogy undorodok, csak nem tudom elképzelni, hogy átklikkeljem az agyam, hogy most már nem fiam van hanem lányom, hogy eddig 20 évig Roland volt most már Renáta. Neki ez mondjuk ért 10 évig, és nekem se menne, legalábbis nem azonnal a váltás. Nem arról van szó, hogy ne szeretném, de nem tudnék hozzászokni a gondolathoz. Az nem érdekel hogy kikkel szeret hemperegni, meg kicsit extrémebben öltözik, de ha az egész identitása más az szerintem nagyon nehezen emészthető.
2022. júl. 11. 17:32
 19/45 anonim ***** válasza:
92%
Igen. Egyből elfogadnám, ahogy a férjem is. Ez nem kérdés.
2022. júl. 11. 17:42
 20/45 anonim ***** válasza:
29%

Milyen érdekes, hogy egy ilyen kérdésnél az emberek csak a saját véleményüket mondják el, ezt azonban mások nem találják hasznosnak. De ez mindig így van, amit a mai napig nem értek. Hogyan lehet egyik ember véleménye jobb, mint a másiké?

Én nem tudnám elfogadni, hogy a gyerekem meleg. De nem őt nem szeretném továbbra is, hanem magamat okolnám, hogy mit rontottam el. Ez pedig mindenképp a kapcsolatunk kárára menne. Reakcióm valószínűleg egy kisebb összeroppanás lenne. Nem tudnám elfogadni idővel sem, de valószínűleg már nem fájna annyira. Nyilván továbbra is a gyerekem maradna és ugyanúgy élnénk tovább az életünk.

2022. júl. 11. 17:43
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!