Baba mellett (GYED, GYES alatt) levelezőn másoddiploma?
Van köztetek, aki bevállalta? Ha igen, milyen szakot végeztetek, miért pont ezt választottátok? Hogy bírtátok gyerek mellett?
Tudom, hogy nem ebbe a kategóriába tartozik elsősorban a kérdésem, de kifejezetten anyukák válaszára vagyok kíváncsi.
Nekem anyukám így végzett annak idején szociálpedagógiát. Mai napig emlegetem neki, hogy állandóan szólítgatott, hogy csendben legyünk, mert nem tud tanulni. Nem igazán foglalkozott velünk. Magunknak kellett játszani.
Felnőttként én is beiratkoztam gyógypedagógus szakra, amikor GYED-en voltam a kisfiammal. Az első diplomám óvodapedagógus szakon szereztem. Nálam is voltak elfogadott tárgyak, amivel 2 félévet tudtam lefaragni a képzés idejéből. Aztán időközben az anyukámra ismertem magamban, ő is pont így rázott le minket, mint én a fiam. Akkor döntöttem el, hogy én ezt nem fogom megtenni a gyerekemmel. Otthagytam a képzést.
Nem bántam meg! Sokkal többet ér, hogy a gyermekemmel aktívan töltött idő. Neki most van rám szüksége, èn pedig ráérek tanulni akkor is, ha ő már 16 éves lesz.
Ha otthon tanul az ember gyed/ gyes mellett, nem a szabadidejében tanul, hanem azidő alatt amit a gyermekével tölthetne.
Szerintem ez gyerektől is függ. Az én 14 hónaposom mellett biztosan nem tudnék tanulni - levelezőn dilomáztam amúgy anno, szóval tudom, milyen -, mert egy percre meg nem áll, pörög, velem akar lenni, anya-anya-anya megy egész nap, ha meglátna egy tételt a kezemben, annak annyi lenne. Örülök, hogy a házimunkát el tudom látni mellette. :D
De az unokatestvére meg ennek szöges ellentéte, ha lerakod, simán megül ugyanennyi idősen 2-3 órákra is, eljátszik, elvan. Mellette tuti megoldható lenne. Csak ugye előre nem lehet tudni, milyen gyereket dob a gép.
Kedves 4-es! Az én gyerekem 15 hónapos korától alussza csak végig az éjszakákat. Előtte kb 3-4x kellett kelni hozzá ilyen vagy olyan okokból. Te nagyon szerencsés lehetsz, ha sem a a hasfájás, sem a fogzás nem okozott gondot a baba alvásában, de valljuk be, nem ez a szokványos.
Ahhoz külön gratulálok, hogy nappal foglalkozol a gyerekekkel, főzöl, mosol, vasalsz,takarítasz és ezek után még van erőd és idegrendszered éjszaka tanulni.
Ez sem jellemző általában, de neked ezek szerint elégséges napi 2-3 óra alvás.
"Ébredés után kert, kint uzsi, tavasztól őszig veteményes rendberakása, állatok etetése, itatása, stb. 5-re ér a férjem, akkor bejövök főzni aznap vacsira és másnap ebédre"
Nagyon hihető, hogy egész nyáron 1-től 5-ig a legmelegebb időszakban, 30-35 fokokban ti kint vagytok és az udvaron játszotok meg a veteményest csináljátok a gyerekekkel 😄
Húha, kicsit elharapóztak az indulatok a kérdés alatt. Köszönöm, aki válaszolt, kérlek ne bántsátok egymást. Persze, van olyan baba, aki mellett lehet tanulni, van olyan, aki mellett kevésbé.
Szívesen várok még válaszokat, ha idetéved valaki.
Ên bevállaltam az egyetemet, mikor terhes lettem beiratkoztam, jövőhéten államvizsgázom. Sima MSc, egyetem, államigazgatási szakirány. Azért ezt választottam, mert a tantárgyak egy részét el tudtam ismertetni a korábbi főiskolai tanulmányokból, a szakmai gyakorlatot leigazolja a munkahelyem, 3 éves azaz addig végzek amíg itthon vagyok, és nem kell felsőfokú nyelvvizsga. Ezek voltak a főbb szempontok.
Órára nem mindig mentem, lehetett egyéni tanrendet kérni, vagy csak nem volt kötelező. Megszereztem amit meg kell tanulni, éjszaka és alvásidőben, szoptatás közben, főzés közben tanultam, vagy ment az online óra hangfelvéte a háttérben mikor itthon voltam. Ha el voltam csúszva pár óra bébiszitter, én meg a másik szobában tanultam. Néha 1-1 órát a nagyszülők is tudták vállalni. Az apja is időnként ha itthon volt, kivitte kicsit kirándulni hétvégén egy pár órára. Baromi nehéz hogy nem akkor tanulsz mikor ihlelet kapsz, hanem mikor időd van, és abba kell hagyni naponta százszor, majd újrakezeni ha épp ébred a gyerek, vagy szüksége van rád. Egész jól sikerült, úgy néz ki legrosszabb esetben is négyes lesz a diplomám.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!