Mennyit mondókáztok, énekeltek az 1-2 éves gyereketekkel?
Nem CSAK ezen múlik. Szerintem minden inger, ami éri, tanítja. Az én lányom teljesen fokozatosan tanult meg beszélni, nem volt ilyen éles ugrás. Egy évesen mondta, hogy cica, anya. Két évesen már mondatokban beszélt. Eközben szépen folyamatosan fejlődött. Először csak első szótagok. Aztán kettő szótag. Aztán három. Kedvenc szavaim voltak: veve(virág), jácici(játszótér), ovásisi(olivás stangli) xD ilyeneket is mondott sokat, aztán szépen folyamatosan javult a beszéde. Mi rengeteget olvasunk, néha már könyörgök neki hogy legozzunk inkább.
2 év 3 hónapos most, ő talál ki történeteket és mesél. Pl: 'volt egyszer egy cica. Felugrott a székre, hopp. Leesett, eltörött a lába. Be kellett gipszelni' ezt ma mesélte :DDD kicsit sok volt az olvasás, na. xd
Tévét nem nagyon nézünk, csak ha feltétlenül kell (pl tegnap nem aludt el délután, nekem meg bevásárlókörútra kellett volna mennem, férjem itthonról dolgozott, bevágtuk a gyereket a kisvakond elé másfél órára :D abban mondjuk nincsen nagyon szöveg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!