Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit mondókáztok, énekeltek...

Mennyit mondókáztok, énekeltek az 1-2 éves gyereketekkel?

Figyelt kérdés
Minden nap?
2022. jún. 13. 15:36
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
És nálatok hogyan zajlott, kedves utolsó? Mikor kezdett esetleg szavak elejét, rövidebb szavakat mondani? Ma nálunk volt egy eset. Látta kint a biciklit, nézte a kerekét és annyit mondott, hogy “ke”. Na ezt még így nem hallottam tőle. De pár napja egyre furább dolgok hagyják el a száját. Amúgy biztosan nem felesleges a mondókázás illetve hasznos. Nagymamám óvónő volt, nagyon sokat mondókáztunk és nagyon is szerettük. Próbálok közben magyar zenéket is lejátszani pl. fürdetésnél. Én speciel szeretem a retro magyar slágereket, mint például a bikini stb. 😁 Feldobja az esténket esetleg egy fárasztóbb nap után, a gyerek meg ülve bugizik a vízben rá. 😊
2022. jún. 14. 20:55
 12/12 anonim ***** válasza:

Nem CSAK ezen múlik. Szerintem minden inger, ami éri, tanítja. Az én lányom teljesen fokozatosan tanult meg beszélni, nem volt ilyen éles ugrás. Egy évesen mondta, hogy cica, anya. Két évesen már mondatokban beszélt. Eközben szépen folyamatosan fejlődött. Először csak első szótagok. Aztán kettő szótag. Aztán három. Kedvenc szavaim voltak: veve(virág), jácici(játszótér), ovásisi(olivás stangli) xD ilyeneket is mondott sokat, aztán szépen folyamatosan javult a beszéde. Mi rengeteget olvasunk, néha már könyörgök neki hogy legozzunk inkább.

2 év 3 hónapos most, ő talál ki történeteket és mesél. Pl: 'volt egyszer egy cica. Felugrott a székre, hopp. Leesett, eltörött a lába. Be kellett gipszelni' ezt ma mesélte :DDD kicsit sok volt az olvasás, na. xd

Tévét nem nagyon nézünk, csak ha feltétlenül kell (pl tegnap nem aludt el délután, nekem meg bevásárlókörútra kellett volna mennem, férjem itthonról dolgozott, bevágtuk a gyereket a kisvakond elé másfél órára :D abban mondjuk nincsen nagyon szöveg.)

2022. jún. 14. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!