Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell a kettes-hármas...

Miért kell a kettes-hármas bizonyítványra büszkének lenni? És miért kell azzal jönni, hogy a küzdés számít?

Figyelt kérdés

Azért akárhogy is nézzük, egy átlagos gyereknek teljesítenie kell a 4-es, 5-ös szintet, főleg azokból a tantárgyakból, ahol még magolni is lehet. A reál tárgyakból meg minimum a 3-mas szint. Most arra büszkének lenni, hogy nem tudja teljesíteni a szintet, az normális?

Miért kell azzal nyugtatni a gyereket, hogy az ő kettese többet ér, mint egy ötös, mert ő többet tanult? A való életben sem az számít, hogy ki mennyit küzdött, ki mennyit harcolt, hanem a végeredmény.

2022. jún. 11. 10:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%

Azt mondja, "akárhogy is nézzük". Pontosabban: te nézed így. Abból indulsz ki, hogy a te véleményed az egyetlen irányadó nézet. Ez elég veszélyes hozzáállás, és nem az okos emberek sajátja.

Az is meglehetősen korlátolt szemlélet, hogy mindenkinek a legjobb tanulmányokat kell folytatnia és a legjobban presztízsű, legjobban fizető állásokra kell hajtania.

Ha mindenki osztaná ezt a maximalista nézetet, akkor összeomlana a hétköznapi életed, mert nem lenne, aki a popód alá rakja a működő közműveket, nem lenne, aki megtermelje és feldolgozza az életadó táplálékodat. Ott állnál éhesen, fürdési lehetőség nélkül, sőt, már korábban szomjan halnál, ha a "büdös proli" vízművesek nem dolgoznának, mert nem lennének, hiszen, a te ideális világodban mindenki a versenyszférában dolgozik, vagy elismert orvos, ügyvéd, tótumfaktum.

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy vissza kellene venni az arcból, mert az általad lesajnált emberek nélkül sehol sem lennél. A társadalom olyan, mint az emberi szervezet: minden szerv és sejt egymásra van utalva, egymás nélkül működésképtelenek lennének.

Az elitizmus valójában a kisebbrendűségi érzést hivatott elfedni. Aki rendben van saját magával, az partnerként tekint a társadalomra, és nem egy kupacként, aminek a tetejére fel kell kapaszkodni.

2022. jún. 11. 11:04
 12/26 anonim ***** válasza:
96%

Szerencsére nem tudod, hogy mennyi munka áll egy tanulási zavaros gyerek 3-as jegye mögött.

Egyébként sem egyenletesek a gyerekek képességei, nem, a 4-5 nem az átlag, legfeljebb te is buborekban élsz, mert általában a jó kepesseguek összegyűlnek egy-egy suliban.

Amit én sem értek, az a megosztási kényszer, de azt a kitűnő bizonyítványnal sem.

2022. jún. 11. 11:26
 13/26 anonim ***** válasza:
96%

Ugye azért az feltűnt, hogy a közoktatás és a való élet kb koszono viszonyba sincsenek egymással? Nyilvan egy ideig számítanak a képességek, de az élet osztja ám a lapokat rendesen, és sokszor többet ér egy támogató, elfogadó büszke család a háttérben mint egy komplexusos dicsekvos, csak az 5-os elfogadhato környezet.

És az életben nincsenek eredmények amiket el kell érni, hogy értelme legyen neki. Ezt azért gondold át még egyszer.

2022. jún. 11. 11:32
 14/26 anonim ***** válasza:
97%

Segítek. A való életben a kutyát nem érdekli hanyas voltál matekból 5. osztályban. Viszont az annál inkább mennyire vagy kitartó, szorgalmas.... Stb. Én volt hogy meg is buktam és pótvizsgáznom kellett. Most vezető beosztásban dolgozom.

A gyerekemtől sem várom el hogy kitűnő tanuló legyen. Csomó dolognak amúgy se veszi gyakorlati hasznát az életben.

Amúgy sztem a kérdező diák nem anyuka. Most duzzog épp mert nem lett agyon ajnározva

2022. jún. 11. 11:35
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, kinek mi a fontos. Az ötödikes gyerekem szín négyes, nem vagyok rá büszke, de nem is szégyellem, nem érdekel. Viszont ami érdekli, abban nagyin ott van, imádja a törit és a földrajzot, folyton ezekkel kapcsolatos videókat néz, meg minden este erről kell vele beszélgetni. ("Gyere, Anya, beszélgessünk a földrajzról.") Na ERRE büszke vagyok.

A legjobb barátja kitűnő, az anyja szerint mégsem érdekli semmi a Fortnite-on kívül. Ők nyilván a bizonyítványra büszkék, én is az lennék a helyükben, de nem hiszem, hogy az én gyerekem bármivel is kevesebbet ér.

2022. jún. 11. 12:50
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki szenved a harmasert. Az igenis buszke lehet ra. Ha igy lesz, en is buszke leszek a gyerekemre, mert nem akarom megnyomoritani egy eletre a sajat megfelelesi kenyszerem miatt.
2022. jún. 11. 12:51
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha az átlagos gyerek 4-es 5-ös mindenből szerinted, akkor az àtlag feletti milyen, 6-os??

Még a fogalmakkal sem vagy tisztában, miket beszélsz, de másokba kötsz bele...Làtod ezért van, hogy mindegy az ötösöd, ha ostobasàgokat hordasz össze.

2022. jún. 11. 13:19
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, én pl világéletemben a legrosszabb tanulók között voltam, mert le sem szartam a tárgyak többségét. Ami viszont érdekelt, abból tettem emeleltet, aztán azóta megvan a mesterdiplomám is.

Akik azt hiszik, hogy egy diák akkor lesz sikeres, ha mindenből négyes-ötös, azoknak fingja sincs mi alapján lehet ma bejutni egyetemre. Vagy hogy akár egy szakmával is milyen sikeres lehet valaki.

Amúgy szerintem senkit nem érdekel egy másik gyerek bizonyítványa. A szülő a sajátjáéra legyen büszke ha úgy érzi, de szánalmas mikor valaki mondjuk felrakja face-ra a bizonyítványt, függetlenül attól, milyen jegyek vannak benne. Ha egy szülő úgy érzi, hogy büszke egy matek hármasra, mert látta, hogy a gyerek vért izzad ezért is, akkor jól teszi. Ettől a gyerek még lehet egy nagyon sikeres értelmiségi vagy szakember ugyanúgy, mint az ötös matekos. Csak nyilván majd nem matek szakra megy.

2022. jún. 11. 13:46
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
#8 igen, egy munkahelyen baromira azt fogják nézni, hogy ki mennyire szorgalmas, ki mennyire teszi oda magat. Mert szerinted azt nézik ki hanyas volt magyarból meg nyelvtanból? Te tényleg ilyen hülye vagy? Hidd el, minden munkahelyen telibe xarják az ember bizonyítványát.
2022. jún. 11. 13:49
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most egész jó munkahelyem van és senki se tudja hogy gimi elsőben megbuktam matekból félévkor, és utána 2-3-as között lavíroztam illetve kémiából is úgy toszogattak át. Pedig a kémia beseggelős 🤷🏼‍♀️ sőt azt se tudja senki, hogy problémám volt a hangos olvasással. Ez senkit se érdekel.
2022. jún. 11. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!