Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért lett ekkora küzdés az...

Miért lett ekkora küzdés az elaltatás és az alvás?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy mások is küzdenek vagy küzdöttek hasonló problémával, és érdekelne, hogy mi lett a megoldás. Arról van szó, hogy a 9 hónapos babánk 1-2 napja csak kínok-kínja árán hajlandó elaludni. Eddig nem volt gond, elringattam, elaludt, és kész. Mostanában azonban már ahogy veszem a kezembe, és indulunk a szobába aludni, elkezdni magát feszíteni, majd elkezd ordítani. Ez sokszor odáig fajul, hogy már kapkodja a levegőt. Álmos, látom rajta, szóval nem erőltetem neki az alvást. Amikor már nem bírok vele, visszateszem játszani, majd próbálkozom később, de kb ugyanúgy megy minden, annyi különbséggel, hogy szerintem belefárad a sírásba, és elalszik a vállamon.

Ez vajon átmeneti helyzet? Hogy volt Nálatok? Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 8. 09:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Mi lehet az oka? Foga nem jön? Nem anyás nagyon?
2014. jan. 8. 09:32
 2/5 anonim ***** válasza:
"9 hónapos babánk 1-2 napja csak kínok-k" Mi történhetett az általad leírt, elmúlt napon? Esetleg idegen helyen voltatok és az nem tettszett a gyermeknek? Megijedhetett valamitől? Rosszat álmodott?
2014. jan. 8. 09:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Szia, nálunk akkor voltak ilyen átmeneti nehézségek, amikor fejlődési ugrásban volt. Pl. mászás, felállás, járás megtanulása. Maximum 1-2 hét alatt lezajlott, én nem is erőltettem az alvást, volt is hogy kimaradt délelőtt vagy délután. Szerintem ez nálatok is inkább átmeneti dolog lehet.
2014. jan. 8. 09:55
 4/5 A kérdező kommentje:

A foga most nem jön (szerintem), nem voltunk idegen helyen, és annyira nem anyás.

Lehetséges, hogy a mozgásfejlődés lenne a ludas? Már kapaszkodva szépen megáll... lehet, hogy lassan majd önállóan is fog.. esetleg elindul? Ki tudja? :) mindenesetre most minden altatás elég nyűgös.. bízom benne, hogy minden vissza tér majd a régi kerékvágásba. Most is itt ásítozik, megpróbáltam letenni, de esélytelen :)

2014. jan. 8. 10:32
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is most tanult valami újat, és izgatja a dolog, jár az agya, én se tudtam egy ideig letenni aludni, aztán nem erőltettem. Még a redőnyt se húztam le félig, nehogy muszáj-íze legyen. Átesik ezen nemsoká és fog aludni, kitartás, türelem.
2014. jan. 8. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!