Melyik a számodra legirritálóbb gyermekvállalásra buzdító szlogen az alábbiak közül?
Én senkinek nem reklámoznám, hogy nem akarok gyereket, ha nem kérdezgetnék úton útfélen, hogy mikor lesz már, csak mert évek óta férjnél vagyok.
És, ha válaszolok, hogy nem akarunk, jön valami nagy bölcsesség, hogy majd úgyis meggondolom, mert "azéletértelme", és akkor még utána olvashatom itt a neten is, hogy amúgy senkit nem érdeklek, csak beképzelem, hogy a társadalom csesztet ezzel. Meg jönnek a fitymáló kommentek, hogy "na megint gyerekmentes kérdés". És?? Kit érdekel, nem tetszik, lapozz tovább. Én se írom a napi 120. "vajon terhes vagyok, kommentbe teszem a lepisilt tesztcsíkomat, döntsd el te helyettem" kérdéshez oda, hogy kretén vagy, ha ennyit se tudsz eldönteni. Tovább lapozok és kész.
A "bulikázás" meg egyenesen röhejes, mintha minden gyerekmentes élete ebből állna. Sosem voltam bulizós típus, életemben, ha 3x voltam, sokat is mondok, sőt, az utazós sztereotípiának sem felelek meg, évi 1 nyaralás nekem untig elég. Egyszerűen csak nincs bennem vágy a gyerekre és ennyi.
A gyerekmentesek többsége pusztán arra vágyik, hogy legyenek ezzel a kérdéssel békén hagyva. Én se kérdezek másokat, hogy megbánták-e a gyereket, tőlem se kérdezzék, hogy akarunk-e, meg ne osszanak kéretlen tanácsokat. Bár utóbbi a "haladó szellemem" szerint minden témában elvárható lenne.
„Én se írom a napi 120. "vajon terhes vagyok, kommentbe teszem a lepisilt tesztcsíkomat, döntsd el te helyettem" kérdéshez oda, hogy kretén vagy, ha ennyit se tudsz eldönteni.”
Ezek a kérdések kifejezetten intellektuálisnak tűnnek a „hasam formája alapján tippeld meg a gyerek nemét” és a „meglátszik-e majd a gyereken, hogy leforráztam a kezemet terhesen” kérdések mellett.
Egyébként akik itt írogatnak, és nincs és nem is akarnak gyereket, hogy keveredtek ide?
Csak azért kérdezem, mert így teljesen nem releváns a véleményetek 1-1 gyerekkel kapcsolatos kérdésnél, és sajnos az ember nem tudhatja, épp ki oszt neki észt. Szóval ez egy veszélyes dolog.
Én nem tartozom a "nincs és soha nem is akar" kategóriába (nincs, de szeretnék kb 15 év múlva), de a gyakori kezdőoldala bedobta nekem a kérdést
on: engem a "szülj még egy magyart" irritál a legjobban. Magyarországon magyartöbblet van, meg elöregedő társadalom (mint ahogy Európa nagy részén), viszont akik külföldről idejönnek, pl most az ukrán menekültek, pótolják a magyarokat. Meg egyébként szerintem gyereket azért kell vállalni, mert valahogy kiegészíti az életet és boldogságot okoz, nem politikai okokból vagy a lakhatásod látszólagos könnyítése, esetleg megfelelési kényszer miatt.
37 vagyok megint.
Az Európa nagy részént csak az elöregedő társadalomra értem, Német és Franciaországban nincs magyartöbblet szerintem
40 éves vagyok, nincs gyerekem. Tőlem a kutya nem szokta kérdezgetni, hogy mikor lesz. Főleg nem tapló módon.
Az sem érdekel, hogy a kormány támogatja a gyerekvállalókat. Teljesen érthető üzlet neki. Lesz több adófizető. Megtérül ez majd. Az, hogy valaki nem akar gyereket, az az ő dolga. Nincsenek negatívan diszkriminálva. Az, hogy más kap támogatást, örüljön neki. Nem kell sajnálni senkitől semmit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!