Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet gyerek mellett...

Hogy lehet gyerek mellett dolgozni?

Figyelt kérdés

Nyilván lehet, mert a nők nagyrésze megoldja. Nekem nincs még gyerekem, csak belegondoltam, hogy ez elég nehéz lehet. Nem minden munkahelyen rugalmas a munkaidő, nincs mindenhol HO, nem mindenkit vesznek vissza csak 6 órába, de akkor hogy tudják elvinni bölcsibe, oviba és utána elhozni? Akinek mondjuk kötött munkaideje van. Ha 6-18 között van az intézmény nyitva, akkor nem nehéz, de ha mondjuk pont 8-16 között, akkor mi van? Ha mondjuk apukának is kötött a munkaideje. Aztán a másik, ami még ennél is nagyobb dolog: a betegségek. Közösségben könnyű elkapni. Emiatt el kell hozni az oviból délelőtt 11-kor, amikor éppen dolgozol, majd otthon maradni vele egy hetet. Közben te is elkaptad, lehet, hogy a gyerek túl van rajta 3 nap alatt, de te nem, emiatt maradsz táppénzen. Oké, újra jár oviba a gyerek kér hetet, majd megint lebetegszik, te megint otthon maradsz vele. Ha még több gyerek is van, akkor maradhatnál akár egész évben is otthon. Nem rúgnak ki a sok táppénz miatt? (Tudom, hogy ez illegális, de ilyenkor kitalálhatnak valamit). Aztán elérkezik a suli, ahol 2.5 hónapon keresztül van szünet a gyereknek. Egy 7 évest nem hagysz otthon egész napokra, nem mindenhol nyugdíjas a nagyszülő (és ha az is, nem feltétlenül akar egész nyáron unokázni). Táborban sem lehet ennyi időt, meg azt hiszem, azok jó drágák is.

Tehát kb amíg nem kamaszodik a gyerek, addig problémás munkaerő leszel. Így hogy alkalmaznak? Tudom, hogy az apuka is elmehet táppénzre vele, meg ő is hozhatja viheti a gyereket, de valljuk be, hogy többségében a nőre hárul ez a rész, főleg, ha mondjuk a férfi keres jobban és nagyobb anyagi veszteség lenne, ha havonta 1-2 hetet otthon maradna, amíg tart a betegség.

ma 07:07
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Mindkét szomszédom állami szférában dolgozik, ott nem foglalkoznak azzal, mennyit vannak táppénzen vagy hányszor mennek el hamarabb a gyerek miatt.

Az anyuka 2 házzal arrébb home officeban dolgozik, itt van az ovi az utcában, úgy könnyü hozni-vinni, betegség esetén gyerek a tv előtt, ő melózik közben.

Aki mögöttünk lakik, az az anyuka csak részmunkaidős háziorvos, neki is mindent elnèznek, mert kevés van belőle.

ma 07:14
 2/4 anonim ***** válasza:
78%

Vannak kirívó esetek, ahol az egyik szülőre hárul a legtöbb felelősség és nyomás, de azért nagyon sok olyan család is van, ahol mindketten beleteszik a részüket. Mi is ketten dolgozunk, felváltva vagyunk táppénzen beteg gyerekkel, úgy választottunk munkahelyet, hogy egyikünk reggel viszi a gyerekeket és később kezd, a másik délután megy értük és korán kezd dolgozni. Külön órákat is elosztjuk és pihenni is tudunk. Állás jelentkezésnél a kis iskolás korosztály már kevésbé problémás, a bölcsis, ovis gyerekek betegek állandóan, ott valóban fennáll az, akit írtál. Akkor engem sem vettek fel sehova.

Majd utána simán kaptam jó állást, és a gyerekekért is elmehetek, amíg jól végzem a dolgom. Annyi, hogy jobban alá kell rendelni nekik a döntéseinket, amíg teljesen ránk vannak utalva. A 12-14 éves már maga jár edzésre, otthon se kell mellette ülni állandóan. A 8 éves gyerekem már simán csinál magának kaját, az ovis megterít, amíg főzök. Nekünk nem akkora nehézség ez.

ma 07:28
 3/4 anonim ***** válasza:
78%

"Mindkét szomszédom állami szférában dolgozik, ott nem foglalkoznak azzal, mennyit vannak táppénzen vagy hányszor mennek el hamarabb a gyerek miatt."

Tényleg? Hol?

Csak 3000 közalkalmazottra látok rá, sehol nincs így közülük.

Lehet, hogy lehet ilyen helyet is találni, de nem ez az átlag.

ma 07:52
 4/4 anonim ***** válasza:
72%

Munkahelyet és pályát váltottam, ami úgy tűnik be is vált. A napi 3 óra utazás 20 percre csökkent.

Férjem munkaideje rugalmas így sokszor napközben tudja intézni a gyerekeket, plusz közelben lakik a 4 nagyszülő, ebből 2 fixen nyugdíjas, 1 még néha dolgozik.

Így tudjuk megoldani 100%ban.

ma 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!