Én a Bernadettre szavazok, pusztán azért, mert hosszú évekig nálam is favorit volt. Pont amiatt mondtam le róla, amit #22 írt a végén: túl közel volt a születésnaphoz a névnap.
A Judittal sincs semmi bajom, ismerek 70-hez közeli, 50-es és 30 éves Juditot is. Ódivatúnak soha nem mondanék egy nevet, szerintem ez hülyeség. Nézzük csak meg az egyik legnépszerűbb nevet, az Annát. Kevés ennél régimódibb nevet tudnék találni, mégis extrém módon népszerű (számomra érthetetlen módon, mert pl. ez a név nekem egyáltalán nem tetszik, kifejezetten csúnyának tartom). Ráadásul egyre népszerűbbek a 100-200 évvel ezelőtt használatos nevek: Johanna, Amália, Kamilla stb. Miért ne lehetne egy most született gyerek Judit? Leht, hogy 20 év múlva kifejezetten népszerű lesz. (Mondjuk valószínűleg elég lenne, ha valami ezredrangú celebecske ezt választaná, egyből megszaporodnának.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!