Judit vagy Bernadett?

Figyelt kérdés

2022. máj. 31. 23:47
1 2 3 4
 21/34 Derjaderja ***** válasza:
87%

Szerintem szép mindkettő.

A Judit nekem a második keresztnevem, egyszer cikiztek vele mert "zsidó nő" a jelentése. Felnőttként viszont már szeretem.

Az ódivatú érv szerintem nem számít, nemrég még az Emma is ódivatú volt, meg a Sára, Lujza stb. Plusz a gyerekek nem ismerik, nekik nem "ódivatú".

Én a Juditot adnám.

2022. jún. 1. 06:51
 22/34 anonim ***** válasza:
89%

Nekem a Judit jobban tetszik. A Bernadett nem annyira, mert túl hosszú és ezért tipikusan az, amit úgysem fog ebben a formában használni max. hivatalos bemutatkozáskor. (Mindenki felnőttként is Betti, Detti vagy Berni, akit e néven ismerek. Bár a Juditok is gyakrabban Jutkák lesznek, sőt Judy meg Csuti néven is akad a környezetemben.)

A korosztályában viszont biztos nem lesz egyik sem gyakori, nincs benne a top 100-ban már évek óta. Bár a Judit a 90-es évekig gyakoribb volt, utána hirtelen ritka lett, a Bernadett meg nem volt annyira gyakori, de tovább maradt.

[link]

[link]

A Judit jelentése egyébként júdeai nő, és zsidó, bibliai név. Története szerint elcsábította az ellenséges hadvezért, majd amikor az elaludt, levágta a fejét - hát horrorisztikus sztori, de így mentette meg a népét a gonosztól. Sok művészeti alkotás feldolgozta az alakját, mint az érzéki, okos és harcos nőt.

A Bernadett francia eredetű, a Bernát férfinév női párja, aminek jelentése "medve+erős" az MTA szerint.

Plusz a névnapot is érdemes megnézni, ha esetleg ütközne a szülinappal, vagy más ünneppel, az is lehet valakinél egy szempont a másik mellett.

2022. jún. 1. 07:12
 23/34 anonim ***** válasza:
87%

Egyébként meg vagy gyakorit választasz és akkor sokaknak fog tetszeni (hisz azért gyakori), de sokaknak meg az lesz a baja, hogy na ez is milyen gyakori :) vagy ritkát, azaz épp nem divatosat és akkor sokaknak nem fog tetszeni. Mindenkinek azért nem kell és nem is lehet megfelelni.

Az MTA utónévlistáját ajánlom, ott van összes épp adható név.

2022. jún. 1. 07:16
 24/34 anonim ***** válasza:
84%
Jajj most nem mindegy, hogy ki szerint ódivatú, karótnyelt? Nekem inkább üdítő lenne egy ovis csoportban. Részemről inkább ezek, mint még egy Zoé vagy Mira. Szerintem ebben nem kell másra hallgatni. Egyébként a Bernadett nyert nálam is a kettő közül.
2022. jún. 1. 07:46
 25/34 anonim ***** válasza:
84%
Ha ez a kettő van, akkor Judit. 3 Bernadettet ismerek, egyik sem szereti a nevét.
2022. jún. 1. 07:49
 26/34 anonim ***** válasza:
5%
Bernadett
2022. jún. 1. 12:19
 27/34 anonim ***** válasza:
35%
Juditra ment a szavazat.
2022. jún. 1. 13:24
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintm sokkold a népet valami igazán extravagán névvel, aztán utána dobd be ezt a kettőt és akkor egyből értékelik majd :D
2022. jún. 1. 20:16
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Aki azért ad "cserfes kislány" neveket valakinek, hogy cuki legyen az nem gondol arra, hogy abból az emberből is lesz öreg néni "cserfes kislány" névvel?
2022. jún. 1. 20:35
 30/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez ma már a harmadik neves kérdés, te ezzel szorakozol? Hány lányod lesz?
2022. jún. 1. 20:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!