Szoptatás vagy cumisüvegből való táplálás?
Sziasztok! 😊
Előre szeretném jelezni, hogy komolyan érdekelnének a válaszok, úgyhogy legyetek szívesek nem vitatémaként kezelni a kérdést. Nagyon köszönöm! 🤗
Az érdekelne, hogy miért döntöttek a szoptatás avagy a cumisüveg mellett? Mik voltak az indokok? Tervezett volt egyik avagy a másik, esetleg csak úgy sikerült valamilyen okból kifolyólag? Egyik sem rossz, nem szeretném fekete-fehér dologként kezelni. Azért kérdezem, mert érdekel, hogy miért lett "kifizetődő" az az út számotokra, amit választottok? Könnyebb, kényelmesebb volt? Miért? Köszönöm mégegyszer! 👍
Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat, segítséget! 😊👍
Tervezem a szoptatást, viszont őszintén szólva nagyon félek is a dologtól, egyrészt a fájdalom miatt, másrészt a "kiszolgáltatottság" megrémíszt. De egyébként sem vonz igazán a dolog, nincs oka, egyszerűen ilyen vagyok, de persze ez remélem változni fog. Első baba, a férjem dolgozni fog majd, én egyedül leszek a babával, segítségem nem lesz. Voltam szoptatós tanfolyamon is, ott mondták, hogy az elején nagyon sokat kell lennie a picinek a mellen. Annyira negatív dolgokról nem volt szó, pedig itt, mármint ezen az oldalon azokról is lehet olvasni. De hát nincs ebben semmi, minden dolognak van az életben kevésbé fényes oldala. Ilyen az élet. Emiatt is gondoltam rákérdezek konkrétan erre itt tőletek. 😊
Kérdező!
16os és 20as vagyok. Ha már a fájdalom szóba került: nekem a tejleadó reflex sokáig nagyon fájt. Piszkosul. De az pár másodperc volt,kibírtam.
Berepedés,sebesedés nekem egyáltalán nem volt a 2 év alatt.
Viszont arra figyelmeztetni kellett sokszor a lányomat,hogy nyissa nagyra a száját. Ekkor kisujjal megszüntettem finoman a vákuumot, elvettem a cicit,és megérintettem a száját a sarkánál, és mondtam neki, hogy "nagyra tátsd a szádat!" Egy idő után megtanulja a baba!
Ilyeneket mondtak a tanfolyamon pl? Hogy attól sebesedhet ki a bimbó,ha a baba a bimbóudvart nem kapja be? Erre pl figyelni kell.
Jó a lanshinoh mellbimbóvédő krém. Ilyen viaszos. Használtam.
9es vagyok. Nekem szerencsére nem fájt soha, max kellemetlen volt valami miatt. Első 2-3hétben fájt tőle a hasam, amikor szoptattam, de amiatt mert akkor oxitocin termelődik, ezzel segítve a méh ürülését. 3-4 alkalommal volt nagyon csomós a mellem, akkor égett, de megtanultam, hogy mindig le kell fejni a maradékot, és akkor elkerülhetem vele a pangást. A későbbiekben már nem volt szükség gyakori fejésre. Nagyon különleges érzés így táplálni a babádat, és nem aféle ősanya beszéd :) nem azt mondom, hogy az aki nem tud szoptatni, az nem tud kötődni a babájához, mert az nem igaz. Csak ez egy fajta plusz érzés. Amikor leszoktattam a picimet, akkor sokáig hiányzott az eféle érzés. Helyette már csak odabújik a cicimhez ha megnyugtatásra vágyik.
Szerintem próbáld meg, tapasztald meg, hogy milyen, mert nem mindenkinek egyforma. Ha fáj, ha inkább csak kellemetlenséget okoz mindkettőtöknek, akkor válaszd azt ami mindannyiótoknak jobb. Nem lesz akkor sem baja a babának, ha tápszert kap, de egy esélyt adhatsz a szoptatásnak :)
#22 Sok minden elhangzott. Főleg elméleti dolgok, a gyakorlatit majd a védőnő fogja konkrétan megmutatni, hogy hogyan kell (nem Magyarország). Ha nem megy úgy sem, akkor jön a szoptatási tanácsadás.
És igen, mutatták képen, hogy kell bekapnia megfelelően a mellbimbót. Olyan dolgokról volt szó, mint pl. honnan tudhatja az anyuka, hogy a baba éhes, milyen jeleket küld a baba. Milyen lesz az első napokban a pelus tartalma. Honnan tudhatjuk, hogy mikor evett eleget a baba (sehonnan persze, hiszen nem tudjuk mennyit nyel le egy etetés során). Milyen gyakran kell etetni. Miket szabad enni szoptatás alatt (mindent). Szóval ezért írtam, hogy főleg ilyen elméleti dolgokról volt szó.
Egyébként az is olvastam itt, hogy alvó babát nem szabad ébreszteni, na a tanfolyamon a hölgy azt mondta, hogy a nagyon max. 3 óra elteltével ébreszteni kell (éjszaka). De természetesen a több a jobb, mert be kell hogy álljon a kereslet kínálat dolog, tehát 8 alkalommal minimum mellre kell tenni, de lesz az 12 is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!