Milyen az igény szerinti tápszeres táplálás? Honnan tudom, hogy kell e még neki? Nem árt a babának, ha egyszerre megeszi a dupla adagot? Ha cumisüvegből kapja, meddig kéne elhúzni az etetést, milyen időközönként érdemes szünetet tartani?
Az én fiam egyszerűen sírt ha éhes volt. Sose hagyott meg az üvegből semmit és nem sírt ha végzett, ergo elég volt neki.
Ő pl azonos mennyiséget evett mindig és nagyjából adott óránként. Akkor adtam neki, amikor kérte.
Szerintem ez egy idő után beáll magától. Hiszen nem kell “harcolni” az adagért mint mondjuk a tejnél. Főleg ha valakinek kevés adatott meg. Ráadásul más a mennyiség és az összetétel a tejnél reggel-este.
Az enyém jelez ha teli van.
Most jót nevettem, szabályosan eltolta a cumisüveget és ráncolta a homlokát nekem.
Mikor mennyit eszik. Hivatalosan 85 milit kellene 3 óránként, gyakorlatilag 50-120 között eszik, 2-4 óránként.
Jó kis pazarlás 🙃
5 hetes
2. vagyok, ja és üvölt mint akit nyúznak ha megéhezik, kb 2 mp leforgása alatt.
Csak annyit látsz hogy felkel, elkezdi ráncolni a homlokát, van időd kimondani, hogy o-ó és már üvölt is.
Én onnan tudom, hogy méltatlankodik ha kevés és kiköpi, ha sok. De arra figyelek, hogy ne kapjon többet a naponta, mint a testsúly x 150ml. És soha nem is volt, hogy több kellett volna neki.
Amúgy reggel mivel átalussza az éjjelt kell neki több-jelenleg 200ml- aztán a következő étkezésnél 120-140-et eszik. Igazából nagy általánosságban beállt egy rendszer. De van, hogy 2 óra múlva lesz éhes és olyan is volt hogy 4,5.
Én szerintem nem különbözik az iszsz-től csak a napi maximum mennyiségre kell picit odafigyelni.
Igény szerinti tápszerezésnél nincs olyan, hogy elhúzni az etetést. Akkor és annyit adsz neki amikor és amennyit kíván.
Ott van egy jó írás erről: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!