Szerintetek befolyásolja a kötődést a táplálás
mikéntje? Kevésbé fog kötődni egy olyan tápszeres
baba, akit 90%-ban kitámasztott cumisüvegből etetnek,
mint egy szoptatott?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 28. 10:28
1/9 anonim válasza:
Mi az, hogy kitámasztott???
Nem te fogod az üveget?
2020. ápr. 28. 10:30
2/9 anonim válasza:
Soha nem lattam még kitámasztott cumisüveggel etetést,és én mindig ölben etettem a gyerkőcöket.
És nem kötődnek kevésbbé természetesen. Túl van a szoptatás misztifikálva de nagyon.
2020. ápr. 28. 10:32
3/9 anonim válasza:
Az én fiam tápszeres lett már az első hetekben. És nem mindig én etettem, mert későn olvastam utána a dolgoknak, így sokszor az apja etette hogy tudjak kicsit szusszanni. Meg akkor úgy gondoltuk hogy nekik is így lesz egy plusz kötődési pontjuk.
Őszintén szólva így 2 évvel később nem látom hátrányát. A fiam nagyon kötődik hozzám, mondhatni túlságosan is... 😁 Persze ez csak vicc, el nem cserélném semmiért.
2020. ápr. 28. 10:34
4/9 anonim válasza:
Enyém tápszeres volt elejétől kezdve, soha nem éreztem, hogy nem lenne maximális a kötődés. Nem is értettem soha ezt a kötődés meg szoptatás dolgot. Nem ezen múlik. A gyerek 12 eves azóta, és köszönjük szépen, teljes az összhang... A kötődés mostmár csökken, hiszen a barátok kezdenek előtérbe kerülni. De ez így normális.
2020. ápr. 28. 10:36
5/9 A kérdező kommentje:
Igen, kitámasztott. Nem kell rögtön ördögi dolgokra gondolni, ikreket lehetetlen egyszerre ölben etetni. Nem hagyom őket egyedül, csak nem én tartom.
2020. ápr. 28. 10:37
6/9 anonim válasza:
Soha nem etettem ölben a gyerekeket, mindig az összekötött szoptatós párnán feküdtek és 5 hónapos koruktól egyedül fogták a cumisüveget. Semmi gondjuk a kötődéssel. Az óvónők és a bölcsis gondozó is kiemelte több értékelésében, hogy milyen jó az anya-gyermek kapcsolat.
2020. ápr. 28. 10:46
7/9 anonim válasza:
Hat igen ha ikrek úgy nehéz egyszerre a kettőt, nekem azt mondta a Vedőnő hogy bőr kontaktus legyen. 8 hónapos és azt kimerem jelenteni hogy kötődik hozzam de az apja kb 2x ette és dolgozik de első dolga a a kézmosás és átöltözés után hogy vele foglalkozik és fürdetni is ő szokta és úgy hiszem hozza is kötődik és nem hinnem hogy kevésbé. Imádja ! Arra figyelj hogy ha ki támasztod nehogy félre nyeljenek.
2020. ápr. 28. 11:18
8/9 anonim válasza:
A sógoromék is úgy etették a gyereket, hogy az hanyatt feküdt az ágyon, ők meg tartották felette a cumisüveget. Állítólag azért csinálták így, mert éjszaka sokszor ébred, és akkor nem kell kivenni a kiságyból, csak fekve megetetik, és alszik is tovább.
Nekem egy anyatejes gyerekem és egy ölben cumisüvegből evő gyermekem van.
Nem látok különbséget a kötődések között.
2020. ápr. 28. 13:24
9/9 anonim válasza:
Én is tartottam attol h nem fog kötődni a tápszer/cumisüveg miatt, de nem kellett volna. Kb 7 hós korában lett anyás,azóta is sokat bújik,puszit ad,de emellett önálló is és nem fél idegenektől vagy pl idegen helyen is elmegy felfedezni.Másfél éves most. Volt olyan,hogy én elmentem otthonról 2-3 órára,férjem mondta h sírva mászkált a lakásban és egyértelműen engem keresett.ha azonnal szólt vokna akkor hazamentem volna előbb,csak mivel előtte annyira letojata h hol vagyok h nem számítottam rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!