Azok az anyukák akik szoptatnak miért utálják azokat akik nem?
Nem irigység. Mire volna irigy egy szoptatós anyuka egy tápszerrel táplálóra?
Engem egyáltalán nem érdekel, hogy mivel eteted a csecsemődet pl.
Azonban a baba természetes tápláléka alapból nem a tápszer, hanem az anyatej. Nem azért, mert a "vérmamik" így gondolják, hanem azért, mert olyan fontos tápanyagokat tartalmaz+ immunanyagokat, ami miatt fontos volna legalább valamennyi anyatejet kapnia egy kisbabának-természetesen ha van rá lehetőség. Aki nem tud szoptatni, nyilván az ő gyereke is fel fog nőni tápszeren. Ahogy a tied is jól van.
A tapszer nem ordogtol valo ;)
Viszont az immunglobulinok nem talalhatok benne, nem jon letre maternalis immunitas, ezert.
Ennek kovetkezmenyet nem feltetlen most veszed eszre es semmi koze a mosolygashoz, szeretethez!
De te se nevezd "ket labon jaro kajanak" a szoptatos anyakat.
Ebbol ugy tunik, h te se szereted oket.
Én szoptatok és képzeld el ugyan úgy elmegyek ha akarok. Még nem kell sehol nyilvános helyen félre vonulnom. Van lefekvés tej bőven. Úgyhogy megoldható. Az más kérdés hogy egy körmös kedvéért nem passzolnám le a fiam.
Szóval akkor miért is kéne irigynek lenni? Szerintem inkább ott a baj, hogy sokan nem arra gondolnak ilyenkor hogy nincs teje anyukának, hanem hogy nem akar szoptatni mert macerás. És mivel a tej jobb a picinek megvetik hogy kényelmi okból nem biztosítja neki.
Én a szoptatós anyukákra irigykedem... :( imádtam szoptatni de 3 hónap után a tejem azt mondta "szevasz". Hetekig gyötörtem magam küzdöttem, hogy visszahozzam de nem sikerült.
Viszont én tápszeres anyukaként még sosem tapasztaltam megvetést. Sőt, nagyon is megértéssel találkozom. Mindenki azt mondja, "ó ne izgulj mások is felnőttek tápszeren", vagy "én is tápszeres voltam, sosem voltam beteg".
Sem a védőnőm, sem a gyerek orvosunk nem csinált ebből ügyet. Valójában még ők nyugtattak engem.
Sehonnan nem éreztem még megvetést pedig van jó néhány szoptatós anyuka ismerősöm.
Én szoptattam, nem irigykedtem a tápszeres anyukákra. Folyamatos fertőtlenítés, mosogtás, kevergetés, méricskélés mindig frissen! ez rá van írva.
Hatalmas macera szerintem és az íze pocsék az anyatejhez képest.
Engem egyedül az zavart, mikor újszülötteknél láttam a cicikereső mozdulatokat, fejrázást, és erre bumm, cumit kaptak helyette. Nem tetszik annyira ez a helyettesítősdi, ha nem muszáj, de én inkább sajnálom a tápszerezőket a macera miatt.
Az én gyerekem nem cumizott, de pl ivott cumisüvegből is tejet.
Én inkább a cumis gyerekek szüleire vagyok mérges, hogy benyomják a szájukba a cumit, mikor közölni próbál valamit a gyerekük..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!