Vannak olyanok még, akik nem igény szerint szoptatnak? Itt minden orvos/csecsemős/védőnő ezt nyomatja, van aki ennek ellenére kitart ez elvei mellett?
Én igény szerint szoptattam, az én igényeim szerint. :)
Sajnálom, akkor még az volt a divat, hogy 3 óránként hozták enni a babákat (97, Zalaegerszeg). Hat napot voltunk benn, amikor hazahoztam, órát lehetett hozzá állítani, eszemben nem volt ezt elrontani azzal, hogy minden nyekkenésre cicit kap. Bárhova nyugodtan elmehettünk, mert tudtam, hogy három óránk van (na jó, 2,5). Nagyon jól lehetett mellette tervezni a napot, volt normális napirendünk.
2, nekem anno azt mondta a gyerekorvos, próbáljam ki, hogy bármi bajom van, eszek. Eszek, ha fázom, álmos vagyok, unatkozom... Nem fog jólesni, mert a gyomrom kb sose pihen. Akkor a babákkal miért is csináljuk ugyanezt? Idős védőnőket érdemes megkérdezni, sokkal több most a hasfájós baba.
A lepontozás meg nem izgat :)
3-as, a gyerekorvosod el van tévedve. Az igény szerinti szoptatás nem azt jelenti, hogy a baba minden nyekkenésére beletömöd a melled a szájába, szoptatni pedig nem csak etetés céljából szoktunk. Sokszor a babának csak éreznie kell, hogy az anyukája ott van vele.
Én igény szerint szoptattam, mégis kb. 1 hónap után beállt a 2,5-3 óránkénti evés. De, ha a baba igényelte, hogy szopi után esetleg 1 órával újra mellre tegyem, nem tagadtam meg tőle. Cammogott 2-3 percet, lehet, szomjas volt, aztán minden rendbrn volt. Soha nem fájt a hasa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!