Azok az anyukák akik szoptatnak miért utálják azokat akik nem?
Nekem egyszerűbb volt az élet, amíg szoptattam. 4 hónapig volt egy kicsi tejem, de tápszeres kiegészítést kellett adnom a babámnak. 1 hónapja az a kicsi is elapadt.
Nagyon megszenvedte a fiam. Most a foga is jön, nagyon nyűgös. Sokkal egyszerűbb lenne cicivel megnyugtatni.
Szopizás alatt én is tudtam pihenni.
Én nem utálok senkit, de szerintem a kisgyerekes anyukáknak sokkal kevesebbet kellene egymással foglalkozniuk.
Egyébként én is tápszeten nőttem fel és 34 év alatt kb. 5× voltam megfázva.
1, nem irigykedek, mert en orulok, ha a baba jol erzi magat a cicin (nem orakat "csung" rajta, hanem amennyi szamara szukseges....
2, sok olyan dolgot tartalmaz, ami a tapszerben nincs, hiaba babaknak keszitik...benne van a neveben is "tapSZER".
3, kicsit se erdekel milyen ettol a babad, hidd el az enyem is pont ilyen anyatejesen es kepzeld... BARMIKOR ELTUDOK MENNI BARHOVA, mert feltalaltak a cumisuveget, amibol a mama vagy apukaja meg tudja etetni!
4, mondjuk szeremcsesek kize tartozom, mert nem kell allandoan tejet fejnem, max nagyon ritkan, de ha kellene se okozna gondot, mivel aki szul, az ne panaszkodjon olyenekre.
Ezt nem rad iranyuloan, serteskent irtam, sem megsertodesbol, de ez az altalanositas kiborit! Ez az egyetlen, ami most kiverte a biztositekot...
Mindenki mas, mashogy mukodik, kulonbozoek a babak! Ahogy latszik, nalad is mashogy mennek a dolgok, az hogy miert tapszeres a te dolgod, de altalanositani...nem kene kerdezo.
Egy szoptatos anyuka!
"2lábon járó kajának" az egyik barátnőm hívta magát,azért mertem leírni. Egyébkent én nem érzem lepasszolásnak ha
pár órát kettesben van az apukájával vagy a nagyszülőkkel.
Első babám 5 hónapig szopizott, de 80%ban tápszeres volt. Måsodik baba full anyatejes. Igy hogy mindkettőben van talasztalatom azt mondom, igen tápszerrel könnyebb még a pancsolások ellére is, mert nem kellek az etetéshez. Ugyanakkor a szoptatás egy bensőséges kapcsolat, szeretem, ennek inkább "eszmei" értéke van.
Engem csak az háborit fel amikor az anyuka még terhesen eldönti hogy nem fog szoptatni, mert az macera, és mert nem akar lógó melleket. Tudom hogy saját joga dönteni, de szerintem egy anya HA TUDJA akkor szoptassa a gyermekét, legalább az elején. Önzőségnek és aljasságnak tartom egy tehetetlen újszülöttet szándékosan megfosztani attól amire szüksége lenne neki.
Én szoptatom a lányom, 4 hós most de nem utállak :D
Az ő igényei szerint de nem úgy hogy minden nyikkanására a mellemre tapasztom. Ha 2 óra múlva viszont éhes akkor megetetem. Soha nem "játszik" a cicivel nem is hagynám.... Evésre van. Bárhová elmegyünk, hát igen, autóban, szoptatós szobában ha kell megetetem. Ha elmegyünk valahová és sír a buszon pl.biztos nem csapom ki a cickót hogy szoptassak..van cumikája és meg tudja várni míg olyan helyre érünk. Mondjuk úgy is indulok el hogy eszik előtte az meg kizárt, hogy fél óra múlva éhes legyen.
Van benne igazság, hogy könnyebb szoptatni nekem az első gyermekem tápszeres volt. Állandóan mosogatni tápszert iratni stb... Ezt nem szerettem. Most csak felhúzom a pólóm :D
Nem esnék kétségbe mondjuk ha most Ő is az lenne csak lelkiismeret furdalásom lenne hogy van tejem és nem szoptatom :/ de nekem nem akkora nagy, és semmihez nem hasonlítható boldogság ez, hogy szopik.
Szóval csak nyugi és ne foglalkozz velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!