Mit gondoltok azokról a nőkről, akik nem szoptatnak, azért, mert nem akarnak? Szerintetek jó anyák lehetnek ettől még?
Mindenkinek máshol van az önzéshatára. Mostanában kitolódott. Mindenkinek magánügye megítélni, hogy milyen anya, nem a szomszédnak, vagy fórumozóknak. De ha valaki az alakját (ami múlandó) a gyereke egészsége elé helyezi, maga döntse el, hogy mennyire önző ember.
Tények: [link]
Szerintem ha valaki nagyon ódzkodik a dologtól kár erőltetni. Engem ez annyira nem érdekel, persze kicsit furcsa nekem, de ezt mindenki maga dönti el. Én szoptattam normálisan ettem, és sportoltam is, mondjuk a súlyom miatt nekem nem kellett aggódnom :)
A másodikat is szeretném majd szoptatni
17 hkm
Bár, még csak a gondolataimban a baba, de számomra is nagyon 'idegen' ez a szoptatás.
Sokat gondolkoztam, hogy mi lenne a helyes megoldás, ha egyáltalán van olyan.
Persze, a babának a legfontosabb az anyatej, de mi van akkor, ha anyuka nem bír szoptatni? Elárulom, az a gyerek is felnő, valahogy.:)
Természetesen, ha egyszer anyuka leszek (lehet nemsokára?) megpróbálok majd szoptatni, hisz tudom, hogy a gyereknek a legjobb táplálék az anyatej. De, ha valami véletlen folytán nem, tudnék szoptatni, akkor se fogok elkeseredni, mert más babák is felnőttek anyatej nélkül, akkor pont az enyém miért ne?:)
független a kettő egymástól
ettől még lehet jó anya
ettől még nevelheti jól a gyerekét
ettől még megadhatja neki azt a törődést ami kell
Szerintem a jó anyaság nem a szoptatáson múlik.
Van aki hüvelyen keresztül sem akar szülni,azt sem tartom rossz anyának,meg azt sem aki 1 évesen bölcsibe adja a gyereket,mert unatkozik otthon.Mások vagyunk.
Nos, bevállalom a lepontozást: igen, lehet jó anya, de szerintem rosszul dönt. A saját igényeit a baba igényei elé helyezi. Szerintem ez újszülött esetében nincs rendben. Ha két lehetőségem van, akkor azt választom ami (a legjobb tudásom szerint) jobb a gyereknek. Akkor is, ha ez számomra lemondással jár.
Nyilván van határ, nem azt mondom hogy bele kell rokkanni a gyereknevelésbe! És az sem mindegy, hogy egy csecsemőről vagy egy kisgyerekről van szó.
De senkit nem ítélek el vagy szólok meg! Az ő döntése.
Szerintem rossz anya.
A szülés,a szoptatàs az első amit megadsz a gyerekednek. Vagy nem.
Pont arról szólna az anyasàg,hogy lett vmi az életedben,ami fontosabb a sajàt érdekeidnél. Az önzetlenségről,a feltétel nélküli szeretetről, odaadàsról.
Aki a sajàt kényessége miatt nem szül,szoptat az önző,annak nem való a gyerek. Meg lehet magyaràzni,de az màr rosszul kezdődik,hogy természetes dolgokat nem csinàl egy "anya",hogy pl a természetellenes melleit megtartsa stb. Ahol fontosabb a testem mint a gyereké,ott majd fontosabb lesz a hajam,a körmöm,egy buli, egy utazàs, a tàrsasàgi élet stb is.
Lehet vitatkozni ezzel,de sajnos ellen példàt nem làttam. Tehàt olyat,aki nem szült/szoptatott a sajàt érdekében,de csodàlatos odaadó édesanya lett. A kettő kizàrja egymàst.
Nem azokról van szó akik nem tudtak vmimiatt szoptatni vagy csàszàr lett a szülés vmiért!!!
Biztos lehet, de az én olvasatomban ez elég nagy önzőség. Elég kevés igénye van egy újszülöttnek, az anyatej pont az egyik lenne. Persze az megint más, ha nincs tej és muszáj pótolni, de hogy szánt szándékkal az én kényelmem/hiúságom miatt vegyem el tőle, nem tudom elképzelni.
Hogy mit gondolok róla? Hogy más gondolkodású, mint én, nagyjából ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!