Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez milyen reakció...

Szerintetek ez milyen reakció volt a baba bejelentésére?

Figyelt kérdés

2020. novembere óta látom el a munkaköröm, miután a vezető, akinek a helyettesre voltam, 4 hónapos terhesen elment home officeba (főleg azért, mert aki meg helyettem jött új dolgozó, azzal személyesen ismerték és utálták egymást), így semmilyen munkát nem adott át nekem, én pedig hivatalosan csak februártól lettem kinevezve, mert onnantól ment el szülési szabadságra. A fizetésem úgy emelkedett, hogy amíg vissza nem jön, addig jár nekem bruttó 65.000 ft bérkiegészítés.

Aki jött helyettes, 1 év alatt sikerült lecseréltetnem, mert semmit sem dolgozott, szenvedtem vele nagyon, visszatartott a munkában. Helyette felvettünk olyat, akit én ajánlottam.

A főnökömet sokszor kérdeztem, hogy mi lesz, ha visszajön gyed-ről, mindig lerázott bájos hangon, hogy "ha majd xy visszajön, akkor meg lehet te mész el szülni".

Na most úgy voltam vele, hogy xy-t elég jól ismerem, 2 évnél tovább pénzügyi okokból nem marad otthon, úgyhogy nem vártunk tovább a babával. Azt nem gondoltuk, hogy a legelső alkalommal összejött, de nagyon örültünk neki. Közben megtudtam, hogy xy-t visszahívták a felettesem helyére, ő meg kiemelteti magát másik pozícióra, de igazából ezt már akkor jelezte, hogy nem ide fog visszajönni, mikor elment, engem még sem véglegesítettek.

Most mondtam el a főnökömnek, aki majd hogy nem leb.szott, de egyből elkezdte sajnáltatni magát, hogy akkor ezt meg kell oldani, a mostani helyettesemet még nem lehet berakni ide, mert csak 4 hónapja dolgozik itt. Meg nyájas hangon mondta, hogy de ne aggódjak, ezt nem nekem kell megoldani, ha már elkövettük ezt a "dolgot". Mondtam, hogy úgy tudom jön vissza xy. Egyből felháborodva, hogy hát de nem ide, mert neki kell a segítség (persze, mert tőlem elvett egy csomó feladatot, hogy elfoglaltnak tűnjön).

Kérdeztem, hogy ha visszajövök, akkor hogy lesz, mert ketten vagyunk egy pozícióra? megint a bájos hangon, hogy jajjj majd lesz valahogy. Meg hogy szeptember végéig mindenképp maradnom kell, mert audit lesz (november közepére vagyok kiírva). Miközben az elődöm 4 hónapos terhesen már nem dolgozott, még otthonról sem segített, mégis home officeba volt. Még csak nem is gratulált.

Azóta annyira rossz érzésem van, komolyan mintha valami bűnt követtem volna el, azt hittem legalább úgy fog csinálni, mintha örülne.

2022. máj. 28. 20:59
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Ez a főnök felé volt kérdés, nem feléd okostojás :) abszolút nem érted a kérdést, ne erőlködj ezzel a nem ezt akarom hallani dumával, lehet ez más kérdés alatt bejön…
2022. máj. 29. 13:16
 12/17 anonim ***** válasza:
34%

A főnök felé volt kérdés, tehát érdekel. Vagy már ez sem megy?

Egyébként leírtam, ha nem sikerül értelmezni, akkor nem. Nyilván nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, nincs ezzel baj. Csak ne az legyen a hülye aki nálad komplexebben tud gondolkozni és mindenre kiterjedő választ ad.

2022. máj. 29. 13:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Ne itt vergődj már, miután beégtél hogy egy kérdést nem tudsz értelmezni :)

Ciki akit lenyomsz

2022. máj. 29. 13:24
 14/17 anonim ***** válasza:
Az én főnököm (ügyvezető) úgy csinált, mint aki örül, aztán mégis hónapokig úgy nézett rám, mint a véres rongyra. A másiknál (közvetlen vezető) tényleg éreztem, hogy örül, de iszonyat bizonytalan is lett, hogy mi lesz, hogy lesz. Ahogy közeledtünk az utolsó napjaimhoz, egyre feszültebb lett. Aztán elengedtük. Nekem sírós volt az utolsó munkanapom. Viszont már 2 nappal később imádtam itthon lenni. Már mindennapos kismama vagyok, a legkevésbé sem érdekel ki hogy reagált anno... Abszolút semmit nem számít.
2022. máj. 29. 13:25
 15/17 anonim ***** válasza:
34%
#14: Már kértem, hogy cáfold meg, mi az amit rosszul értelmeztem, nem sikerült, csak személyeskedsz. Szóval nem én vagyok a ciki. Nyugi megszoktam már az oldalon, hogy sokszor funkcionális analfabétáknak túl komplex választ adok, nem veszem a szívemre:) Szóval utálj nyugodtan, jól fogok aludni
2022. máj. 29. 13:28
 16/17 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy otthon hozzá vagy szokva a követelőzgetéshez, de szokj hozzá, hogy normális embereknél ez nem divat. Nem fogom egy buta liba ostoba kommentjét tételesen cáfolgatni, csak mert őfelsége azt kívánja. Az egész úgy ahogy van egy feltételezett téves képzelgés, próbálod a te igazad belemagyarázni, elég butácskán. Tessék, belinkelem neked hogy nézegethesd:

“ Tipik női hiszti megint, saját dolgodnál sokkal fontosabb a másik két pitsa helyzete...

Egyébként, persze, hogy szív a főnök, volt egy jó alkalmazott, elment szülni, éppen csak megmelegedtél a helyén, átvetted, az új embert kiutáltad, aztán benyomtál valakit és te is lelépnél szülni, úgy, hogy a te embered még használhatatlan. De már a 3 év múlva következő dolgokon agonizálsz, neki pedig a holnapot kell megoldani. Nem egyszerű a helyzete. Feltételezhetően a pozíciód nem egy szerszerű irodai aktatologatás, nem pótolható 2 perc alatt”

Ez a személyeskedés meg nagyon gyerekes amit művelsz

2022. máj. 29. 13:37
 17/17 A kérdező kommentje:
15-ös, köszönöm!
2022. máj. 29. 13:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!