Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek ez milyen reakció...

Szerintetek ez milyen reakció volt a baba bejelentésére?

Figyelt kérdés

2020. novembere óta látom el a munkaköröm, miután a vezető, akinek a helyettesre voltam, 4 hónapos terhesen elment home officeba (főleg azért, mert aki meg helyettem jött új dolgozó, azzal személyesen ismerték és utálták egymást), így semmilyen munkát nem adott át nekem, én pedig hivatalosan csak februártól lettem kinevezve, mert onnantól ment el szülési szabadságra. A fizetésem úgy emelkedett, hogy amíg vissza nem jön, addig jár nekem bruttó 65.000 ft bérkiegészítés.

Aki jött helyettes, 1 év alatt sikerült lecseréltetnem, mert semmit sem dolgozott, szenvedtem vele nagyon, visszatartott a munkában. Helyette felvettünk olyat, akit én ajánlottam.

A főnökömet sokszor kérdeztem, hogy mi lesz, ha visszajön gyed-ről, mindig lerázott bájos hangon, hogy "ha majd xy visszajön, akkor meg lehet te mész el szülni".

Na most úgy voltam vele, hogy xy-t elég jól ismerem, 2 évnél tovább pénzügyi okokból nem marad otthon, úgyhogy nem vártunk tovább a babával. Azt nem gondoltuk, hogy a legelső alkalommal összejött, de nagyon örültünk neki. Közben megtudtam, hogy xy-t visszahívták a felettesem helyére, ő meg kiemelteti magát másik pozícióra, de igazából ezt már akkor jelezte, hogy nem ide fog visszajönni, mikor elment, engem még sem véglegesítettek.

Most mondtam el a főnökömnek, aki majd hogy nem leb.szott, de egyből elkezdte sajnáltatni magát, hogy akkor ezt meg kell oldani, a mostani helyettesemet még nem lehet berakni ide, mert csak 4 hónapja dolgozik itt. Meg nyájas hangon mondta, hogy de ne aggódjak, ezt nem nekem kell megoldani, ha már elkövettük ezt a "dolgot". Mondtam, hogy úgy tudom jön vissza xy. Egyből felháborodva, hogy hát de nem ide, mert neki kell a segítség (persze, mert tőlem elvett egy csomó feladatot, hogy elfoglaltnak tűnjön).

Kérdeztem, hogy ha visszajövök, akkor hogy lesz, mert ketten vagyunk egy pozícióra? megint a bájos hangon, hogy jajjj majd lesz valahogy. Meg hogy szeptember végéig mindenképp maradnom kell, mert audit lesz (november közepére vagyok kiírva). Miközben az elődöm 4 hónapos terhesen már nem dolgozott, még otthonról sem segített, mégis home officeba volt. Még csak nem is gratulált.

Azóta annyira rossz érzésem van, komolyan mintha valami bűnt követtem volna el, azt hittem legalább úgy fog csinálni, mintha örülne.

2022. máj. 28. 20:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
47%
Valószínűleg, ha visszamész, akkor majd egyből ki fognak rúgni, ha lesz megfelelő ember a helyeden. Most fogod magad és elmész táppénzre, ha akarsz...aztán ha aktuális lesz gyerek után, akkor meg keresel egy új munkát, felesleges még ezen pörögni.
2022. máj. 28. 21:37
 2/17 A kérdező kommentje:
Nem akarok elmenni másik helyre, mindenkivel jól kijövök, a munkám jól csinálom, fiatal vagyok és motivált, csak a fönököm egy törtető nőszemély, aki minél fentebb akar lépkedni és most egy picit így keresztbe húztam a számítását. Nyilván nem ide akarok visszajönni, vagy legalábbis nem állandóra, a felettesem főnökével (akinek van munkáltatói jogköre és akivel sikerült végre a nem dolgozó kollégák kitenni) jövőhéten beszélek majd
2022. máj. 28. 21:41
 3/17 anonim ***** válasza:
12%
Akkor mész el táppénzre, amikor akarsz, de őszintén? Ha nem indokolt tök fölösleges otthon ülni 4 hónapos terhesen már, csak az ember agyára megy a hülyeség...
2022. máj. 29. 07:34
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem is akarok, ezt sehol sem írtam
2022. máj. 29. 07:49
 5/17 A kérdező kommentje:
Látom nem sikerült értelmezni a leírtakat :) sebaj, fuss neki mégegyezer
2022. máj. 29. 09:11
 6/17 anonim ***** válasza:
48%
De sikerült, tökéletesen, de javítsd ki, hol tévedtem :D
2022. máj. 29. 09:16
 7/17 A kérdező kommentje:
Az egész kommented a te agyszüleményed, amit belemagyaráztál közhelyekre építve, még csak nem is a kérdésre válaszolva :) gyakorlatilag teljesen feleslegesen pötyögted ide le
2022. máj. 29. 09:21
 8/17 anonim ***** válasza:
50%

Aha, szóval fáj az igazság:) Nincs ebben belemagyarázás, pontról pontra az történt, amit én besűríttem egy mondatba a te regényedből. De cáfolhatod tételesen, ha gondolod ;)

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy igen, a főnöködnek szívás, hogy ilyen formában cserélődtök és neki ezen kell felülkerekednie most, mert meg kell oldania a folyamatos ügymenetet, most. Az, hogy mi lesz három év múlva, majd egy következő kérdés, ha egyáltalán nyitott lesz a kérdés. Oda és úgy jön vissza a terhes nő, ahogy most mondja, te akkor és ide akarsz-e majd visszajönni, vagy máskor, máshova, mi lesz addigra a most belépővel stb stb. Annyi a nyitott kérdés, hogy érdemben nem is lehet rá mit mondani.

2022. máj. 29. 09:33
 9/17 A kérdező kommentje:
Miért hiszi minden ilyen belemagyarázó, hogy ezt valaki elhiszi, ha előadja a “fáj az igazság” dumát? :) ha nem tudsz a kérdésre válasszolni, akkor nem kötelező, senkit nem érdekel, mi lesz 3 év múlva, nem ez a kérdés.
2022. máj. 29. 09:46
 10/17 anonim ***** válasza:
32%

A kérdésre volt a válasz, csak nem az amit akartál hallani.

Senkit nem érdekel, mi lesz három év múlva, csak téged: "Kérdeztem, hogy ha visszajövök, akkor hogy lesz, mert ketten vagyunk egy pozícióra? "

De lehet nem három év múlva akarsz visszamenni, így persze ezt is meg lehet magyarázni

2022. máj. 29. 12:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!