Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Bármikor kirúghatnak terhesen...

Bármikor kirúghatnak terhesen igaz ez?

Figyelt kérdés
Most mondta a védőnőm, hogy semmi nem védi a kismamát az elbocsátástól. Én eddig mindenhol azt olvastam, sőt külön törvény van rá, ha bejelentem onnan védve vagyok. És most meg ezt mondták, és hogy volt is rá példa, hogy egy kismamát elküldtek aki nála volt gondozáson. Akkor hogy is van ez? Egyáltalán nem érzem ezt igazságosnak, főleg ha valakinek olyan ffej főnöke van , mint nekem aki simán meg is tenné. Valóban megteheti???
ma 15:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ismét egy kompetens védőnő :D
ma 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem igaz. Védve vagy.
ma 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Akinek határozott idejű szerződése van,és lejár,annak nem kötelesek hosszabbítani. De egy határozatlan idejű szerződéssel nem rúghatnak ki.
ma 15:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem határozatlan, de úgy ledöbbentem mikor mondta. Bejött egy másik védőnő attól is megkérdezte, majd hetykén odavetette, hogy már nincs semmi törvény erre simán kirúghatnak. Most teljesen össze vagyok zavarodva, ha nincs így akkor meg miért mondják? Ezen stresszeljek még nincs elég bajom
ma 15:28
 5/7 anonim ***** válasza:
39%
Azért függ a körülményektől, de alapvetően, ha élő, szabályos határozatlan idejű szerződésed van, nem vagy próbaidőn, akkor nem rúghatnak ki. Ne ostoba védőnőktől tájékozódj, ha bizonytalan vagy, menj be a HR-re, vagy kérdezz meg egy kompetens TB-bérügyintézőt
ma 15:40
 6/7 anonim ***** válasza:

Itt olvasgass:

[link]

ma 15:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Határozott idejű szerződés esetén kirúghat, persze, miután lejárt a szerz.

Határozatlan esetén nem.

ma 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!