Szülés után kirúghatnak a munkából? Bővebben lent.
Terhes vagyok, a szakirányú végzettségem folyamatban van. Szerződés megírásakor az lett beleírva, hogy megszerzése folyamatban, de nem írtunk bele egyáltalán semmilyen dátumot. Valószínűleg csúszik a végzettség megszerzése mert akkortájt fogok szülni.
Munkahelyemen bejelentettem a terhességemet, azt mondták, ha május végéig nem szerzek végzettséget akkor kirúgnak a szülést követően, mert ezt bele is írták a munkaszerződésbe. Nem írtak bele dátumot hogy meddig kell megszerezni, valamint a terhesség letelte után (tehát szülést követően) tényleg kirúghatnak?
Köszönöm a válaszokat!
:)
A kérdésem kiírásánál is ott van, hogy a végzettség meglesz, csak később. A szerződésben annyi van, hogy végzettség megszerzése folyamatban, az nincs, hogy mikor. A feltételezésed sem értem, miért ne teljesiteném a szerződésbe foglaltakat.
Hazudni pedig úgy tudnak, ahogyan már meg is tették, azt hazudták, hogy beleírták a szerződésbe a végzettség megszerzésének határidejét, pedig nem írtak bele semmi ilyet.
Javaslom mielőtt kötekedni kezdesz egy normálisan feltett kérdésnél, próbáld meg értelmezni a dolgokat.
Ők vettek fel így, ők írták bele a szerződésbe hogy folyamatban. Ki beszélt itt 5-10 évről? Nem tudom, miért is ne lennék etikus?
Az, hogy fél évvel később lesz végzettségem az már etikátlan, kedves válaszoló?
Az utolsó válaszolótól nem kérek több értelmetlen választ. A többieknek viszont köszönöm. Holnap tud fogadni az ügyvédem ezzel kapcsolatban.
en ugy tudom hogy gyes alatt nem rughato ki. aki mind a 3 evet kihasznalja, annak nyilvan ez 3 evet jelent, de aki kevesebbet, annak kevesebb. es ez midnig is igy volt. de amint lejar a gyes, kirughatnak siman.
nagynenem munkahelye a gyese alatt szunt meg es perelhette oket. nyert is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!