Melyik papirt vigyem be a munkahelyemre? Babát várok es bennt meg nem tudják. Ahogy bejelentem kivesznek a munkából szóval táppénzen leszek.
Ha nem tudják, hogyan tudod, hogy ki fognak venni?
Én a leletet vinném be, ahol le van írva a terhesség megállapítása.
Annyit mondtak anno a felvételin h terhesen nem lehet ott dolgozni,, azonnal jelezzük.
Kiskonyvem kedden lesz meg. Akkor elegendő a nőgyógyász által adott papír?
A kiskönyv megléte nem feltétele a veszélyeztetett terhességnek. Ha a nőgyógyászod megállapította, hogy élő terhességed van, valamint javaslatot tett veszélyeztetett terhesség miatti táppénzre (tehát szerepel a papírodon a NON POT kifejezés), akkor a háziorvos 9es kóddal kell kiírjon, ha van kiskönyved, ha nincs.
Egyébként írásban szokták közölni, hogy ne legyen támadási felület, hogy nem szóltál, tehát nem leletet kell bevinni megmutatni. Tegyük fel, szóban elmondod, hogy terhes vagy, táppénzre mész. De 8as kódú tp-s papírt adsz le, akkor a főnök mondhatja, hogy viszlát, ő nem tudott a terhességedről mikor kirúgott.
Tehát leírod a főnöknek címezve, hogy Alulírott XY (adatok), ezúton tájékoztatom, hogy 2018.15.29-től táppénzen leszek, mivel gyermeket várok. Előre láthatólag 2075. május 21én szeretnék visszatérni a munkába (természetesen csak akkor írd ezt, ha tényleg vissza akarsz majd menni, így akkor kb. tudják, hogy mennyi időre keressenek helyetted mást, de ha nem akarsz visszamenni, akkor ne írd bele), de ha közben változás áll be, természetesen tájékoztatom.
Tisztelettel: XY
Dátum
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!