A próbaidőm még nem járt le, de babát várok. Kirúghatnak?
Figyelt kérdés
Már 3 hónapja táppénzen vagyok 9-es kóddal, a próbaidőm még nem járt le. A szülésig még 4 hónap van vissza, a próbaidőm pedig 1 hónap múlva jár le. lyenkor kirúghatnak? Vagy ilyen esetben a 9-es kód nem védi a munkavállalót a kirúgástól? Ha kirúgnak jogosult leszek a CSED-re?ma 10:14
1/12 anonim válasza:
Próbaidőn kirúghatnak bár nem értem hogy lehetsz 3 honapja táppénzen, ha próbaidőn vagy valószínű már kirúgtak volna ha ez gond nekik. És ha kirúgnak nem vagy jogosult Csed re Gyedre. De vannak kiskapuk.
2/12 anonim válasza:
Ezek szerint tudták, hogy terhes vagy, mikor felvettek. A próbaidő kezdete óta táppénzen vagy? Volt előtte munkaviszonyod?
3/12 anonim válasza:
Elég hihetetlen, hogy 3 hónap tappenz után még mindig van egy hónap próbaidőd hátra. Nem inkább azt a,artad írni, hogy határozott szerzodesed van, ami egy hónap múlva jár majd le?
4/12 anonim válasza:
Mostanában multiknál gyakori a törvényileg meghatározott maximális próbaidő, ami 6 hónap. Nekem is annyi, most lesz vége január végén
5/12 anonim válasza:
Nálunk pl. a minimum próbaidő 6 hónap, a maximum 12.
Elküldhetnek, de szerintem nem fognak.
6/12 anonim válasza:
Próbaidő alatt kirúghatnak. Ha határozott idejű szerződésed van, akkor csak simán nem hosszabbítják meg, a terhesség ilyenkor nem véd, mert tudtad, hogy meddig szól, előre volt fixálval, határozott idejű szerződésnél nem rúghatnak csak ki, vagyis csak nagyon speciális esetekben lehet (lopás stb).
7/12 anonim válasza:
Csak szólok, nincs 3 hónapnál hosszabb próbaidő.
"5) A felek a munkaszerződésben a munkaviszony kezdetétől számított legfeljebb három hónapig terjedő próbaidőt köthetnek ki. Ennél rövidebb próbaidő kikötése esetén a felek a próbaidőt – legfeljebb egy alkalommal – meghosszabbíthatják. A próbaidő tartama a meghosszabbítása esetén sem haladhatja meg a három hónapot."
Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!
8/12 anonim válasza:
7, és szerinted mindenkire az Mt. vonatkozik?
9/12 anonim válasza:
8
Szerinted akire nem az MT vonatkozik, az nem jelzi? De pl a multiknál bizony az MT a mérvadó
10/12 anonim válasza:
#9 akkor ezt bizony sok multi nem tudja, mert nagyon is bevett szokás a 6 hónap
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!