Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érez így két év körüli...

Más is érez így két év körüli gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Úgy,hogy az elmúlt két évben soha nem lett könnyebb,egyre többet vett ki,és már nincs erőd tovább csinálni,csak kinlodod a napokat.

Két éves lesz márciusban. Segítség kb annyi,hogy egy ideje nem főzök,hanem rendelem,ugyanis ha ébren van semmit,de szó szerint semmit nem tudok csinálni. Ide rangat oda húz,ezért hisztizik,az kell. Ha kicsit elvan egyedül nem lehet tudni meddig tart. A saját gondolataim nem hallom. Ha este hazaesik a férjem és van olyan szerencsém hogy kis szusszanas jut,akkor eldönthetem,hogy hamar gyorsan edzek egyet,vagy elajulok a fáradtságtól,vagy olvasok pár oldalt, vagy nekiállok a már nagyon esedékes nyelvvizsgára készülni,vagy levágom a körmöm,kiszedem.a szemoldokom,vagy nyugodtan eszek egyet,vagy megrendelem az épp aktuális DM,rossmann,pelenka,babaruha stb csomagot,vagy egyáltalán atgondolom,épp mi kell a háztartásba. Vagy vagy vagy .

Napközben kb egy órát alszik,ilyenkor szoktam egy két dolgot megcsinalni,de sokszor ledolok én is,mire párnát ér a fejem,alszom,aztán a gyerek ébreszt.

Én odáig jutottam hogy napközben már tényleg gondolatom sincs. Aludni sosem volt jó alvó,én örökké fáradt és kialvatlan vagyok. A gyerek mindig is aktív volt,nem a leteszem és elvan. Imád rohanni,a leulos molyolos dolgok max rövid időre kötik le.

Két gyereket terveztünk,de nekem bőven elég egy. A férjem még nem törődött bele,de ő könnyen beszél a kispadról. Ha még kettesben van vele, őt is pillanat alatt leszívhat,utána szinte szólni se lehet hozzá,mert ez sok.

Nem tanácsokat szeretnék,csak valami megnyugtatást,hogy nem vagyok egyedül

Azt látom a környezetemben,hogy mindenkinek van legalább egy nagyszülő akire számítani lehet,és per vagy kevésbé aktív yerek jutott aki mellett azért ha vannak is nehezebb időszakok,nem egy megszakítás nélküli szoporoller az egész.

Játszani játszok vele de bőven elég lenne nekem napi egy két óra,sőt.

(A félreértés elk végett szeretem a lányom,ez a poszt a másik részletről szól,arról szól,hogy #orokkekivanafszm)

UI:egyelőre nincs hiva visszamennek dolgozni így a bolcsi se opció. És akármilyen fura,összeszorul a szívem arra,hogy bölcsibe kell mennie,és nem én leszek vele. Egyszerre alig várom és nem várom ezt.

Nem várok megoldást a poszttol,talán csak azt,hogy érezzem,nem én vagyok egy nagy kalap szar hogy így érzek,hogy érzésem szerint se magammal,de a gyerekkel,se a háztartással nem tudok úgy és annyit foglalkozni,ahogy kellene. Ki akartam írni magamból. Nincsenek illúzióim,tudom jönnek majd a szuperanyak akik három gyereket nevelnek,és ragyonmg a ház és heti ötször edzenek és mellette vállalkozást visznek,stb. Csillagos ötös,ne is untassuk egymást én most a vért izzadt kettesekre,kettes alákra vagyok kíváncsi.

ma 15:23
 1/10 anonim ***** válasza:
72%

Ne izgulj, ezen szerintem egy ponton mind átmegyünk!

Márciusban lesz 3 a fiam, egy égető a kölyök, ráadásul váratlanul kopogtatott a gólya, így 22 hónapnyi korkülönbséggel 2 ördögfióka van otthon.

Hát, nem egy sétagalopp, bennem mondjuk megvan az az érzés, hogy talán egyre könnyebb és könnyebb. Nehéz volt elengedni dolgokat, főleg, hogy 0 időm van saját magamra, ezt azért nem volt egyszerű kezelni, de muszáj voltam leadni a saját igényeimből, egyelőre nem ez a prioritás.

Amennyit csak tudsz, mozogj, legyetek kint a gyerekkel sokat, szerintem amennyire nehéz ezeknek nekiállni, utána olyan jól tudnak esni!

Mindig máshogy lesz nehéz, az első idők aggódását és nem alvását váltja a dackorszak, aztán így tovább szépen sorban, de hidd el, jól csinálod. Ez adjon egy kis erőt, meg az, ahogyan látod őt fejlődni, nődögélni.

Kitartást!

ma 15:32
 2/10 A kérdező kommentje:
Az állandó lelki ismeret furdalás is amiatt,hogy így érzek. Imádom,és megőrülök,nem bírom tovább,egyszerre. Aztán megint a lelkifurdalás,hogy így érzek,még hogy csak max közepesen megy ez az egesz
ma 15:33
 3/10 anonim ***** válasza:
31%

Én sokszor olvastam már ilyet és barátnöm is van, aki panaszkodik, de azt nem értem, miért nem vonjátok be a gyerekeket a hàzimunkába, dolgokba?

Én meg is kattantam volna, ha reggeltől estig szünet nélkül ülök és jatszok meg a gyereket abajgatom, pedig imádom őket, de az kva monoton. Ezért mindenbe bevontam őket, ott főztek velem, pakolták ki-be a mosógépet, gereblyézgették a veteményest. Nyilván így 3szor annyi idő volt minden, kellett is némi türelem hozzá, de telt az idő és a dolgaim is készen voltak.

Fözés közben pl. fent ültek a konyhapulton vagy az ebédlőasztalnál készítettem elő a dolgokat, ők meg elmatattak ott a zöldsegekkel, tálakkal.

Nem hiszem el, hogy egy 2 éves gyereket semmibe nem lehet bevonni, akor ott már értelmi problémak vannak.

ma 16:13
 4/10 A kérdező kommentje:
Lehet pár hónap múlva már be lehet. Most pl.fozni még nem. Amibe lehet bevonom. A kajalasomba,kavezasomba,szrasomba nem tudom,lóg rajtam ez van. Pár hónapja hete ami működött már nem. De jó amúgy hogy ismeretlenül értelmi problémákra gyanakodsz. Ki vagy te és mit képzelsz magadról,hogy ilyet irsz? A gyerek köszöni szépen rendben van,semmi baja. Csak más a temperamentuma,mint a tiédnek.
ma 16:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Jobb lesz. 1,5-4 eves kor kozott eleg pokol volt nekem is. Most 5 , már jó vele. Okosodik,megért sok mindent. Ügyes. Segít takarítani, már nincs foldhozveros hiszti. Kitartást!
ma 16:30
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Olyan érdekes, hogy nők millioi meg tudják ezt oldani 2-3 gyerek mellett is, más meg eggyel sem. Ha 500 éve lennénk, ehen haltatok volna már?
ma 16:41
 7/10 A kérdező kommentje:
500 éve teljesen mások voltak a körülmények,olvass utána.
ma 16:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érdekelne, hogy #6-os válaszoló, neked jobb lett a napod, hogy ezt hozzá tudtad böfögni? Ki bántott, netalántán édesanyád nem foglalkozott veled eleget a 2-3 másik mellett, hogy ennyire 0 az érzelmi intelligenciád?

Én is 2 picivel vagyok otthon, elég jól megvagyunk, de nem hiszem, hogy ítélkeznünk kell mások felett, mindenki más kaliber, más élethelyzetben és más személyiségű gyermekekkel!

ma 16:46
 9/10 babyboom567 ***** válasza:

3-as válaszoló,legyél hálás,hogy a te gyerekedet be lehetett vonni,nem minden gyereket lehet.Vagy pl veszélyes.Mondjuk nekem volt munkatársam, akinek az anyja együtt darálta vele az elektromos darálóval a húst,és frankón 1 pillanat alatt belenyúlt a gyerek és amputálták 2 ujját a munkatársamnak gyerekként.Apám unokatestvérét égés miatt hordták kötözésre,a férjem keresztgyereke meg 1 pillanat alatt esett disznóvágáson a forróvízbe,hetekig élet halál között volt.Az pesti rokonunk szomszédjába meg kapálgatás közben esett a gyerek az aknába, és "fulladt" meg.(ebben az a durva,hogy "megmentették", de teljesen ápolásra szorul,sem kommunikálni, se mozogni, se semmit sem fog csinálni soha, semmilyen remény nincs rá, hogy bármikor is emberhez méltó életet élhet.)

Illetve van olyan gyerek,pl az enyém,2 évesen semmi sem érhetett a ruhájához,vagy a kezéhez,ha egy csepp víz vagy homok vagy bármi étel rákerült, az teljes átöltöztetést jelentett.És ahhoz,hogy a pultra feltéve elmolyoljon, az a feltétele,hogy szeressen molyolni.Az én gyerekemnek az ugrálás, rohangálás,pörgés forgás,pakolás,borítás, kiöntés volt a lételeme,kb 1 percig sem ült meg sehol.A leporello könyveket 10 hónaposan izomból kettétépte,és elrágcsálta.

Kérdező!Nem vagy egyedül,szerintem nekem több ideg-összeroppanásom is volt 2-4 éves kor között.

ma 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:
Két gyerekem van, a kicsi most pont 2 éves. Kb a csillárról is lóg napközben, minimum három atomreaktor működik benne, nem evilági energiaszinten rezeg, az egészbiztos. Annyi szerencséje van, hogy eszméletlencuki, de amúgy megközelítőleg sem hasonlít a nővérére, aki 2 évesen (is?) tündér volt, sokkal nyugodtabb természet. Annyi, hogy míg a nővére inkább elvolt magában, nem érdekelte a házimunka, nem lehetett bevonni, a kicsi legalább a házimunkába bevonható. Mondjuk a vécére mindkettő simán utánam jön, a nagy már 4,5 éves, egyelőre nem szokott le róla, az intim szféra csak rá vonatkozik (merthogy azért a vécéajtót be kell csukni, ha éppen ő ül a trónra) :D Hát na, a két gyerek együtt főleg kikészít, de azért a 2 éves kor aláírom, eszméletlen nehéz. Ha csak a 4 éves lenne, akkor sima ügy, de a kicsi konkrétan ebben a percben is mászókának használ és rajtam lóg. Ma éppen mindkettő betegen van itthon, én meg távmunkában próbáltam dolgozni, gondolhatod. Nekem attól van bűntudatom, ha rájuk kiabálok, miután előzőleg napi 10000x szóltam már rájuk, hogy lehetőleg légyszi ne gyilkolják meg egymást. A nagy nem szereti, hogy van kistestvére, a kicsi meg direkt hergeli, megközelítőleg sem ártatlan kis bárányka ő sem. Mindeközben imádom mindkettőt, de hát ne már, emberből vagyok én is, nehéz ezt nagyobbrészt egyedül vinni. Szóval ne érezd rosszul magad, teljesen normális néha kiborulni és kimerülni, mert ez tényleg eszméletlen nehéz műfaj.
ma 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!