Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Anyukák! 2 év körüli gyerekete...

Anyukák! 2 év körüli gyereketek mellett, mennyit számítógépeztek? Előfordul mással is, hogy gyerek mellett bekapcsoljátok a gépet vagy telefont, esetleg reggel azzal indítjátok a napot egy kávé mellett?

Figyelt kérdés
Nagyon ellene vagyok a technikai kütyüknek, de akkor tudom igazán a gyerek melletti monotonitást (főleg így télen) megkönnyíteni, ha néha két játék között, vagy olykor reggeli kávém mellett is, miközben a gyerek mesét néz, kicsit kikapcsolok,és megnézem a leveleimet,sokszor vannak eladásaim is,amiket néha kordinálnom kell, és igen,néha még a facebookra is feltévedek pár percre. Nagyon ki tud kapcsolni, és mivel a férjem itthon dolgozik nehezményezi ezt, mondván,hogy ha ennyire monoton adjam be bölcsödébe a gyereket. Veszekedtem vele miatta, mivel ő ezt függőségnek tudja be,amiben nyilván van igazság, főleg,mostanába volt hogy óránként fel kellett lépnek de csak egy-két percre mert neki segítettem egy munkában.. én sokszor abban is látom a problémát,hogy senki sem vigyáz a gyerekemre,senki nem segít,majdnem egész nap vele vagyok, és mondtam neki, hogy sokszor bekapcsolom, de még mindig jobb, mintha cigi lógna a kezembe..bár nyilván az sem ítélhető el teljesen, de nem gondolom,hogy emiatt a gyerekemnek bölcsödébe a helye,csak mert nem játszok vele egész nap. Aztán mikor a párommal van, a párom panaszkodik,hogy miért nem foglalja el magát a gyerek, mondtam neki,hogy elég nehéz, ha ő elvárja tőlem, hogy kössem le. A bölcsödébe se ül mellette valaki, és azt nézi,hogy mit csinál. Én sem tudok mellette ülni és nézni mit csinál, vagy mesét nézni vele...mellette megfőzök,megetetem, de azért nem vagyok robot..szerintem fáj a férjemnek,hogy ő dolgozik itthon,és azt hiszi én meg szórakozok,sokszor hasznos dolgokat csinálok az interneten,hiszen volt,hogy abból volt bevételünk,mert gyerekruhákat adtam el,stb..Egyébként majdnem mindennap csinálok valamit közösen a gyerekkel, gyurmázok vele, vagy mesét olvasok neki,sokszor délelőtt is, délután lefekvés előtt és este is én olvasok neki..És egy szava ne legyen rám a férjemnek, teljesítem azt a kérését is, hogy megpróbálok csinos anyuka lenni, tűsarkúval lepem meg és csinos fehérneművel este..De ha nappal lepném meg egy csinos fehérneműben miközben dolgozik,az persze nem lenne baj,de ha bekapcsolom a gépet, az fáj neki...

2015. jan. 17. 19:39
 1/7 A kérdező kommentje:
Szóval elvárások vannak az egyik részről,hogy én milyen legyek stb..de ő ezt nem tudja nekem elnézni,és folyton figyel mit csinálok itthon..szívesen elküldeném,hogy nézze meg más kismamák mit csinálnak otthon, mert látom,hogy nem én vagyok az egyetlen,aki így van otthon a gyerekkel...nem beszélve arról, hogy nem mindig volt lehetőségem ennyiszer bekapcsolni a gépet..volt amikor csak délután amíg aludt megnéztem egy filmet..stb..De sokszor este ő is fentvan,dolgozik,én meg egyedül nem tudok mit csinálni, én is gépezek..
2015. jan. 17. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Amikor van egy kis időm szoktam netezni. Én dohányzom, másfél-2 óránként gyújtok rá, ez idő alatt nézem meg a fb-om, leveleimet a telefonomon. Ha soron kívül vmi eszembe jut akkor azt is megnézem. A gépet csak akkor kapcsolom be ha muszáj (pl ha eladtam valamit vaterán, vagy hirdetést adok fel stb... mert telefonon ezeket nehezebb elintézni), de általában alvásidő alatt netezek hosszabb időt.

Amikor a 2 éves fiammal foglalkozok egyértelműen nem netezek, de sokszor szépen elvan a szobájában, mesét néz stb... akkor persze hogy felugrok fb-ra. Férjem is neheztelt rám ezért régebben, de neki is megmondtam hogy a cigiidőm az egyetlen amit magamra szánok, akkor had netezzek már közben... Engem is kikapcsol ha nézelődhetek a neten de ez nem megy a gyerek vagy a háztartás rovására.

2015. jan. 17. 19:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is kétéves a fiam, most pl már pizsiben játszik, itt vagyok vele, de telefonról netezek. Valamikor igényli, h játszak vele, valamikor egyedül is eljátszik. Szerintem mindkettő szükséges és persze nekem is el kell végeznem a házimunkát, meg kikapcsolódni is jó néha. Tavasszal ő megy bölcsibe, mert kevés a gyes és szerintem ott már többet tud fejlődni, meg gyerekekkel is nagyon szeret lenni. Szerintem a férjed kicsit irigykedik, h ő dolgozik, rajtad meg azt látja h csak netezel.
2015. jan. 17. 19:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon szeret az én gyerkőcöm is gyerekekkel játszani, de mikor terhes voltam még nem akartam bölcsibe adni, mikor már megszületett akkor kellett volna szólnom,hogy bölcsis lesz..olyan túljelentkezés van. Én is kevesellem a gyest,amit most kapni fogok, de igyekszem egy kis bevétellel gyarapítani, ha el tudok adni,ezt-azt. Meg úgy vagyok vele, ha már a férjem dolgozik pluszban és értünk teszi,akkor segítek neki a munkájában, mert az engem is közben kikapcsol..csak nem értékeli..
2015. jan. 17. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért a férjednek sem lehet rossz dolga, ha otthon dolgozik. Képzeljétek el azokat a családokat, ahol apuka vidéken vagy külföldön dolgozik.

Én is nettel és kávéval kezdem a napot. Hírek, Blikk, gyakori, gmail. Fb-om nincs. Kb.fél óra reggel, mert mennek a gyerekek suliba, oviba. Egész nap be van kapcsolva itt is a laptop.

2015. jan. 17. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:

Bizony én is néha rápillantok! Vagy pl délután, ha rövidet alszik csak, és én épp olvasgattam a neten, akkor még az ölembe jön és befejezem. Igyekszem nem sokat ülni a gép előtt, mikor ébren van, és amúgy is elmegy a játékkal/házimunkával az idő (sokszor örülök, ha azt befejezem két játék között, mert folyton játszana :) )

Azért a védelmünkre szolgáljon, hogy mi így tartunk kapcsolatot a külvilággal... nem tudom más hogy van, de gondolom sokaknál így megy, hogy apuka reggel megy, este jön, egész nap otthon vagyunk a gyerkőccel kettesben. Már nem az az általános, hogy több generáció él együtt, magányosak az anyukák. Viszont a technika adta lehetőség, hogy így interneten fórumokon, közösségi oldalakon kommunikálni tudunk...SZerintem nem függőség, hanem normális igény társaságra, kommunikációra.. Korábban míg tanultam, dolgoztam, én sem lógtam ennyit itt, minek is, hiszen megvolt a társasági élet. De így nehéz, valami kis kikapcsolódás muszáj. Be lehet depizni otthon egyedül hosszútávon, főleg egy kicsit problémásabb gyerekkel (pl rossz alvó stb.)

2015. jan. 17. 21:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Kedves előző előtti hozzászóló! 'Azért a férjednek sem lehet rossz dolga"- az otthoni munka nem egyenlő a jóléttel,vagy hogy jól keres..remélem nem így ebben az értelemben értetted.. nyolc órát ül,mint más van főnöke--nyilván vannak dolgok amikben ez előny, például nem kell túl korán kelnie,hamar hazaér,) és hogy ha valami olyan van,ott tud lenni mellettem, de abban is meg kell védenem, hogy nem lehet könnyű úgy dolgozni,hogy ott van melletted egy hisztiző gyerek,alkalmazkodni kell egymáshoz..ez nekem sem könnyű..jó hogy itt van,de néha mégsem...bár úgy gondolom, hogy könnyebben lenyelem ha azért szól,hogy vigyem be a szobába a hisztiző gyereket,minthogy azért, hogy miért kapcsoltam be a számítógépemet. Remélem érted a problémámat.)
2015. jan. 18. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!