Anyukák! 2 év körüli gyereketek mellett, mennyit számítógépeztek? Előfordul mással is, hogy gyerek mellett bekapcsoljátok a gépet vagy telefont, esetleg reggel azzal indítjátok a napot egy kávé mellett?
Szia!
Amikor van egy kis időm szoktam netezni. Én dohányzom, másfél-2 óránként gyújtok rá, ez idő alatt nézem meg a fb-om, leveleimet a telefonomon. Ha soron kívül vmi eszembe jut akkor azt is megnézem. A gépet csak akkor kapcsolom be ha muszáj (pl ha eladtam valamit vaterán, vagy hirdetést adok fel stb... mert telefonon ezeket nehezebb elintézni), de általában alvásidő alatt netezek hosszabb időt.
Amikor a 2 éves fiammal foglalkozok egyértelműen nem netezek, de sokszor szépen elvan a szobájában, mesét néz stb... akkor persze hogy felugrok fb-ra. Férjem is neheztelt rám ezért régebben, de neki is megmondtam hogy a cigiidőm az egyetlen amit magamra szánok, akkor had netezzek már közben... Engem is kikapcsol ha nézelődhetek a neten de ez nem megy a gyerek vagy a háztartás rovására.
Azért a férjednek sem lehet rossz dolga, ha otthon dolgozik. Képzeljétek el azokat a családokat, ahol apuka vidéken vagy külföldön dolgozik.
Én is nettel és kávéval kezdem a napot. Hírek, Blikk, gyakori, gmail. Fb-om nincs. Kb.fél óra reggel, mert mennek a gyerekek suliba, oviba. Egész nap be van kapcsolva itt is a laptop.
Bizony én is néha rápillantok! Vagy pl délután, ha rövidet alszik csak, és én épp olvasgattam a neten, akkor még az ölembe jön és befejezem. Igyekszem nem sokat ülni a gép előtt, mikor ébren van, és amúgy is elmegy a játékkal/házimunkával az idő (sokszor örülök, ha azt befejezem két játék között, mert folyton játszana :) )
Azért a védelmünkre szolgáljon, hogy mi így tartunk kapcsolatot a külvilággal... nem tudom más hogy van, de gondolom sokaknál így megy, hogy apuka reggel megy, este jön, egész nap otthon vagyunk a gyerkőccel kettesben. Már nem az az általános, hogy több generáció él együtt, magányosak az anyukák. Viszont a technika adta lehetőség, hogy így interneten fórumokon, közösségi oldalakon kommunikálni tudunk...SZerintem nem függőség, hanem normális igény társaságra, kommunikációra.. Korábban míg tanultam, dolgoztam, én sem lógtam ennyit itt, minek is, hiszen megvolt a társasági élet. De így nehéz, valami kis kikapcsolódás muszáj. Be lehet depizni otthon egyedül hosszútávon, főleg egy kicsit problémásabb gyerekkel (pl rossz alvó stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!