Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Okkal kérhetném, hogy a párom...

Okkal kérhetném, hogy a párom változtasson az életén, munkáján, mielőtt babát vállalunk?

Figyelt kérdés

Ő szeretne gyereket. Én is. De nem a jelenlegi életünkbe.

A munkája, karrierje a szenvedélye, a másik szerelme mellettem. Tény, hogy rengeteg mindent elért az élete során és egy sikeres ember. De sokszor nem érzi, mikor elég... Régen ez rosszabb volt, mióta együtt vagyunk, próbál leengedni, rám is viszonylag sok időt szán.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy három munkahely mellett nem tudna teljes értékű apuka lenni. Mert oké, én megvárom este, ha húzós napja van és később ér haza. De egy kisgyereknek mondjam azt, hogy igaz, apukád nem ért rád egész nap, de legyél fent hajnal 1-2-ig te is és majd akkor játszik veled?!

Szombatonként is dolgozik néha, gyerek mellett szerintem legyen már heti 2 nap, amikor nincs munka, nincs telefonálás, nincs "csak még ezt a szerződést átnézem". Próbálok rengeteg terhes levenni a válláról, de nem fogok egyedül felnevelni egy gyereket. Ő azzal takarózik, hogy majd kialakul ez, meg hogy a gyerek sem igényli azt, ha 24/7 a s.ggében vannak a szülők.

Azt még hozzátenném, hogy nem azért dolgozik ennyit, mert rászorulnánk vagy mert ez kell ahhoz, hogy kényelmesen éljünk. Fele ennyi pénzből is bőven meglennénk, vannak passzív jövedelmi forrásaink, befektetéseink is. Ő ezt azért csinálja, mert szereti.

2022. máj. 24. 20:47
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
91%

Alap esetben azt mondtam volna teljesen igazad van, de így egy kicsit más megvilágításba került a dolog. Te még nem dolgoztál, vagyis nem lesz jövedelmed a gyereknevelés mellett. Nem gondolod, hogy a párod próbálja kompenzálni a te részedet? El kell tartania téged. És majd egy gyereket is, ami könnyen azt eredményezheti, hogy mégtöbbet fog dolgozni.

Ha azt sem tudod mit jelent megdolgozni a megélhetésért, honnan tudhatod olyan biztosra, hogy akkor is tök jól élnétek, ha nem dolgozna/keresne ennyit?

Nekem így már sántít ez az egész.

2022. máj. 24. 23:31
 22/39 A kérdező kommentje:

Akkora vagyonról van szó itt már, hogyha a úgy döntene, hogy fele ennyit dolgozik holnaptól vagy egyáltalán nem dolgozna, akkor is vígan eléldegélnénk ezen a színvonalon.

Vagyonközösségben élünk, látom, miből mennyink van.

2022. máj. 24. 23:34
 23/39 anonim ***** válasza:
88%

Értem,ha műszakozna nem lennél vele,de így hogy 3 munkahelyen melózik, éjjel későn jár haza, inkább hajnalban így egész más 😂

A pénzt a munka termeli,de elárulom ha 3 munkahelye van, akkor az azért annyira nem lehet vagyon.

Mondjuk kezdhetnél azzal, hogy saját munkahelyet szerzel,bejarsz dolgozni és azt mondod Dezső nézd mire nem vagyok képes azért, hogy végre neked is legyen szabadidőd,dobd el az egyik melohelyet,mert látod nincs szükség arra hogy eltartsd a hatsom, nem neked kell fizetni a tandijam,kajam, ruhám,az életem minden mozzanatát most már felnőttem.Nem kell apám helyett apámnak lenned.Egy két év múlva ha felnőtt életet is éltem,néha elfáradtam,meg tele volt a faxnim akkor majd gyereket is szülők, addig nem mert addig azt se tudom hogy nem a nyomtatobol szeded a friss nyomású bankót hanem a munkából.

Vagy bízzunk benne hogy Dezső már most is azért jár haza későn mert van új asszony csak meg nem tudsz róla.

2022. máj. 24. 23:48
 24/39 A kérdező kommentje:

Hol írtam, hogy éjjel vagy hajnalban járna haza? Szerintem sehol, mert ilyen maximum akkor fordul elő, ha barátokkal mennek valahová két hónapban egyszer.

Leírom ismét, mert úgy látom, nem sikerült megérteni. Nem azért dolgozik ennyit, mert muszáj neki. Ezek neki a szenvedélyei. Hisz háromból kettő az övé, könyörgöm.

2022. máj. 25. 00:00
 25/39 anonim ***** válasza:
92%

Értjük, hogy neki ez a szenvedélye.Meg azt is, hogy ezek szerint mesét meséltél, merthogy ott van a hosszú -hosszú ömlengesben, hogy

,,De egy kisgyereknek mondjam azt, hogy igaz apukád nem ért rád egész nap,de legyél fent hajnal 1-2-ig te is és akkor majd játszik veled "

Ebben a bekezdésben pld nem arról írtál hogy elment a haverokkal bandazni 😂 Na de mindegy.Lefekszem.Megvolt az esti mese.

Komolyan azt tanácsolom hogy előbb legyél felnőtt és utána gondolkodjatok a gyereken.Igen, kell a gyereknek az apja is,ő is legyen teljes értékű szülő, viszont a legtöbb esetben ez abból áll hogy míg kicsi a gyerek addig legtöbb időt az anya tölti vele.Fuggetlenul az anyagi helyzettől, meg a ritka kivételektől.Mindkét szülő nem fog napi 24 a gyerek mellett ülni egymás kezét fogva.Es mielőtt jönnél hogy nem így gondoltad, nyilván sarkitok,de azt se gondolom hogy ez egy létező élethelyzet volna nálad.Eleg volt csak belekerdezni és egyszerre zavarba jöttél

2022. máj. 25. 00:33
 26/39 A kérdező kommentje:

Amiért nem úgy írok le valamit, hogy neked rögtön le is essen, miért lenne mese?:)

Nem jöttem én zavarba, de nem fogok az interneten magyarázkodni Marikának, amiért üldözési mániája van és semmit nem hisz el.

2022. máj. 25. 00:39
 27/39 anonim ***** válasza:
92%

24-es A kérdésfeltevésben írtad. "De egy kisgyereknek mondjam azt, hogy igaz, apukád nem ért rád egész nap, de legyél fent hajnal 1-2-ig te is és majd akkor játszik veled?!"

Amúgy az miféle vagyonközösség, ahol te még életedben nem dolgoztál? Téged eltartanak. Gondolom fogalmad sincs arról, hogy mennyi a havi villany, vagy gáz stb. számla, csak azt tudod, hogy telik rá (még). Ha 2 vállalkozása van, akkor még az sem biztos, hogy a sajátját költi, lehet, hogy 10-100 milliós adósságai vannak.

2022. máj. 25. 00:53
 28/39 A kérdező kommentje:

De ez nem azt jelenti, hogy akkor járna haza, értsd már meg. Hanem hogy nem délután játszana vele órákat, hanem este, éjszaka, hajnalban. Nyilván túloztam is, ahogyan azt sem hiszem, hogy 24/7 kéne a gyerek mellett üljünk majd... Ennyire nem megy át ez neked?

Ne próbáld már meg úgy beállítani, hogy ad1, tuti nincs pénzünk, ad2, biztos fogalmatlan vagyok mindenről, ami minket érint... Kicsit jobban átlátom az életünket, vagyoni helyzetünket, mint te szerintem. :)

2022. máj. 25. 00:58
 29/39 anonim ***** válasza:
98%

Bocs, de ha össze vissza írsz, mártírt játszol mert a párod leugrott sörözni a haverokkal és ezt mint munkába járást említed akkor még olyan tippem van, hogy esetleg alkoholista.Na akkor viszont nincs az a vagyon ami el ne úszna, akkor valóban kell a 3 hely.

De ha a szenvedelynel maradunk neki a tőled távol töltött idő a szenvedélye és minél többet lesztek együtt,annál nagyobb öröme telik majd benne.

Persze most csak ötletelek,mert megpróbálom újraértelmezni amit írtál, elvégre bármi lehet.Menetközben kiderülhet még ez-az.

Semmiképpen se szülj neki így, hogy azt se tudod mit csinál 😄😄😂

2022. máj. 25. 01:04
 30/39 A kérdező kommentje:

Miért forgatod ki a szavaimat?

Leírtam, hogy azt, amit te hajnalban hazaérésnek értelmeztél, hogy értettem. Ennyire értetlen lennél?

2022. máj. 25. 01:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!