Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Okkal kérhetném, hogy a párom...

Okkal kérhetném, hogy a párom változtasson az életén, munkáján, mielőtt babát vállalunk?

Figyelt kérdés

Ő szeretne gyereket. Én is. De nem a jelenlegi életünkbe.

A munkája, karrierje a szenvedélye, a másik szerelme mellettem. Tény, hogy rengeteg mindent elért az élete során és egy sikeres ember. De sokszor nem érzi, mikor elég... Régen ez rosszabb volt, mióta együtt vagyunk, próbál leengedni, rám is viszonylag sok időt szán.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy három munkahely mellett nem tudna teljes értékű apuka lenni. Mert oké, én megvárom este, ha húzós napja van és később ér haza. De egy kisgyereknek mondjam azt, hogy igaz, apukád nem ért rád egész nap, de legyél fent hajnal 1-2-ig te is és majd akkor játszik veled?!

Szombatonként is dolgozik néha, gyerek mellett szerintem legyen már heti 2 nap, amikor nincs munka, nincs telefonálás, nincs "csak még ezt a szerződést átnézem". Próbálok rengeteg terhes levenni a válláról, de nem fogok egyedül felnevelni egy gyereket. Ő azzal takarózik, hogy majd kialakul ez, meg hogy a gyerek sem igényli azt, ha 24/7 a s.ggében vannak a szülők.

Azt még hozzátenném, hogy nem azért dolgozik ennyit, mert rászorulnánk vagy mert ez kell ahhoz, hogy kényelmesen éljünk. Fele ennyi pénzből is bőven meglennénk, vannak passzív jövedelmi forrásaink, befektetéseink is. Ő ezt azért csinálja, mert szereti.

2022. máj. 24. 20:47
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
80%
Hát ezt azelőtt kellett volna megbeszélni, mielőtt összeházasodtok. Neki ez fontos, nem várhatod el tőle, hogy egy másik ember miatt feladja ezt. Ne szülj neki, mert teljesen egyedül fogod felnevelni azt a gyereket.
2022. máj. 24. 20:49
 2/39 anonim ***** válasza:
97%
Vagy ha nem vagytok házasok, akkor szerintem ne vele próbáld elképzelni a családalapítást, nem hiszem, hogy feladná ezeket a dolgokat.
2022. máj. 24. 20:50
 3/39 anonim ***** válasza:
93%
Végre egy okos nő, aki időben gondolkodik. 👏
2022. máj. 24. 20:50
 4/39 anonim ***** válasza:
93%
Sose fogja hagyni hogy a munkajatol a gyerek elvonja. Ez igy egyfajta fuggoseg, munkamanianak hivjak. Vagy belatja es szakemberhez fordul, vagy ne vallaljatok gyereket mert tuti hogy egyedulallo anya leszel, csak papiron egy ferjjel.
2022. máj. 24. 20:54
 5/39 anonim ***** válasza:
85%

Nem mondom hogy veszett fejsze nyele, de nekem nem személy szerint nem sikerült egy ilyen férfival a gyerekvállalás. Exemet 5 éven keresztül próbáltam rábírni, hogy változtasson, nem sikerült.

Mostani párom 2 hónap alatt átszervezte az életét, csak annyi melót vállal ami még befelér, önként és dalolva foglalkozik a kisfiunkkal

2022. máj. 24. 20:55
 6/39 anonim ***** válasza:
77%

Okkal. Már azt is alibizésnek érzem, hogy 3 munkahely mellett csak néha dolgozik szombaton. Hogyan ennyire keveset? Miért nincs 1 normális munkahelye?

A párom sokat dolgozik, jól is keres, de este 8-ig hazaér legkésőbb, de jellemzően 6-7, ami nem fér bele a következő napra marad. Hajnali 2-ig én sem várnám, eleve másnap már nem alkalmas a munkára, ezt nem lehet hosszú távon csinálni.

Ebbe párkapcsolat sem fér bele, nemhogy gyerek. Neked most jó, hogy arról szól az életed, hogy őt várod?

2022. máj. 24. 21:22
 7/39 A kérdező kommentje:
Normális munkahelyek, szimplán nem (minden esetben) kötött munkaidőről van szó.
2022. máj. 24. 21:25
 8/39 anonim ***** válasza:
88%

Ha eddig munkamániás volt, a gyerek után még jobban az lesz. Egy hasfájós, síró csecsemő miatt nem fog lemondani a munkájáról, max még többet vállal. Majd később, ha már nagyobb lesz és lehet vele játszani talán jobban kiveszi a részét, de az sem biztos.

De mivel még terhes sem vagy, esélytelen hogy otthagyjon bármit is. Téged hamarabb fog otthagyni, ha sokat követelőzöl.

A munkamániások már csak ilyenek...

2022. máj. 24. 21:26
 9/39 anonim ***** válasza:
54%

Egy gyerek sem igényli, hogy 7/24-ben a seggében legyenek a szülők.

Igen, lesz ilyen kb 13-15 éves korára. Ne szülj neki, mert csinálhatod egyedül. Én a helyedben letesztelnem. Fogod a cuccod, és elköltözöl. Hogy Te keresel mást, akinek szülhetsz. Aki végigcsinálja veled. És tényleg költözz el. Ha észbe kap és változtat, hogy visszakapjon, akkor oké. Ha nem, akkor nem volt neki olyan fontos ez az egész, és legalább időben kiderül. Mást nemigen tudsz csinálni.

2022. máj. 24. 21:29
 10/39 anonim ***** válasza:
96%
Igazad van, és jól teszed, hogy ezt így értelmesen végig gondoltad. Ha neked fontos hogy tartalmas kapcsolatod és gyerekeid legyenek, beszéld meg vele, hogy ezt hogy látod és ha nem szeretne változtatni, akkor jobb ha időben elvalnak az útjaitok és nem azzal megy az idő hogy várod, hogy megvaltozzon.
2022. máj. 24. 21:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!