Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Okkal kérhetném, hogy a párom...

Okkal kérhetném, hogy a párom változtasson az életén, munkáján, mielőtt babát vállalunk?

Figyelt kérdés

Ő szeretne gyereket. Én is. De nem a jelenlegi életünkbe.

A munkája, karrierje a szenvedélye, a másik szerelme mellettem. Tény, hogy rengeteg mindent elért az élete során és egy sikeres ember. De sokszor nem érzi, mikor elég... Régen ez rosszabb volt, mióta együtt vagyunk, próbál leengedni, rám is viszonylag sok időt szán.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy három munkahely mellett nem tudna teljes értékű apuka lenni. Mert oké, én megvárom este, ha húzós napja van és később ér haza. De egy kisgyereknek mondjam azt, hogy igaz, apukád nem ért rád egész nap, de legyél fent hajnal 1-2-ig te is és majd akkor játszik veled?!

Szombatonként is dolgozik néha, gyerek mellett szerintem legyen már heti 2 nap, amikor nincs munka, nincs telefonálás, nincs "csak még ezt a szerződést átnézem". Próbálok rengeteg terhes levenni a válláról, de nem fogok egyedül felnevelni egy gyereket. Ő azzal takarózik, hogy majd kialakul ez, meg hogy a gyerek sem igényli azt, ha 24/7 a s.ggében vannak a szülők.

Azt még hozzátenném, hogy nem azért dolgozik ennyit, mert rászorulnánk vagy mert ez kell ahhoz, hogy kényelmesen éljünk. Fele ennyi pénzből is bőven meglennénk, vannak passzív jövedelmi forrásaink, befektetéseink is. Ő ezt azért csinálja, mert szereti.

2022. máj. 24. 20:47
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
27%

Ha neki ez a szenvedélye, akkor olyan nő kellene melléje, aki ezzel együtt fogadja el. Te megpróbálod megváltoztatni (ahogy sok nő csinálja) és részsikereket el is értél már.

Elárulom, az lesz, hogy ha a gyerek mellett kicsit több konfliktus lesz köztetek (akár csak a fáradtságod miatt), akkor ő vissza fogja építeni a munkahelyi elfoglaltságait. Mert ott nem b....ogatják, hanem elismerik, dicsérik. Szó szerint a munkájába fog menekülni előled. Te meg annál morcosabb leszel, végül igazi házisárkány lesz belőled. Ő meg csak aludni fog hazajárni. És a végén elváltok.

A másik lehetőség, hogy elfogadod ezt az életformát, és örülsz, amikor tud rád és a gyerekre időt szakítani. De ezt eddig sem akartad, gyerek mellett nyilván még annyira se fogadod majd el.

2022. máj. 24. 22:06
 12/39 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de egy kapcsolat, házasság nem arról szól, hogy elfogadom a másikat és saját magamat, az én értékrendemet meg dobom a kukába.

Szerintem az nem egy boldog család, ahol anyuka küszködik egyedül a gyerekkel és tapsikol boldogan, ha a férje hajlandó a SAJÁT GYEREKÉVEL hetente 2x15 percet foglalkozni. Nem azt akarom, hogy segítsen majd a baba körül, hanem vegye ki a részét a teendőkből. Mert nem csak az én gyerekem lesz, akivel kapcsolatban jófejségből, szívességből segít majd. Hanem közösen vállaljuk, tehát ugyanolyan szülője lesz majd, mint én.

2022. máj. 24. 22:12
 13/39 anonim ***** válasza:
96%

12-es ő nem lesz társad gyereknevelésben, sőt ha ilyen, akkor már most a párkapcsolatotokban sem az valószínűleg. Már most minden azon múlik, hogy mekkora békát tudsz lenyelni.

Azt írtad, hogy amit csinál, annak nem anyagi oka van, ő ilyen, nem is fog változni, teljesen felesleges vele tervezned.

2022. máj. 24. 22:24
 14/39 anonim ***** válasza:
64%

Ha simán 3 műszakban dolgozna, munka előtt és után 2 órát dolgozna, akkor sem volna veled értékű szülő,mert napi 10 órában távol volna.Dolgozni kell.Mennyi ideje vagytok együtt?Az miért elfogadott, hogy mert te hajnalig vársz?Neked nincs munkád hogy reggel indulni keljen és mondjuk nem 3-4 órás alvasokkal tulvergődni a napon?

Azt gondolom van az a típus aki nem változik, van az aki még igen.Jo sok őszinte beszélgetés biztos segít abban hogy felismerd a párod milyen.

2022. máj. 24. 22:40
 15/39 anonim ***** válasza:
95%
Én már megtanultam saját káromon, hogy az emberek nem változnak.
2022. máj. 24. 22:50
 16/39 A kérdező kommentje:

Ha három műszakban dolgozna, vagy olyan helyen, ahol bármilyen műszakot kell felvennie, nem szülnék neki gyereket.. :D

Persze, dolgoznia kell, ezt én értem. De nem azért dolgozik ennyit, mert amúgy nem élnénk meg jól, kényelmesen.

Nem, én nem dolgozom.

Tavaly végeztem az egyetemen, de nem a szakmámban szeretnék elhelyezkedni. Most sütni tanulok, utána saját vállalkozást szeretnék indítani.

2022. máj. 24. 22:58
 17/39 anonim ***** válasza:
38%
Gazdag elkényeztetett liba vagy, elhiszem, hogy kényelmes ez az élet, vállalj csak gyereket a pénzes pasiddal, aztán majd gyere sírni, hogy te nem így képzelted a gyerekvállalást, meg a párod nem veszi ki a részét, sosincs itthon, nem foglalkozik a gyerekkel stb. megérdemlitek egymást. Legalább megtudnád mi is az élet.
2022. máj. 24. 23:03
 18/39 A kérdező kommentje:
Ahh egy kis jó magyar rosszindulat... Fergeteges.
2022. máj. 24. 23:15
 19/39 anonim ***** válasza:
83%

16-os Tessék?

Tehát még 1 percet nem dolgoztál, ő meg kettőtök helyett teszi, az szép. Ugye azzal tisztában vagy, hogy a cukrász szakmáddal kitörölheted a segged, évekbe telik bedolgozni magad. A saját vállalkozáshoz meg rengeteg pénz kell, a helyiség bérlése, eszközök nem 2 fillér, és évekig veszteséges lesz, ha egyáltalán beindul valaha. Ebbe kb. 5 év múlva fér bele a gyerek, talán.

A te életfelfogásoddal legalább annyi baj van, mint az övével!

2022. máj. 24. 23:18
 20/39 A kérdező kommentje:
Nem cukrász szeretnék majd lenni. Ez egy hobbi, ami érdekelt mindig. Szívesen sütögetek magunknak, barátoknak, családnak. De nem ebben képzelem el a jövőmet egyáltalán. Csak az egyetemi éveim nagyon leszívtak, szerettem volna 1-2 évet eltölteni úgy, hogy nincs gond a vállamon, se megoldandó probléma. Fiatal vagyok még, belefér.
2022. máj. 24. 23:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!