Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az apának csak kötelességei...

Az apának csak kötelességei vannak, jogai nincsenek?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem: nő vagyok, bár páran biztos nem fogják elhinni.

Én még csak most várom a babánkat de ledöbbent, amit ebben a kategóriában szoktam olvasni.

Egy apának kutya kötelessége ugyanúgy gondoskodni a gyerekről mint az anyának, mert ugyanúgy ő is szülő. Viszont kb 0 joga van, nem dönthet semmiről a gyerekkel kapcsolatban. Kvázi még arról sem, milyen cipőt kapjon a gyerek, mert az anyja jobban tudja mire van szüksége.

A kérdésem egy másik friss kérdés ihlette, a baba táplálásával kapcsolatban. Én például szó nélkül lefejném a tejet ha erre kérne a férjem, hogy az ő is tudja etetni a babát. Sokkal fontosabb számomra az, hogy a baba és ő is átélje ezt az élményt, mintsem az, hogy azon parázzak, vajon cumizavaros lesz e a gyerek. Mint írták, itató pohár is létezik.

Tudom, tudom. Pelenkázni joga van az apának, érje be ennyivel.

Tud valaki esetleg olyan dolgokat mondani, amibe egy apa legálisan beleszólhat?

2022. máj. 10. 20:37
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
27%
28. Akkor neked milyen életed van ha erről még kérdést is írsz ki? 😅
2022. máj. 11. 18:46
 32/45 anonim ***** válasza:
58%

nem fogsz pofára esni, ne hallgass a pókhálós ősanyákra.

Nekem pótolni kellett, 50%-ban tápszeres volt a babám. Bíztatott a doktornő és a védőnő is, hogy ritka amikor bezavar a cumi, a legtöbb babánál nem okoz gondot. Nálunk sem volt semmi baj

2022. máj. 11. 19:56
 33/45 anonim ***** válasza:
34%
32. A te egyszerű agyadban hogy függ össze a szülők szexuális aktivitása a cumizavarral? Ne irigykedj azokra akik kizárólagosan szoptatnak, attól ők is szexelnek, nyugi. Tudom így jobb a kis lelkednek :)
2022. máj. 11. 20:04
 34/45 anonim ***** válasza:
21%

26# vagyok, sajnálom, hogy nem tudsz olvasni a sorok között. Akkor ne szoptatásnak nevezzük a cumisüvegből etetést, hanem cumisüvegből etetésnek.

De itt az utolsó válaszolókat kérdezem. Persze, ha pótolni kell, vagy elmenni itthonról, akkor teljesen érthető. De ha apa nem tápszerrel akarja a babát etetni, hanem ragaszkodik az anyatejhez (mert "joga van hozzá"), akkor azért is fejsz le, csak hogy anyatejjel etethesse, miközben ott ülsz mellettük? :D

2022. máj. 11. 20:06
 35/45 A kérdező kommentje:
Tökmindegy, hogy tápszerrel vagy anyatejjel eteti üvegből. Normális nő tudja, hogy a tápszer nem ördögtől való.
2022. máj. 11. 20:24
 36/45 anonim ***** válasza:
24%
Látom neked kár bármit is írni... majd megtapasztalod. :D
2022. máj. 11. 20:32
 37/45 A kérdező kommentje:

Kukucs, megszületett a babám.

Néha kap lefejt tejet, ha úgy alakul, de nagyrészt szoptatom.

Cumizavarnak nyoma sincs, a doktornő is biztatott, hogy ritka, illetve hogy az anyatejes csecsemők 50%-a kap cumisüveget is.

Így apuka is tudja etetni, és én ennek borzasztóan örülök :)

2022. aug. 4. 19:40
 38/45 anonim ***** válasza:
37%

Én szerintem jóval többet foglalkozom a gyerekemmel, mint az átlag magyar férfiak, de azt semmiképpen nem kérném nem is kértem, hogy - csak azért hogy "átéljem az élményt" - a feleségem fejjen le tejet, hogy én cumiból etethessem.

Tudomásom szerint az az ideális, hogyha az anya szoptatja a gyereket, és ha teheti, akkor legalább 6 hónapon keresztül, de ha lehetséges, akkor tovább is, KIZÁRÓLAG szoptassa.

Most már 2,5 éves a lányunk, és elég jól kiveszem a részem az etetéséből, neveléséből. Nem hiányzott semennyire, hogy az anyja helyett szoptassam is.

2022. aug. 5. 09:55
 39/45 A kérdező kommentje:

"Nem hiányzott semennyire, hogy az anyja helyett szoptassam is."

Mondjuk itt etetésről van szó, nem szoptatásról, de a ti körötökben biztos gyakori az is.

2022. aug. 6. 12:03
 40/45 anonim ***** válasza:
33%
A cumizavar nem néhány nap után alakul ki... Nálunk 4 hónap kellett hozzá. Fogsz még lesni nagyokat.
2022. aug. 6. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!