Mit tegyek, hogy ne csak a jog, hanem a kötelesség is egyforma legyen?
Én ápolom, ha beteg, én intézem az ügyeit, én hozom-viszem az óvodába, én megyek szülőire, én foglalkozok vele, én megyek el vele vásárolni.
Ő meg csak annyit csinál, hogy hétvégén elviszi fagyizni, autózni, vagy játszóterezni. Mondván hogy ugyanannyi joga van a gyerekéhez, mint nekem. Én vagyok a rossz zsaru, mert fejlesztésre kell vinnem és emiatt nem játszhat a barátaival hetente 5 napból 2x. Én vagyok a rossz zsaru, mert nem viszem el a Balatonhoz 10 napra. Én vagyok a rossz zsaru, mert nem hagyom, hogy délig aludjon. Ő a jó, mert elviszi 10 napra a Balatonra. Ő a jó, mert megenged neki mindent. Mindem ostor rajtam csattan, mert neki jogai vannak. Csak ugyanannyi joghoz ugyanannyi kötelesség párosul. Mit tegyek? Szeretnék már én is hétvégi anyuka lenni, nem a gyerekkel vesződni folyamatosan. Úgy lenne igazságos, hogy amiért 5 évig én voltam vele, 5 évig minden sz^rt én viseltem el, így 5 évig most ő jön és én leszek hétvégi anyuka.
Szerintem te most csak nagyon ki vagy borulva. /legalábbis remélem/
Nagy levegő, nyugiiiii.
Nem lehet apukával megbeszélni, hogy vigye el egy hétre? Addig te kipihennéd magad.
Igazából semmi akadálya, hogy egy pár évre cseréljetek.
De talán reálisabb lenne az osztott felügyelet, ha nem laktok egymástól messze, és a gyerek ugyanoda tud menni oviba, fejlesztésre, stb. Mondjuk heti váltásban.
Na ezek mindjárt szétkapnak!
Egy anyának muszáj feláldoznia mindent, még az ex él mint Marci hevesen!!!
Közös felügyeleti jog nem megoldható? 1 hét itt, 1 hét ott, vagy havi váltásban.
Aki meg azt írta a gyt azért van h intézzen mindent aki kapja, az (tudom h nehezére esik) de gondolkodjon már.
Az a pénz arra van h a gyerek étkeztetése, ruházása, tisztálkodása (tehát a mindennapi költség) fedezve legyen FELE-FELE arányban. Vajon ez hány helyen mondható el?
6
Nem kell aggódni, a gyereknek ahogy lesz beleszólása ilyen toxikus szülőtől úgy is el fog menekülni.
"Jó de ha mindent apuka intéz minek perkál neked? Azt pont arra kapod, hogy intézd a dolgokat"
Ismét egy ökör, aki azt gondolja, hogy a gyerektartásból hatalmas luxusban élhet az anyuka a gyerekkel.. :DDDD
Kis szívem, 15 000 ft gyerektartást kapok. 15 000 ft a kajára nem elég egy hónapban, mi van veled?
És nem, nem azért van a gyerektartás, hogy én intézzek mindent. A gyerektartás azért, van, hogy a gyerek bizonyos szükségleteit tudja fizetni. De nem 15 000 ft-ból. És azért, mert valaki fizeti a gyt-t, még nem jelenti automatikusan azt, hogy nem kell csinálnia a gyerekkel semmit. Akkor ennyi erővel átadom neki pár évre és fizetek havonta 15 000 ft-ot meg mesét nézek vele hétvégén, a többit úgy oldja meg, ahogy akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!