Az apának csak kötelességei vannak, jogai nincsenek?
Előre leszögezem: nő vagyok, bár páran biztos nem fogják elhinni.
Én még csak most várom a babánkat de ledöbbent, amit ebben a kategóriában szoktam olvasni.
Egy apának kutya kötelessége ugyanúgy gondoskodni a gyerekről mint az anyának, mert ugyanúgy ő is szülő. Viszont kb 0 joga van, nem dönthet semmiről a gyerekkel kapcsolatban. Kvázi még arról sem, milyen cipőt kapjon a gyerek, mert az anyja jobban tudja mire van szüksége.
A kérdésem egy másik friss kérdés ihlette, a baba táplálásával kapcsolatban. Én például szó nélkül lefejném a tejet ha erre kérne a férjem, hogy az ő is tudja etetni a babát. Sokkal fontosabb számomra az, hogy a baba és ő is átélje ezt az élményt, mintsem az, hogy azon parázzak, vajon cumizavaros lesz e a gyerek. Mint írták, itató pohár is létezik.
Tudom, tudom. Pelenkázni joga van az apának, érje be ennyivel.
Tud valaki esetleg olyan dolgokat mondani, amibe egy apa legálisan beleszólhat?
Túlreagálod, de anno amikor a nagymama akarta cumiztatni a lefejt tejet, a védőnő szólt, hogy inkább tőlem kapja az élelmet, mert "számos tanulmány született arról miért jó ha az anya-baba páros háborítatlan".
Én bevallom nem néztem ennek utána, és én nagyon szívesen oda engedtem apukának is eme feladatot, mert egyszerűen örültem egy kis pihinek, tehermentesítésnek, meg így mentem el vizsgálatokra is.
De aki komolyan veszi ezt a dolgot, annak a döntését illik tiszteletbe tartani szerintem.
Az apa bármibe beleszólhat, ideális esetben mindent megbeszélnek a szülők. A gyerekszoba színén, bútorain keresztül, a gondozáson át, a ruhákig. Nem beszélve a nagyobb korról.
Azt mondjuk nem értem, hogy egy csak szoptatott csecsemőt miért akarna etetni, de szíve joga. Majd gondolj vissza erre ha megszületik a babátok, hamar rájössz, hogy fogalma sincs a szükségleteiről, hogy mekkora ruhát hord, milyen/mekkora pelenkát, hogy mit ehet, és mit nem, vagy hol van a gyerekorvos és hogy hívják stb., nagyon kevés dologba akar majd beleszólni, mert felméri, hogy te jobban tudod. Legfeljebb ha probléma van, akkor megbeszélitek.
"hamar rájössz, hogy fogalma sincs a szükségleteiről, hogy mekkora ruhát hord, milyen/mekkora pelenkát, hogy mit ehet, és mit nem, vagy hol van a gyerekorvos és hogy hívják stb., nagyon kevés dologba akar majd beleszólni, mert felméri, hogy te jobban tudod."
Hát ez elég nagy marhaság. Ez maximum egy szar kapcsolatban fordulhat elő, ahol nem kommunikálnak a szülők.
Az én családomban nem így volt gyerekkoromban, és a már anyuka barátnőimnél sem ezt látom.
Nem akartam írni ehhez a kérdéshez de khm...
Finoman megjegyezném az 5-ös válaszra reagálva, 2 gyerekes édesanyaként, hogy akinek nincs ideje wc-re elmenni egy baba mellett az mártírkodik. Ők azok a nők, akik zsíros hajjal és lebüfizett pólóban lépnek ki az utcára.
Nem, ennek rohadtul nem kell igy lennie, akárhány ősanya próbálja teletömni a fejed, hogy te semmit nem tudsz az anyaságról ;)
Lepontozhatsz engem is, de olyasmiről okoskodsz, amiről fogalmad sincs. Természetesen az apa is teljes jogú szülő, ideális esetben a gyakorlatban is mindent el tud látni a gyerek körül, de egy szoptatott babát cumisüvegre szoktatni csak azért, mert az apuka lelkének az jót tesz, hatalmas butaság, és felesleges macera is. Nagyon hamar eljön az az idő, amikor ő is etethet, addig meg vegye ki a részét a babagondozás többi feladatából.
És ha megengedsz egy jó tanácsot, amíg nincs gyereked, ne oktass ki a gyereknevelésről gyakorló szülőket. Mondjuk utána se, de előtte pláne ne. Nagyon ellenszenves dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!