Az apának csak kötelességei vannak, jogai nincsenek?
Előre leszögezem: nő vagyok, bár páran biztos nem fogják elhinni.
Én még csak most várom a babánkat de ledöbbent, amit ebben a kategóriában szoktam olvasni.
Egy apának kutya kötelessége ugyanúgy gondoskodni a gyerekről mint az anyának, mert ugyanúgy ő is szülő. Viszont kb 0 joga van, nem dönthet semmiről a gyerekkel kapcsolatban. Kvázi még arról sem, milyen cipőt kapjon a gyerek, mert az anyja jobban tudja mire van szüksége.
A kérdésem egy másik friss kérdés ihlette, a baba táplálásával kapcsolatban. Én például szó nélkül lefejném a tejet ha erre kérne a férjem, hogy az ő is tudja etetni a babát. Sokkal fontosabb számomra az, hogy a baba és ő is átélje ezt az élményt, mintsem az, hogy azon parázzak, vajon cumizavaros lesz e a gyerek. Mint írták, itató pohár is létezik.
Tudom, tudom. Pelenkázni joga van az apának, érje be ennyivel.
Tud valaki esetleg olyan dolgokat mondani, amibe egy apa legálisan beleszólhat?
Én nem gondolnám, hogy az apának ne lennének például olyan jogai, hogy beleszóljon a gyerek öltözködésébe, mert ennek a kérdésnek van egy olyan oldala is, hogy egyáltalán bele akar-e szólni vagy magasról tesz az ilyen apró dolgokra. Ha érdekli, hogy mi van a porontyon, akkor "papíron" ugyanannyi súlya kellene legyen az ő szavának is, mint az anyukáénak, hiszen azt a gyereket (ideális esetben) mindketten akarták, mindketten tettek érte - itt most nem csak a biológiai részére gondolok, hanem többek között pl. az anyagi feltételek megteremtésére.
Egészséges kapcsolatban a szülőpár meg tudja beszélni ezeket a dolgokat egymás között. Beosztani a kötelességeket és úgy meghozni a picivel kapcsolatos döntéseket, hogy egyik fél se érezze azt, hogy neki csak a gyereknevelés "rossz része" jut. Ergo szerintem nincsenek olyan dolgok, amibe az apa "legálisan" beleszólhat vagy nem szólhat bele, csak sok kapcsolatban/házasságban nincs meg a jó kommunikáció és/vagy az egymáshoz jól alkalmazkodni tudás.
"Mondd kedves kétgyermekes anyuka, mondd el neked lett volna időd, energiád, kedved fejni, ha amúgy nem akarsz, csak hogy boldog legyen a férjecskéd? :)"
Igen, lett volna energiám és kedvem is fejni, mert nagyon jó házasságban élek, amibe az is beletartozik, hogy a férjem segített mindenben, úgyhogy nem voltam hulla.
Simán megtettem volna ennyit a férjemért, bár nekünk tényleg jó a kapcsolatunk.
Hát nálunk pl ugyan annyira szól bele a férjem a gyereknevelésbe mint én.
Ő is ugyan úgy vesz neki ruhát, ő hordja oviba, ő döntötte el pl, melyik oviba irassuk. És még sorolhatnám.
Viszont hogy azért fejjek, hogy ő is etethesse... kizárt dolog. Ez az én feladatom. En nem fogok azért plussz munkát adni magamnak, hogy ő is átélje. Nem éli át mert a szoptatas meg a cumisüvegből etetés koran nem ugyan olyan élmény. Az meg hogy a cumizavarról így beszélsz, ha átélnéd meggondolnád 2x is
A cumizavar nemcsak az lehet, hogy nem fogadja el a mellet többé. Nekünk a cumizavar abban csúcsosodott ki, hogy rosszul kezdet szopni. Még újszülött korában sem fájt, ha szoptattam, viszont utána elkezdett kisebesedni a mellem, majd begyulladt és pangó csatornák jöttek létre. Elkapott a tejláz, volt hogy úgy szoptattam, hogy a fogaim közé tetrát tekertem és arra haraptam, mert annyira fájt. Aztán eljutottam vele az ambulanciàra, ahol a sebész már levette a vért is, hogy majd felvághasson. Mondta, hogy el kell apasztani a tejem, mert az antibiotikum kúra nem hatott. Csak annak köszönhetem, hogy végül mégsem tártak fel, mert az ultrahangos is keresztűl ment ezen. Ő mondta mit kell csinálnom, hogy gyógyulhassak.
Aztàn a sebes, besült mellböl nem szoptathatham, így a másik vett át minden munkát. Aminek az lett a vége, hogy az épp mellem 3x akkora lett, a másik gyógyult, meg eredeti méretű. Várom, hogy rendeződjön ez a dolog, mert már 4 hónapja így vagyok.
Szóval ezek nagyon érzékeny dolgok és könnyen félre tud siklani a szoptatás. Én sem gondoltam, hogy ilyen kàlváriát kell vele megélnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!