A gyerekvállalás mindenképp tönkreteszi a párkapcsolatot? Érdemes belevágni így egyáltalán?
Es akkor úgy is kezeled mint egy vendéget? :D érdekes felfogás.
24, Nem, nem úgy kezelem őket. :)
De nem a gyerekekért élünk, és nem az ő létük határozza meg minden gondolatunkat és cselekedetünket.
Szerintem nem ér ugyanannyit mindenki. A család inkább hierarchikus rendszer. Emberileg nyilván igen, de gondolom, ha a férjeddel szeretnétek még egy gyereket, de a másik meglévő három gyerek mondjuk nem, akkor nem fogtok visszalépni, csak mert a többség dönt és mindenkinek egyenlő. :)
Ha a gyerek megszületik, akkor pedig megváltozik a fontossági sorrend. S a férfiak sokszor ezt nem értik meg. Mi együtt vagyunk a férjemmel, és sok mindent meg is tesz értünk, és becsülöm is érte. Ő mindig is kivette a részét a gyereknevelésből, kelt éjszaka a babához, vitte őket orvoshoz, ha kellett, hordta őket iskolába stb.
Viszont néha totálisan kiakasztott, hogy pl. szülés után 1-2 hónappal mindenáron a szexen járt az esze. Nem értette, hogy én fáradt vagyok, nem értette, hogy nincs kedvem stb. Meg hogy nem fogok neki is reggelit csinálni, miután kiszolgáltam a 2 gyereket. Neki is van keze, csináljon magának stb.
A férfiaknak nem annyira változik meg a prioritás, és ezért sok pár szétmegy. Nehezen értik meg, hogy már nem ők a világ közepe.
Az is igaz, hogy a Magyarországon elterjedt mártír szülő-modell nem igazán tesz jót egy házasságnak. Én pl, mindig nagyon aktív voltam, mindig mentünk kirándulni, buliba, stb. Eléggé szenvedtem, hogy szülés után erre nem volt lehetőségem. Anyámat kértem, hogy vigyázzon a gyerekre, közölte, hogy ez az édesanyák sorsa, ő sem ment a gyerekek születése után 15 évig sehova. Ja, el is váltak. A védőnő is ugyanezt mondta, miért akarok én bárhova elmenni, hiszen gyerekem van! Mintha szülés után megszűntél volna létezni, csak az a dolgod, hogy a gyerek igényeit kielégítsd, neked nem is lehet saját igényed.
Mi végül fogadtunk babysittert, hogy havonta egyszer el tudjunk menni kettesben valahova. Külföldön ez teljesen alap! Voltam Angliában babysitter, ott általában ezt csinálták. A házasságnak kell a kettesben eltöltött idő is, különben kihűl. Sajnos nálunk még meg is szólnak, ha kiderül, hogy babysitterre hagyod a gyereked.
Szegény gyerek, még meg szem született de a szülei már hibáztatják.
Majd járhat pszichologushoz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!