Gyereket vállalni jogsi nélkül?
Nálunk föl se merült ez a kérdés. Se jogosítvány, se autó. Budapesten lakunk, tömegközlekedés, bubi, rollerek, van minden. Saját biciklink is van, a párom főleg azzal jár. A babával pedig tömegközlekedem. Vidéki rokonokhoz vonat. Ha évente párszor az a praktikus, akkor taxi.
Ha egy tanyán laknánk, nem lenne így jó, de nem ott lakunk. Kisebb város vagy falu esetén már nem egyértelmű.
Nem leszel könnyű helyzetben főleg ha falun élsz.
Mi falura költöztünk én buszoztam két gyerekkel több mint egy évig hát nem volt leányálom.
Munka után nem értük el a fél 3-as buszt így negyed 5ig bent kellett lennünk a városba. Mikor terhes lettem a 3ik gyerkoccel én akkor raktam le a jogsit. Megváltás kocsival járni
Mi is vidéki megyeszékhelyen élünk. A szüleimnek nincs sem jogsija, sem autója, mégis felnőttem én is és az öcsém is tömegközlekedve, bár hozzáteszem nekünk az ovi és suli is 10 perc sétára volt, így tehát először gimiben zavarta meg a családi logisztikát a reggeli tömegközlekedés, de akkor meg már ugye egyedül mentünk. Akkor nem tudom mennyivel lett volna nyűgösebb, ha a város másik végébe vagy külön suliba jártunk volna.
Én úgy gondolom főleg kisgyerekkel azért nagy szabadság egy autó. Nekem a lányom születése után kevéssel lett jogsim, hát ég és föld a különbség. Babaúszásra volt, hogy úgy mentünk decemberben, hogy a gyerek 5 réteg ruhába bebugyolálva, én meg a szakadó hóesésben sétáltam kilométereket mire hazatoltam a gyereket babakocsival, mert tőlünk pl a város azon részére nem jó a tömegközlekedés. Vagy alig totyogó gyerekkel aki nem tűri a babakocsit, örültem, ha busszal/villamossal egy helyre eljutok a városon belül és el tudom intézni a dolgom, nemhogy többször átszálljak és elmenjek egyszerre három helyre. Most ha gondolok egyet a gyereket beültetem magam mögé és akár a város három különböző pontjára is elmegyünk ügyet intézni, nem kell azon logikázni melyik meg hány buszra kell várni emiatt. Ovi, iskolaválasztásnál is könnyebbség, mivel nyilván sokat számít ha nincs jogsid, hogy az adott intézmény hogy érhető el tömegközlekedve. Pl ha egy jó sulit a gyerek minden reggel két átszállással tud megközelíteni több mint egy óra tömegközlekedéssel, lehet emiatt kiesik a lehetőségek közül.
Mi most költözünk el Budapestről egy kisebb községbe, ahol a házunk eléggé messze van mindentől. :D
Novemberben találtunk rá a házunkra, azonnal jelentkeztem kresz-re. Áprilisban meglett a jogsim, babával a pocakban (7. hónap).
Engem majd 30 éve nem izgatott a jogsi, mindig megoldottam mindent tömegközlekedéssel, de így, hogy elköltözünk, nagyon nagy segítség lesz.
Szerintem ha van rá mód, akkor belevághatsz te is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!