Szerintetek, aki ki akar kapcsolódni, szeretne eltölteni egy csendes hétvégét a kisbaba nélkül, az rossz szülő akinek nem azabad gyereket vállalnia?
Ne idegeskedj, kedves kérdező...:)
Az a válaszadó is gondolom tipikus ősanya, akinek a gyereke még 10 évesen sem tudja kitörölni a saját seggét, mert anyuka mindig kinyalta helyette, és fél a sötétben is aludni, mert egyedül még életében nem lehetett egyszer egy percre sem...
A gyereknek és a szülőknek egyaránt jót tesz a külön nyaralás néha. A környezetváltozás, lazítás, egyedüllét, a gyerek részéről önállósodáshoz való hozzászokás, annak megszokása, hogy a szülő nincs mindig mellette.
Ne olvass itt ilyen kérdéseket :)
Én elmentem két 4 hónapos mellett egy hétvégére, majd 11 hósak voltak mikor elmentünk a Balcsira kettesben. Azóta is megyünk minden évben (6 évesek), szerencsére ingyen hozzájutunk, rokonoké. Ennyit kell kettesben is legyünk. 1-4 havonta (mikor hogy jön össze, de nagyobb kihagyás még nem volt) pedig hétvégézünk egyet.
Engem őszintén szólva hidegen hagy ki mit mond. Mindenki élje úgy az életét ahogy szeretné. A lényeg hogy a házaspár véleménye megegyezzen!!!
igen, ez olyan megválaszolhatatlan kérdés :)
mert mikor itthon voltam napi 24 órában a gyerekkel, vágytam volna 1-1 éjszakára amikor nem kell felkelnem, sokáig alhatok, nem félálomban töltöm, esetleg a férjemmel kettesben megenni egy vacsorát úgy, hogy mindkét kezemet használom :D
most dolgozom, gyerek oviban, most már arra vágyom, hogy legyen egy hét szabim ami csak a gyerekre fordítok és kitakarítok rendesen, nem csak összecsapom a lakást :)
szóval változik az érzés :)
amúgy én irigylem aki megteheti, nekünk nem volt segítségünk, mi még soha nem voltunk a férjemmel kettesben nappal sehol (olyan volt talán 3x, hogy este mikor elaludt vigyázott rá apukám míg bevásároltunk :/)
Utolsó kettő válaszadó aranyos, és őszinte :) Köszönet érte.
Csak azért, mert akik ezért lecseszik a kérdezőt, azoknak általában lehetőségük sincs, így sokszor gyártanak egy elméletet, hogy igazolják azt, hogy ők miért nem mennek soha sehova. Miközben irigyek, mert más megteheti, van rá pénz, van aki vigyáz a gyerekre, ezért a saját frusztrációjukat azon élik ki, aki megteheti.
3as vagyok. Igaz, ha nem lenne segítségünk akkor nem tudnánk megtenni. Szerencsénk van anyósommal, közel lakik "gyerekb.zi", ezt ő mondta magára, nem én :D Minden kisgyerekért odavan, az unokáiért meg pláne. Apósom szintén ilyen a mieinkkel, pedig belőle aztán ki nem néztem volna. Nem az a közvetlen típus még velem sem, sőt a saját fiával sem, de ha a gyerekeink közelében van átszellemül. Szóval szerencsénk van velük.
Mivel ikreink vannak nagyon-nagyon jól jött az elején anyósom segítsége, sokat jött át, így a kicsik is meg voltak szokva. 4 hónaposak voltak mikor házassági évfordulónk volt, ennek ürügyén mentünk el hétvégézni, pont anyósom mondta, hogy menjünk, aludjunk vagy amit akartunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!