Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyszülői segítség nélkül...

Nagyszülői segítség nélkül mertetek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Hány gyereket vállaltatok?nyarakat,szünetekek,betegségeket hogyan oldjátok meg?milyen munkarendben dolgoztok?
2018. márc. 17. 07:27
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
91%
Ismerősi körben ezt a szülők felosztják egymás közt, szittert fizetnek, és nyáron a gyerekek vagy rokonoknál vannak, vagy táborból táborba mennek.
2018. márc. 17. 07:33
 2/37 anonim ***** válasza:
57%

Nalunk van nagyszulo, de nem segitenek az en oldalamrol, ferjem oldalarol meg tobbszaz km valaszt el minket, nagyon ritkan tudunk veluk talalkozni.

En eleinte 12 oraban tudtam visszamenni dolgozni, ferjem is abban dolgozott, na az igenyelt logisztikat, meg jofej fonokseget. Mindketten at kertuk magunkat hivatali munkarendbe (hosszu harcok aran), igy megoldodtak a delutanok, hetvegek, delelottonkent pedig bolcsi/ovi. Ha beteg volt vagy neveles mentes napok voltak, akkor jott a szabadsag meg a betegszabi. Bebiszittert majd egy even at kerestunk, de nem talaltunk. Az idosek akiknek van tapsztalatuk mar turelmuk nincs, a fiatalok akik birnak az iramot azok meg nem szakadnak ki a telefonjuk nyomkodasabol, igy meg nem igazan mertuk rajuk bizni.-

Most varjuk a masodik gyerkocot, mivel a munkam tIpusa miatt nem dolgozhatok varandosan, ezert en mar itthon, igy egyelore minden megoldott.

2018. márc. 17. 07:56
 3/37 anonim ***** válasza:
67%
4 gyerekünk van és csak anyukám tud(na) segíteni, de mivel dolgozik, szinte sosem ér rá. Én itthon maradtam a gyerekekkel.
2018. márc. 17. 08:07
 4/37 anonim ***** válasza:
38%
Az én szüleim 2000- , az apai nagyszülők 6000 km- re laknak. Én nem nekik szültem.
2018. márc. 17. 09:41
 5/37 anonim ***** válasza:
40%
Nem is értem a kérdést. A gyereket magának szüli az ember, nem azért, hogy a nagyszülők vigyázzanak rá.
2018. márc. 17. 09:51
 6/37 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem meg időnként, ha nincs jobb megoldás, és a nagyik szívesen vigyáznak az unokára, akkor szerintem ezzel nincs gond és ettől az ember még magának vállalta a gyerekét.
2018. márc. 17. 09:53
 7/37 anonim ***** válasza:
36%
Az ember magának vállal gyereket. Soha nem értettem amikor valaki itt picsog hogy nincs segítség...hát úgy kell gyereket vállalni ha TI KETTEN elbírjátok. A nagyszülő fantasztikus dolog, aláírom, de nem azért van hogy ő legyen a B terv. Egy gyereket abban a tudatban kell vállalni hogy Te és apuka az A, B, C terv is. Mert a nagyszülő messze lakhat, megöregedhet, meghalhat. Akkor nem vállalod a gyereket?!?
2018. márc. 17. 09:56
 8/37 anonim ***** válasza:
16%
Nekünk lenne segítség mindkét oldalról, de ritkán veszem igénybe. Nem ítélem el azokat, akik a nagyik segítségét kérik, de én úgy gondolom, hogy én vagyok az anyja én akarom ápolni, ha beteg. Szünetekben, nyáron nincs gond, mivel még ovis és én óvodapedagógus vagyok, egyszerre van szünetünk, ha meg nem ott a férjem. A nagyszülőknél akkor van, ha ők kérik vagy a gyerek szeretne menni. Ha más foglalkozásom lenne és nem lenne/lett volna nagyszülői segítség is vállaltunk volna gyereket, akkor fizetek valakinek, hogy vigyázzon rá. Jelenleg egy gyerekünk van és szeretnénk még egyet.
2018. márc. 17. 10:38
 9/37 anonim ***** válasza:
55%

nagyon jo lehet azoknak az elet, akik sose mozdulnanak ki kettesben a ferjukkel, aztan csodalkoznak felrekurnak meg lelepnek egy fiatalabb gyerektelennel, mert mindig csak a gyerek, de sosincs privat ido, mert buszken hirdetik hogy ok nem masnak szultek!

En se masnak szultem, de bizony szuksegem van en idore is es a ferjemre is, mert igy egeszseges! Es kibirja azt a havi par orat segitseggel a gyerek. Es amig kicsi a nyari szunet sem gaz, de majd akkor is irjanak mar amikor mar Mrs anyatigris vagyok is visszater a munkaba, akkor megoldjak kettesben a ferjukkel az 1-3 honapos szuneteket 0-24ben, segitseg nelkul, tabor nagyszulok es tarsai nelkul.

2018. márc. 17. 11:01
 10/37 anonim ***** válasza:
45%

9, nálunk a férjem sem "másnak szült", azaz ő se úgy vállalat gyereket, hogy "majd lepasszoljuk a nagyszülőknek".

Nem is tudnánk, mivel nincs.

Pedig nyilván örülnénk ha lenne, de nem a gyerek felügyelet miatt, hanem mert szomorú hogy betegek, elhunytak.

Egyébként táppénzre felváltva megyünk, nyaralni együtt, romantikázni ha a gyerekek alszanak. Félrek.ni se oka, se ideje.

2018. márc. 17. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!