Nagyszülői segítség nélkül mertetek gyereket vállalni?
Szép az, ha valakinek van lehetősége táppénzre szaladgálni gyerekkel. Nálunk az ilyet nem tolerálják. Engem sem a nagyimnak szültek, de a szülők dolgoztak, mama pedig nyugdíjas volt, és szívesen vállalt. Férjem vidéken dolgozik, én helyben, betegség esetén a nyugdíjas mamák örömmel, van, hogy fél napot egyiknél, felet másiknál.
És mi nem énidő idejére időzítjük a nagyikat, hanem muszájból. Akkor lenne jogos ez a kijelentés, hogy a nagyiknak szültem, ha mindig ott lenne. De nem, kéthavonta átlag 4-5 napról van szó, és nem nyaralni megyek, hanem dolgozni.
Pont ezért álltunk meg egy gyereknél. Kb. olyan kérdéskör ez, hogy havi fél milla bevétel alatt merjünk -e gyereket vállalni..
Még valami, ha beteg a lányunk, viszem orvoshoz, aztán megyek dolgozni. Írhatnám, hogy más meg szitternek, pótnagyinak és a táboroknak szülnek, de nem írom, mert ez a kérdés a nagyszülőkre van kihegyezve. Nyári szünet kb 2,5 hónap. Ezt egy otthon lévő anyuka könnyedén megoldja, de ha a mamák örömmel vállalják, akkor ezzel mi a baj? Ja, biztos nem is örülnek, csak megjátszák, ugye?
Elképesztő, mennyi képmutató ember van, aki írja, hogy nem a nagyszülőknek szül, de ott a felvigyázó, a pótnagyi, a tábor, a kisbarát htb anyukája, csak épp a nagymamánál nincs, mert nem oda szültétek :)
Persze, hogy mernék.
Nálunk vannak nagyszülők, de dolgoznak ők is, nem tudom odapasszolgatni a gyereket, ha beteg, vagy akármi. Én nem tudom, aki írja, hogy nyáron hetekig a nagyszülők vigyáznak az unokákra, ott mekkora különbségek vannak a generációk között, hogy már nyugdíjasok a nagyszülők? Én nem szültem kimondottan korán, igaz, későn se, 30 éves vagyok, a lányom 3 lesz nyáron, anyám 52 apám 56, bőven aktív korúak még. Anyósom 54, após 52, ők se mostanában mennek nyugdíjba... ovis szünetet, betegséget stb. így mi is ketten oldjuk majd meg.
Egyébként nagyon érdekes a kérdés! És tudjátok miért?!
Halom olyan kérdés szokott itt lenni, hogy uhh, mit csináljon, ha terhes maradt, vagy egyedül marad terhesen valaki! Mi az első amit itt sokan javasolnak mindig: ha a szülők tudnak segíteni, akkor oda forduljon a kérdező. Ha a magzat életéről van szó. Akkor az nem a nagyszülők nyakába szülés?
17, te egy másik oldalt olvasol? :) Itt (helyesen) mindig azt írják, hogy ne szüljön a nagyszülők nyakára.
Csak néhány fanatikus abellenes javasol ilyeneket.
Folyamatos 4 műszakban dolgoztam.
A szüleim 150, anyósék 130 kmre. 2 éves volt a lányom mikor bölcsibe ment. Nekem sikerült (nehezen) elintézni h 8tól fél5ig dolgozhassak.
Ha beteg, akkor én maradok vele itthon táppénzen. Szüneteket szabadsággal oldjuk meg. Nyáron egy is felváltva leszünk szabin. És a mamák is úgy veszik ki a szabit h tudjanak jönni ha vigyázni kell a lányunkra.
Nyár elején kezdünk majd el próbálkozni a kistesóval. Így HA gyorsan összejön akkor úgy is táppénzen leszek (veszélyeztetettség miatt)
Köszi a válaszokat!
Nem nagyszülő miatt kell szülni, ez így igaz. De! Feltettem további kérdést, hogy akkor ki hogyan oldja meg a nyári szüneteket. Még az óvodáskor megoldható, mert kb 4 hét a leállás, de van helyettes óvoda. Viszont iskoláskor idején? 2,5 hónap? Annyi szabija kinek van? Szerintetek én nem örülnék ha otthon lehetnék a gyerekemmel? Egyértelmű hogy ha beteg a gyerek, otthon maradok Vele. De mennyi betegszabadságot enged meg a munkahely? Nem vagyok vállalkozó, hogy magam döntsem el a munkaidőmet.
És igaza volt annak, aki azt írta, hogy szitter vagy tábor nyakába lehet szülni gyereket, csak a nagyi nyakába nem? Szerintem egy normális nagymama örülne, ha rábíznák az unokáját és nem egy idegen szitterre.
Én ötleteket vártam, nem támadást. A normális válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!