Nagyszülői segítség nélkül mertetek gyereket vállalni?
Kérdező, szerintem ott a válasz a kommenetekbe.
A szünetekben váltott szabi, plusz tábor, sőt ha minden kötel szakad az iskolában is van összevont ügyelet. Ill. bébiszitter. Mi más választ vársz még?
Reggel meg kell oldani, h beérjen 8 ig, ergo valamelyik szülőnek el kell vinni és olyan munkahelyet kell keresni, ahová így be lehet érni. Délután 4, 5 körül össze kell szedni, tehát visszafelé is ez a helyzet valakinek el kell hozni, vagy neked vagy a férjednek vagy ha egyikőtök sem akkor fizetett segítség, aki lehet szomszéd, ismerős vagy szitter. Ennyi. Ha van pénzetek akkor vállalnék 2-3 gyereket is, ha nincs 1-2 nél nem többet.
a 3 gyerekes nem dolgozó
7/35 és 10/35-ös: a körülmények bármikor megváltozhatnak, pl.elválnak a szülők, ott marad anyuka egy óvodás gyerekkel, jön a koronavírus, a munkáját is elveszíti, vagy özveggyé válik, mert meghal autóbalesetben a férje (ilyet is többet ismerek), ha ezeket is belekalkuláljuk, senki sem szülhetne gyereket! Én egyedül nevelem a fiam, muszáj, hogy a nagyszülők segítsenek, különben nem tudnék dolgozni egyáltalán. Mindenhol 2-3 műszak van, hétvégi munkavégzés, stb. túlórák,sehol sincs munkahely 8-tól 4-ig, H-P. Elváltam, az exem 5év után elhagyott egy fele annyi idős lány miatt (én 37,a kiscsaj 18éves volt). De mint írtam, több nőismerősöm is van, akinek hirtelen meghalt a férje, az egyik eset engem is teljesen sokkolt, mert a fickó közeli ismerősöm volt, motorbaleset, azonnal meghalt, felesége egyedül maradt két pici gyerekkel (6hós fiú, 2éves kislány) és egy nagy összegű lakás és autóhitellel. Mindent hitelre vettek.
Na ilyenkor mi legyen!???
Ember tervez, Isten végez...
Még az előző vagyok.
A véleményem az, hogy senki sem a nagyszülőknek szül, de a körülmények durván és hirtelen megváltozhatnak és akkor vagy a nagyszülők vagy a babysitter. Egy fizetésből pl. ha keresek 150.000Ft-ot, és abból ketten élünk a fiammal, logikus, hogy nem lehet babysittert fizetni! Egy fél fizetésből, havi 70.000-ből nem lehet megélni, gyerekkel/gyerekekkel. Apuka meg hol fizet, hol nem, sok nő egyáltalán nem kap tartásdíjat. Özvegyek hasonló helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!