Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyszülői segítség nélkül...

Nagyszülői segítség nélkül mertetek gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Hány gyereket vállaltatok?nyarakat,szünetekek,betegségeket hogyan oldjátok meg?milyen munkarendben dolgoztok?
2018. márc. 17. 07:27
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk segítenek a nagyszülők. Nem az ő nyakukra szültem, de szívesen vállalják őket. Bár utoljára januárban kellett, mikor elmentem a férjemmel egy hétvégére, az évfordulónk alkalmából. Vagyis a 2 kisebbre vigyázott anyósom, a nagyobbik az uncsitesójánál volt. Most akkor mi van? Kérdező, nálunk van olyan, hogy az iskola szervez nyári tábort, nem drága, heti turnusokban. Ez olyan, hogy reggel 8-ra mennek és 17-ig lehetnek ott, mindenféle programokat szerveznek nekik. Nem a sulibam van, hanem egy sportközpontban. Kapnak enni is. De augusztusban ez sincs. Próbálunk ilyenkor szabira menni, a nyaralást ilyenkorra időzíteni. Nem felváltva vagyunk szabin, mert akkor nem tudnánk együtt nyaralni. Amikor dolgoznom kell, nagyszülőknél vannak felváltva. Én több hetet töltöttem a nagymamámnál nyaranta, volt, hogy egész nyarakat. 80-as években nem volt baj? Mindenki nagyszülőknél nyaralt. Ja, és igen, az én szüleim már nyugdíjasok. Én 37 vagyok, anyukám 60 éves (40 év után ment nyugdíjba), apukám 66 éves. Anyósom 67 éves, apósom 65 éves. Anyukám kora miatt többet vigyáz a gyerekekre, de anyósom 4 gyereket nevelt fel és még mindig top formában van. Én utálok gyerekekkel vásárolni, nálam a nagybevásárlás egy multiban nem családi program. Inkább megkérem valamelyik nagymamát, hogy egy 2 órát vigyáznának-e rájuk? Ettől még nem nekik szültem.
2018. márc. 17. 23:00
 32/37 anonim ***** válasza:
25%
Ja, és igen, inkább nagyszülők, mint egy szitter. Ez is divat, hogy én szittert fogadok, mert én megtehetem, mert én keresek annyit, mert én vagyok a valaki. Én meg arra vagyok büszke, hogy a gyerekeim megismerik a generációkat!
2018. márc. 17. 23:04
 33/37 anonim ***** válasza:
57%
Milyen sokan nem tudják értelmezni a kérdést.. Aki még a nagybevásárlást se szívesen intézi gyerekkel az el tudja képzelni, hogy nincs hová tenni? Se 5 percre, se fél napra, se ha beteg, se ha moziba menne a párjával, se a szünetekben, mert NINCS nagyszülői segítség. Nekem nincs semmi ilyen lehetőségem, úgyhogy a gyerek mindig velem van vagy az apjával. Már ovis, igy van már én időm, de az apjàval együtt töltött időnk nulla évek óta. De bevállaltuk. Bebiszitternek nem adnám a fizumat, inkább vagyok a gyerekkel. Megtehetjük, elég egy kereset. Nem tudom máshogy hogy oldanánk meg. Felváltva lennénk nyáron szabin, vinnénk betegen is közösségbe. :-( Meg lehet oldani, de jobb ha a nagyszülővel lehet es nem táborokban. En egész nyáron a nagyszülőknél nyaraltam és szomorú, hogy a gyerekemnek nem adatik ez meg, de legalabb velem van és nem a bebiszitterrel.
2018. márc. 18. 00:28
 34/37 anonim ***** válasza:
44%

Kérdező, szerintem ott a válasz a kommenetekbe.

A szünetekben váltott szabi, plusz tábor, sőt ha minden kötel szakad az iskolában is van összevont ügyelet. Ill. bébiszitter. Mi más választ vársz még?

Reggel meg kell oldani, h beérjen 8 ig, ergo valamelyik szülőnek el kell vinni és olyan munkahelyet kell keresni, ahová így be lehet érni. Délután 4, 5 körül össze kell szedni, tehát visszafelé is ez a helyzet valakinek el kell hozni, vagy neked vagy a férjednek vagy ha egyikőtök sem akkor fizetett segítség, aki lehet szomszéd, ismerős vagy szitter. Ennyi. Ha van pénzetek akkor vállalnék 2-3 gyereket is, ha nincs 1-2 nél nem többet.

a 3 gyerekes nem dolgozó

2018. márc. 18. 08:27
 35/37 anonim ***** válasza:
0%
Mivel NEM anyádéknak szülsz :D
2018. márc. 18. 13:11
 36/37 Anett80 ***** válasza:
100%

7/35 és 10/35-ös: a körülmények bármikor megváltozhatnak, pl.elválnak a szülők, ott marad anyuka egy óvodás gyerekkel, jön a koronavírus, a munkáját is elveszíti, vagy özveggyé válik, mert meghal autóbalesetben a férje (ilyet is többet ismerek), ha ezeket is belekalkuláljuk, senki sem szülhetne gyereket! Én egyedül nevelem a fiam, muszáj, hogy a nagyszülők segítsenek, különben nem tudnék dolgozni egyáltalán. Mindenhol 2-3 műszak van, hétvégi munkavégzés, stb. túlórák,sehol sincs munkahely 8-tól 4-ig, H-P. Elváltam, az exem 5év után elhagyott egy fele annyi idős lány miatt (én 37,a kiscsaj 18éves volt). De mint írtam, több nőismerősöm is van, akinek hirtelen meghalt a férje, az egyik eset engem is teljesen sokkolt, mert a fickó közeli ismerősöm volt, motorbaleset, azonnal meghalt, felesége egyedül maradt két pici gyerekkel (6hós fiú, 2éves kislány) és egy nagy összegű lakás és autóhitellel. Mindent hitelre vettek.

Na ilyenkor mi legyen!???

Ember tervez, Isten végez...

2021. aug. 5. 13:34
 37/37 Anett80 ***** válasza:
100%

Még az előző vagyok.

A véleményem az, hogy senki sem a nagyszülőknek szül, de a körülmények durván és hirtelen megváltozhatnak és akkor vagy a nagyszülők vagy a babysitter. Egy fizetésből pl. ha keresek 150.000Ft-ot, és abból ketten élünk a fiammal, logikus, hogy nem lehet babysittert fizetni! Egy fél fizetésből, havi 70.000-ből nem lehet megélni, gyerekkel/gyerekekkel. Apuka meg hol fizet, hol nem, sok nő egyáltalán nem kap tartásdíjat. Özvegyek hasonló helyzetben.

2021. aug. 5. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!