Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket vállalni jogsi nélkül?

Gyereket vállalni jogsi nélkül?

Figyelt kérdés
Hülyén hangozhat a kérdés, de kicsit aggódom emiatt. Elkezdtem a jogsit, de egyéb okok miatt nem tudtam sajnos befejezni. Lassan eljön a családalapítás ideje nálunk, és érdekelne mennyivel nehezebb az élet ha nincs jogsim? Páromnak van, autó is van, de ugye ő dolgozik napközben. Tudom, nem egy nagyvilági probléma, de biztos sok mindenben megnehezíti a mindennapi teendőket amíg pici a baba. (Meg később is, oviba hordás, stb..) Akinek nincs, mindent meg tud oldani ami szükséges?

2022. ápr. 27. 10:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
94%
Attól függ. Ha vmi eldugott helyen éltek, ahol messze van minden és rossz a tömegközlekedés, akkor nem ártana. De amúgy simán lehet nélküle élni. Mi megyeszékhelyen élünk, de városszéli lakótelepen, sok minden kiesik, de orvos, védőnő, bölcsőde, óvoda, iskola van a közelben, meg lehet oldani gyalog is, végső esetben busszal. Nálunk is csak páromnak van jogsija, autója, ha úgy van, ő rl tud vinni, de nélküle is meg lehet oldani.
2022. ápr. 27. 11:18
 12/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor Talán nem annyira vészes a helyzet ahogy itt a válaszokból kiveszem.
2022. ápr. 27. 11:38
 13/30 anonim ***** válasza:
30%

Szüleimnek nincs jogsijuk és még is élünk, vírulunk, felnőttünk és buszoztunk.

Nekem nem lehet jogsim, férjemnek van. Kocsink is van és 3 gyerek.

Ha menni kell, akkor férjem visz minket.

2022. ápr. 27. 11:59
 14/30 anonim ***** válasza:
83%
Nekem sincs jogsi, páromnak sincs. Két gyerekünk van, közepes városban élünk. Marad a tömegközlekedés, meg a gyaloglás. Szerintem szívás, főleg hóban, szakadó esőben, minuszokban.Ha tudod, tedd le a jogsit, könnyebb lesz a mindennapi élet.
2022. ápr. 27. 13:31
 15/30 A kérdező kommentje:
Utolsó, nekünk annyi könnyebség van, hogy páromnak van, így munkaidőn kívül van autó. Ha neki se lenne, egyértelmű lenne, hogy az úgy nem jó hosszútávon.
2022. ápr. 27. 13:36
 16/30 anonim ***** válasza:
61%

Anyukam 75 eves, nincs jogsija, falun laktunk.

A reggel 6:30 as busszal mentunk szepen reggel, vitt minket a tesommal ovodaba, iskolaba. Leszalltam a buszrol, es nekem meg 30 perc seta colt az iskola. Megoldottuk.

Az a baj a mai gyerekeket nagyon kiszolgaljak, meg sokan elkenyelmesedtek.

En most 40 vagyok, nincs jogsim, szinten falun lakom a lanyommal ketten, fel orankent van busz. Kiskoratol gyalogol szo nelkul 10 + kilometereket, lehet ezert nem nyafogos, finnyas, vagy beteges. En orulok neki !

2022. ápr. 27. 14:20
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Csak férjem tud vezetni én nem de míg Budapesten éltünk minden hová tömegközlekedésel mentünk kocsit nem nagyon használtuk csak ha muszáj volt vagy nyaralni mentünk.

Gyerekeink tömegközlekedésel mentek a suliba.

Most külföldön lakunk egy faluban de ha el akkarok intézni valamit felszállók a vonatra azt kész óránként jön.

Bevásárlás itt van kb 800 métere egy csomó bolt .

Vonattal mennek vagy iskolabusz a gyerekeinket az iskolákba mi viszont dolgozni kocsival járunk mert az a gyorsabb bár vonattal+gyalog is be tudnánk jutni .

2022. ápr. 27. 14:40
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
16-os. El nem tudom képzelni, milyen szuper közlekedés van felétek. Itt 4 után a megyeszékhelyre alig tudsz elmenni busszal, falura meg ötkor elmegy az utolsó. Szóval nagyon nem mindegy, milyen a település.
2022. ápr. 27. 15:01
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan van jogsim, de nem vezetek egyáltalán. Ha jó a közlekedés, akkor simán meg lehet oldani.
2022. ápr. 27. 15:04
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
14 éves va nagyfiam, 6 a kicsi, idén januárban lett jogsim és autóm. Ki lehetett bírni. Nem mondom, voltak kényelmetlen szituációk, de azért nem egy lehetetlen helyzet. Ja, és a férjemnek sem volt ez idő alatt jogsija, szóval nem arról volt szó, hogy csak én nem vezettem, hanem ténylegesen autó nélkül oldottuk meg a dolgokat. Megyeszekhelyen nem volt probléma egyáltalán, három éve egy kisebb városban lakunk, itt mondjuk már tényleg éreztem a hiányát, ezért is kezdtem bele.
2022. ápr. 27. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!