Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válás után hogyan korlátozható...

Válás után hogyan korlátozható törvényesen a gyermekfelügyelet?

Figyelt kérdés
6 éve váltunk el és van egy 15 éves lányunk. Sajnos az exférjem rossz hatással van lányunkra minden szempontból. Már ott tartunk,hogy aláássa a szülői tekintélyem, mert olyan dolgokat enged meg(sőt, kifejezetten bíztatja) a gyereknek amit én tiltok. Ezekután persze én vagyok rossz karótnyelt boszorkány, apucit pedig isteníti. Például motorozni viszi,ami már önmagában is veszélyes, ráadásul versenypályán is voltak a hátam mögött. Ennyi még nem elég, mert motorozni is úgy tanítja, úgy,hogy egyedül engedi vezetni a több száz kilós motorját,ami 300al is tud menni. Iskolaidőben este 21kor még kint motoroznak, a gyereknek pedig reggel kelni kell a suliba. Tavaly panasz volt rá az iskolában, és azt is eltusolták előttem, mert lányunk csak az apjának szólt a szülői értekezletről. Már alig vesz komolyan és gyakran felesel, mindenre az a válasz,hogy "bezzeg apu megengedi".

2022. ápr. 14. 18:35
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
86%
Te nem érted, hogy egy 15 évesről van szó? Van neked ilyen korú gyereked vagy csak jártatod a szád? Nem azt mondjuk, hogy ez a világ leghelyesebb dolga, de ebben a korban már nincs mit tenni, egyszerűen nem lehet mindent tiltani, ha ennyire akarja csinálni! Aztán majd csodálkozik a kérdező hogy a folytonos karótnyeltsége és a tiltásai hatására "válaszként" a lánya sík részegen állít haza amikor csak teheti, sőt meg sem mondja, hova megy. A lánya kezd felnőni, ez van. Ha elfogadja, ha nem. Sőt! Ez az a kor, amikor a legnagyobb szabadságra vágyik. Ha ilyen szinten korlátozza megértés helyett, várja ki a végét...
2022. ápr. 17. 22:15
 42/43 anonim ***** válasza:
84%

A gyereknevelés nem csak abból áll, hogy "engedek, tiltok, engedek, tiltok, mert nekem úgyis hatalmam van". Ismerni kellene a különböző korszakokat és annak megfelelően viselkedni. Gondolom a dackorszakot sem ordítoztad végig. Remélem...

Meglesz ennek még a böjtje. Legkésőbb főiskolán (vagy akárhol, ahol már elkerül tőled) ő lesz az egyik legnagyobb iszákos, bulis, legrosszabb esetben drogos. Mert hidd el, amit nem tehet meg, később megteszi mégha más formában is.

2022. ápr. 18. 09:08
 43/43 anonim ***** válasza:
22%

Meglesz ennek még a böjtje. Legkésőbb főiskolán (vagy akárhol, ahol már elkerül tőled) ő lesz az egyik legnagyobb iszákos, bulis, legrosszabb esetben drogos.

Uristen, hogy lehet valaki ekkora tapló paraszt? Ugyan honnan tudhatnád ezt te??????

2022. ápr. 18. 11:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!