Leengednétek a gyermekfelügyelet árát csak azért, mert jó barátságban vagytok a szülővel és mert vannak anyagi gondok?
Egy egyedülálló szülőnél dolgozom, vigyázok a 2 éves gyerekére napi 8-9-10 órát, hetente 1-2 nap kimarad max 3,akkor szabad napja van, vagy a másik szülőnél van a gyerek. Szóval van, hogy egy héten 6-7 napot dolgozok, de olyan is van hogy 4-5 napot.
Időközben barátság alakult ki a szülővel.
Általában órabérre szoktam csinálni a dadáskodást, de neki leengedtem fix összegre, kb. fele annyit kérek, mint amennyi órabérre kijönne egy hónapban. Azért engedtem le, mert tudtam hogy annyit nem bírna fizetni mint amennyit kellene, viszont én ennyivel is megelégszek. Nem ft-ról van szó, de ft -ba át számolva olyan 60.000 Ft-ot kérek havonta.
Nem régen beszélgettünk, és mondta hogy sokat kell nekem hogy fizessen, mert el van maradva pár hónappal. Szerintetek ennél is lejjebb kellene mennem? Csak bele gondolva, napi 8-9-10 órát vigyázok rá, elég sok időm elmegy, nem hiszem hogy megérné.
Nem. Attól a szolgáltatás még szolgáltatás, hogy anyagilag rosszul állnak.
Talán még az lehet normális megoldás, hogy kevesebbszer mész és akkor kevesebbet fizetnek. De így nem.
Ez klasszikus példa arra, hogy minden jótett elnyeri méltó büntetését.
Jószívű voltál és cserébe palira vesznek.
Igazából ott kellene hagynod, tiszta lappal kezdeni máshol, rendes, piaci bérért, és nem jótékonykodni többet.
Így is bőven áron alul vállalod, de még ő "sír".
+ attól is szolgáltatás marad a szolgáltatás, ha közben összebarátkoztatok. Én is összebarátkoztam a körmösömmel, de ugyan úgy fizetek neki, borravalóval együtt.
Sokan a te helyzetedben ilyenkor az ember lelkére próbálnak hatni, amit nem szabad összekeverni a munkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!