Válás után hogyan korlátozható törvényesen a gyermekfelügyelet?
Figyelt kérdés
6 éve váltunk el és van egy 15 éves lányunk. Sajnos az exférjem rossz hatással van lányunkra minden szempontból. Már ott tartunk,hogy aláássa a szülői tekintélyem, mert olyan dolgokat enged meg(sőt, kifejezetten bíztatja) a gyereknek amit én tiltok. Ezekután persze én vagyok rossz karótnyelt boszorkány, apucit pedig isteníti. Például motorozni viszi,ami már önmagában is veszélyes, ráadásul versenypályán is voltak a hátam mögött. Ennyi még nem elég, mert motorozni is úgy tanítja, úgy,hogy egyedül engedi vezetni a több száz kilós motorját,ami 300al is tud menni. Iskolaidőben este 21kor még kint motoroznak, a gyereknek pedig reggel kelni kell a suliba. Tavaly panasz volt rá az iskolában, és azt is eltusolták előttem, mert lányunk csak az apjának szólt a szülői értekezletről. Már alig vesz komolyan és gyakran felesel, mindenre az a válasz,hogy "bezzeg apu megengedi".2022. ápr. 14. 18:35
21/43 anonim válasza:
Amúgy meg mit érnél el vele, ha elvennék a szülői felügyeleti jogat? Attól még a lathatas ugyanúgy megmarad am
22/43 A kérdező kommentje:
Én sem azt mondom,hogy 21kor már aludnia kellene, hanem hogy 21kor még kint csavarognak. Mire hazaér, vacsorázik, zuhanyzik stb, közel éjfél mire ágyba kerül
2022. ápr. 15. 15:59
23/43 anonim válasza:
És? Az miért baj? Alszik, ha fáradt.
24/43 anonim válasza:
Sehogy nem lehet ezért, ráadasul ahogy már írták ha úgy dönt apuhoz költözik, ezt jóvahagyná már a gyámügy ennyi idős korban, ha Apuka is úgy akarja.Motorozás nem veszélyeztetés ebben a korban( én sem örülnék, de megtiltani nem tudod, sok más veszélyes sport van).
Azt meg Te sem gondolod, hogy a gyámügyet, bíróságot érdelki hány nőt visz haza az exed egy 15 éves szeme láttára.Téged ez zavar inkább, nem a motor.El kell fogadnod a lányod nem 5 éves.
25/43 anonim válasza:
Neked van új párod vagy lazább partnered? Szerintem lenne a megoldás.
26/43 anonim válasza:
Mármit azért, mert nem lennél olyan karót nyelt, és nem az exet partnerei zavarnának.
27/43 anonim válasza:
Szerintem erthető az aggòdàsod. 15 èves gyerek szerintem sem vezethet nagymotort, ez törvenybe ütköző ugyanugy mint a szaguldozàs megengedett sebesseg felett. Jelentsd a gyàmhivatalnak szerintem ők segìtenek.
28/43 anonim válasza:
Az altalad felsorolt motoros szaguldozàs egyedül vezetès kimerìti a "kiskoru veszelyeztetèsèt" ami miatt korlàtozhatjàk a lathatàst , felügyelet mellett làthatja csak illetve akàr rendőrsègi ügy lehet belőle. Ne hidd el hogy a gyerek dönthet ilyen esetben. Ha pl kabìtoszereznek ès a gyerek nagyon èlvezi akkor sem dönthet ùgy hogy apàval akarok elni mert vele jòkat kàbitòszerezünk.
29/43 anonim válasza:
28. feltéve ha van rá bizonyítéka, hogy egyedül száguldozott a gyerek a motoron…
30/43 anonim válasza:
Hidd el ha lesz rà bizonyìtèk,-màrpedig lesz-, akkor nagyon megszìvta. Jelentsd be a rendõrsègre ès a gyamhivatalra majd ők intèzik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!