Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válás után hogyan korlátozható...

Válás után hogyan korlátozható törvényesen a gyermekfelügyelet?

Figyelt kérdés
6 éve váltunk el és van egy 15 éves lányunk. Sajnos az exférjem rossz hatással van lányunkra minden szempontból. Már ott tartunk,hogy aláássa a szülői tekintélyem, mert olyan dolgokat enged meg(sőt, kifejezetten bíztatja) a gyereknek amit én tiltok. Ezekután persze én vagyok rossz karótnyelt boszorkány, apucit pedig isteníti. Például motorozni viszi,ami már önmagában is veszélyes, ráadásul versenypályán is voltak a hátam mögött. Ennyi még nem elég, mert motorozni is úgy tanítja, úgy,hogy egyedül engedi vezetni a több száz kilós motorját,ami 300al is tud menni. Iskolaidőben este 21kor még kint motoroznak, a gyereknek pedig reggel kelni kell a suliba. Tavaly panasz volt rá az iskolában, és azt is eltusolták előttem, mert lányunk csak az apjának szólt a szülői értekezletről. Már alig vesz komolyan és gyakran felesel, mindenre az a válasz,hogy "bezzeg apu megengedi".

2022. ápr. 14. 18:35
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
72%

Ácsi, én sehol nem látom,hogy a kérdező azt írta volna hogy a kiscsajszi egyedül száguldozott. Szerintem a 200 feletti tempót a versenypályára értette, ahol szerintem apuka vezetett és a kislány csak utasként volt jelen.

Nem tudom hogy apuka mennyire rutinos motoros, de versenypályán a 200 abszolút nem számít soknak egy 1000köbcentis motornak, nem is csak a célegyenesben, hanem egy-egy kanyarban sem. Persze nem egy életbiztosítás, de te, meg itt sokan mások is tullihegitek.

Ha a gyerek ment pár lassú kört egyedül is a zárt pályán az ismét nem törvénybeütköző. Ha ugyanezt a közúton tette volna az természetesen veszélyeztetés és büncselekmeny.

Kérdező kérlek tisztázd ezt, hogy milyen körülmények között zajlott a száguldozás és hogy a gyerek a pályán vagy közúton vezetett-e egyedül.

2022. ápr. 17. 14:56
 32/43 A kérdező kommentje:

Igen 200 az exférjem vezetett, és?! Ha meg akar halni akkor csinálja egyedül!

Szerinted mekkora a túlélési esély ha 200nál elesnek vagy ütköznek?

Elmondásuk szerint a gyerek 40-50el vezetett a pályán de ez lehetett akár sokkal több is csak nem vallják be. És mit számít az hogy közút vagy versenypálya?! Mindkettőn meg lehet halni, sőt a pálya még veszélyesebb is, mert azt az illúziót kelti hogy nincs forgalom és emiatt még vakmerőbben vezethet.

2022. ápr. 17. 15:08
 33/43 anonim ***** válasza:
19%
Tehát velemenyed szerint apuka úgy van vele, nem baj, ha baleset éri őt, vagy a gyereket?
2022. ápr. 17. 15:43
 34/43 anonim ***** válasza:
79%
De miért írsz ki kérdést ha úgysem fogadod el a válaszokat csak a magad igazát mondogatod??
2022. ápr. 17. 15:48
 35/43 anonim ***** válasza:
32%

Azért mert csak kötözködtök és kekeckedtek. Egy 15 éves gyereknek nem kell motorozást tanítani,pláne 200al száguldozni. Halomra halnak 18 évesek mert felelőtlenkednek, nincs még rutinjuk. Az autó meg veszélyesebb.

Ti biztos azt is normálisnak gondolnátok ha az ex férjetek mindig más nőt vinne fel,ez is remek példa egy kamasznak.

2022. ápr. 17. 16:07
 36/43 anonim ***** válasza:
72%

35!

1, Nyilván anno amikor gyereket vállalt vele a kérdező, jó apának tartotta. Minimum 9 évig az is volt a szemében, hiszen válni 6 éve váltak el.

2, Ha jó apa, akkor nem veszélyezteti a gyereket szándékosan. Már 3-5 évesek is crossmotoroznak, gordeszkaznak versenyszeruen. Felügyelet mellett van gyerek, nem a hasonkorú barátaival próbálkozik, akik mondjuk egy baleset esetén lelepnenek segítség hívás helyett

3. A szexuális életéhez köze nincs senkinek. Ha naponta más nője van is csak és kizárólag rá tartozik. Biztos vagyok benne, hogy nem a lánya előtt dgja.

2022. ápr. 17. 16:33
 37/43 anonim ***** válasza:
16%

A szexuális életéhez valóban nincs köze, ha viszont a lányka minden héten más nőt kerülget az apja házában,ahhoz már igen. Kérdezz meg nyugodtan egy pszichológust, építőleg biztos nem fog hatni rá a dolog.

Vagy megkérdezem te vinnél fel minden héten más palit úgy hogy a gyerek lássa, hs mondjuk egyedul nevelnéd? Én biztosan nem.

2022. ápr. 17. 19:49
 38/43 anonim ***** válasza:
0%

Hű 0% alig egy óra alatt.

Nos kérdező, azthiszem ez egyértelmű. A válaszadóid többsége semmi kivetnivalót (hanem inkább követnivalót) nem találna abban,ha apu hetente új nőt visz haza a házba ahol a lányod is van.Ők is így tennének . Az ilyen #$%&@ - tól ne várj értelmes választ.

Tudod ha a gyereked 2 ev mulva menősködésből meghalna,mert apu szerint akkor lesz fasza csajszi ha motorozik,akkor meg annyival elintéznék hogy: hol voltak a szülei,és miért hagyták?

2022. ápr. 17. 20:52
 39/43 anonim ***** válasza:
81%
15 éves már nem baba, a legtöbb maga is él szexuális életet, ha anya nem károgja tele a fejét sértettségében arról, hogy apa r.ibancai, meg k.urvái így-úgy, amúgy, akkor valószínűleg fel sem veszi.
2022. ápr. 17. 20:57
 40/43 anonim ***** válasza:
80%

38!

1. A pasi magánélete az ő dolga

2. "Menősködésből" épp hullára is ihatja magát, drogozhat, lehet a város ribizlije is akár.

2022. ápr. 17. 21:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!