Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Válás után hogyan korlátozható...

Válás után hogyan korlátozható törvényesen a gyermekfelügyelet?

Figyelt kérdés
6 éve váltunk el és van egy 15 éves lányunk. Sajnos az exférjem rossz hatással van lányunkra minden szempontból. Már ott tartunk,hogy aláássa a szülői tekintélyem, mert olyan dolgokat enged meg(sőt, kifejezetten bíztatja) a gyereknek amit én tiltok. Ezekután persze én vagyok rossz karótnyelt boszorkány, apucit pedig isteníti. Például motorozni viszi,ami már önmagában is veszélyes, ráadásul versenypályán is voltak a hátam mögött. Ennyi még nem elég, mert motorozni is úgy tanítja, úgy,hogy egyedül engedi vezetni a több száz kilós motorját,ami 300al is tud menni. Iskolaidőben este 21kor még kint motoroznak, a gyereknek pedig reggel kelni kell a suliba. Tavaly panasz volt rá az iskolában, és azt is eltusolták előttem, mert lányunk csak az apjának szólt a szülői értekezletről. Már alig vesz komolyan és gyakran felesel, mindenre az a válasz,hogy "bezzeg apu megengedi".

2022. ápr. 14. 18:35
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen idős korban már sehogy! 14 éves kortól a gyerek eldöntheti, hogy kivel akar élni. Ha elkezdesz akciózni még a végén az apját választja a lányod. Én a helyedben nyugton maradnék.

Egy 15 éves amúgy is nagyon érzékeny, most nyílik ki előtte a világ. Ha nem az apjával motorozna, akkor mással csinálna más veszélyes dolgot. A fiatalság már csak ilyen.

2022. ápr. 14. 18:46
 2/43 anonim ***** válasza:
98%
Ezekkel az indokokat sehogy.
2022. ápr. 14. 18:46
 3/43 anonim ***** válasza:
97%

Sajnos a válás azéet is szívás,mert arra nem lesz rá hatásod amit a másik szülőnél csinál.

Egyébként is mit szeretnél,hogy ne találkozzanak?mennyit van ott?

2022. ápr. 14. 18:51
 4/43 anonim ***** válasza:
91%

Senkinek nem lenne jó ha korlátoznád, tekintve, hogy semelyik bíró, nem tenné meg ilyenekért.

Nem vagyok tisztában a motorozás és az adott intézmények jogszabályi hátterével, viszont amennyiben hivatalosan ezt a lányod megteheti, úgy gyermekveszélyeztetés miatt, az apa nem büntethető.

2022. ápr. 14. 18:57
 5/43 anonim ***** válasza:
64%
Örülj neki, hogy foglalkozik vele, van közös programjuk, nem csak a kötelező időre fogadja és beküldi a szobába kockulni.
2022. ápr. 14. 19:05
 6/43 anonim ***** válasza:
81%

Nekem inkább te tűnsz kicsit merevnek.

Nem sértésnek szántam.

Egyszerűen csak nem látod, hogy a másik is tud hozzátenni a gyerek életéhez ugyanannyit, mint te, akkor is ha ez neked nem tetszik.

Én sem szeretem a motorozást és a motorosokat sem.

Ettől függetlenül a párom, a gyerekem, a barátaim, bárki, akit kedvelek, szeretek miért ne szerethetné?

Oké hogy én aggódok, meg nem vagyok tőle boldog.

De attól sem lennék az ha évek múlva kiderülne, hogy csak azért nem csinált a másik ezt vagy azt, mert velem nem akart konfliktust.

Nehéz nem szólni, nem beleszólni.

De nem dönthetek mindenről mindenki helyett a saját szempontjaimnak megfelelően.

2022. ápr. 14. 19:31
 7/43 anonim ***** válasza:
81%
Hát, ez nagyon nem indok a részedről. Igaza van, nagyon merev vagy. Pont az a korosztály, amikor kinyílik számára a világ. Itt már "sajnos" az van, hogy kicsit többet meg kell engedni. Muszáj élnie, tapasztalnia. Ha nem engeded, majd a hátas mögött teszi, de akkoris megteszi.
2022. ápr. 14. 20:23
 8/43 anonim ***** válasza:
54%

Akkor itt mindenki gyereke iskolaidőben 9-10-ig kint van?

Amúgy meg mi az, hogy motorozni tanítja? Ennyi erővel akkor már kocsit is vezethet a gyerek, mert hát miért ne?

2022. ápr. 14. 21:32
 9/43 anonim ***** válasza:
0%

Én is vezettem autót jóval azelőtt mielőtt lett volna jogsim 😂

Mennyi karótnyelt, vaskalapos anyuci van itt 🙊

2022. ápr. 14. 23:07
 10/43 A kérdező kommentje:

Igen, az, hogy motorozni viszi még nem törvénybeütköző, de akkor is veszélyes és nem egy 15éves kislánynak való. Viszont az, hogy versenypályán 200fölött is mennek már elkepzelhető, hogy igenis törvényellenes. Az pedig, hogy adja neki a motort, hogy egyedül vezesse a versenypályán egy kiskorú, szerintem ismét törvényellenes. "A" Kategóriás jogsi kell a motorhoz, amit nemis 18, hanem 24évesen lehet megszerezni! Nem egy mopedről van szó ami 40el megy! És mindez mégcsak a jéghegy csúcsa. Jövöre már 16éves lesz, és az apja elbolondította, hogy kifizeti neki az A1 jogsit és kap egy motort ami 130al tud menni. Őszintén én még soha nem mentem 130al pedig napi szinten vezetek, akkor hol val ekkora sebesség egy gyereknek?

Naés az erkölcsi iránymutatás: a kedves apuci miden héten más könnyüvérü lotyót visz haza...hát ilyen példát kell mutatni egy gyereknek?

2022. ápr. 14. 23:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!